Nejste přihlášen/a.
Muze byt vic zatezovany rozvodovy retez a zezacatku hur mazan po delsim stani pokud tu spojku neseslapnu? A nebo kdyz spojku naopak seslapnu, tak muze se nadmerne opotrebovavat napr. axialni lozisko?
Jak vy startujete, se spojkou nebo bez? Dekuji.
4x
Každý auto, který jsem kdy řídil jsem vždy startoval s vyšlápnutou spojkou - samozřejmě pokud to nebyl automat. Co se táče opotřebení ax. ložiska - to je naprosot irelevantní, to byste se musel bát i přeřadit, protože v tom okamžiku je to ložisko na podstatně vyšších otáčkách, než když s motorem točí startter.
0x
doplněno 06.06.23 14:39: Převodovka se točí i na neutrál..předlohová hřídel..takže za mrazu to má odpor při startování..Jinak jsem opravdu všechny auta startoval na 99% bez spojky..
0x
Za svůj život jsem řídil přes 25 různých aut s různými motory a vždycky jsem startoval s vyšlápnutou spojkou. Žádný motor si neztěžoval. Naopak, takovou "Aero 30" se 6 V elektrikou a olejem "PP44" v převodovce (taková řidší vazelína
) byste v zimě bez vyšlápnuté spojky vůbec nenastartoval. Ovšem je jiná doba a hodně řidičů to nedoporučuje.
V sočasném autě spojku nemám, takže není co řešit
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.