Dobrý den, v práci budeme stříkat fasádu kanceláří vzduchovou pistolí, mám obavy kde zaparkovat aby se mi nepoškodil lak. Nejposlednější místo na parkovišti od té budovy kde budeme stříkat fasádu vzduchovou pistolí, je zhruba 15m daleko, je to v poho, nebo mám auto radši nechat doma, nebo zaparkovat mimo areál. Třeba to přeháním, nevím, ale vážím si svých věcí. Děkuji
Ten dotaz myslíte vážně? To snad ne! Logicky zaparkujte tam, kde k poškození nemůže dojít! A nic se vám nestane, když uděláte něco pro své zdraví, auto necháte doma a pro dopravu do práce využijete nohy, kolo, MHD, vlak a jánevímcoještě!
doplněno 05.06.23 19:23:
Asi jste si nepřečetl jednu větu v mé odpovědi:"Logicky zaparkujte tam, kde k poškození nemůže dojít!" Vy sám musíte nejlíp vědět, jak vypadá okolí objektu vašeho zaměstnání a kde tedy nehrozí žádné nebezpečí!
david1
Ano myslím to vážně, pracuji v zaměstnání kde jsem odkázaný pouze na svou dopravu, ano je to tak a to žijeme v 21.století.
Puntíčkář píše vícekrát: budeme stříkat fasádu vzduchovou pistolí... I on bude aktivně stříkat fasádu? Má jako kancelářský pracovník s tím nějaké praktické zkušenosti? A ostatní? Jakou vzduchovou pistoli chce použít? Jak fasáda asi dopadne? Barák má výšku 15 metrů. Kdyby měl šířku třeba také 15 metrů, tak jedna stříkaná plocha bude 225 m2. Po odečtení plochy oken stejně zůstane nastříkat pořádný kus fasády. Teda pokud bude nástřik vykonaný jenom jednou. O čem pochybuji, protože tazatel píše BUDEME... Nepíše BUDOU, co by mohlo napovědět, že nástřik budou provádět profíci, objednaná firma. Ta mívá zkušenosti, a měla by se umět vyvarovat problémů, které mohou vzniknout při stříkání, např. poškození laku a zasklení oken aut. Také bývá pojištěná. Má techniku, lešení. Doporučuji tazateli, aby se stříkání sám fyzicky, aktivně nezúčastnil. Auto ať zaparkuje mimo areálu, vítr je sviňa a dofoukne hodně daleko. Na možnost poškození služebních aut může upozornit nadřízeného nebo majitele firmy.
Taky na to můžete jít z druhé strany. Ten, kdo tu fasádu bude stříkat vám nesmí zničit lak na autě. Takže když proti vašemu parkování nebude nic namítat, je to jeho odpovědnost. Já bych to viděl tak, že by měli třeba páskou vyznačit prostor, kam se můžou zbytky barvy dostat a pokud ho dodržíte, nemělo by se nic stát.
Díky všem, ukončuji debatu, už vím co vše podniknout a jak se zachovat. Nebudu to radši vůbec dělat, nejsem akreditovaná osoba a náhoda se může něco stát a nechci starosti, v práci ať si to vyřeší jak chtějí. Kdo odnese vždycky průšvih, jedině dělník, ať si to vyřeší samy.
makk
Milan: Aha, já to "budeme stříkat" chápal jako že nechají nastříkat. Tak pak už asi dostal rad dost.
Buď časem budeš mít na víc a vypracuješ se na šéfa třeba sám sobě či jinde a nebo musíš počítat s tím, že názor nějakého dělníka nebo uklizečky je irelevantní. Stejně jako dělník u pásu je jen bio-robot. I když jsi v běžným životě supr člověk co nad věcmi přemýšlí.
Já se taky bavím. Nad hloupostí dělníků, kteří chtějí udělat díru do světa
david1
No jo no jsem jen pitomý dělník, že ano, díky za poklonu
daska
Davide, těch jízlivých komentářů si nevšímejte a nic si z nich nedělejte. Svědčí to o určité úrovni některých diskutujících. Pokud se o své auto opravdu bojíte, tak jej nechejte doma. Jinak zaparkovat někde hodně vzdáleně. Jiná ulice, centrum města atd...
Stále ale nevím tu barvu-zda-li tím myslíte barvu, jako je do vnitřních prostor třeba primalex, nebo tzv barvu Weberpas. Tuto nám jeden umělec stříkal pavilon školy, další se dělali klasicky-natahovali nerezem a točili plastem. Ta jeho stříkaná nebyla dál od budovy než metr.Pod lešením byl pás geotextílie šířka 2m nebo 2,5m? Za to okna byla celá nastíkaná (zafoliovaná i s rámy.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.