Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dnes se mi asi zaseklo lanko ruční brzdy a když jsem přijel domu tak levé zadní kolo bylo rozpálené a z destiček šel trochu kouř. Jsou podle obrázku destičky i kotouč na výměnu. Na kotouči jsou jakoby rýhy. Golf 5 1.4 16V Díky.
Tohle je v poho.
Spíš tě čeká repase třmenu (často neodbrzdí kvůli mechanismu ručky ve třmenu - to poznáš nuceným zatlačením ovládací páky na třmenu na doraz ), vzhledem k ceně třmenů a životnosti repasu spíš nový než repas.. Může to dělat i hadice - ověřiš odpuštěním tlaku odvzdušňovákem se odbrzdí.
Z praxe: Když už se musí na zadní kotoučové brzdy sahat, je to prakticky vždy na výměnu. Přesto ve vašem případě bych doporučil srovnání kotoučů (pokud nedojde ke zmenšení tlošťky pod předepsanou mez), destičky bych nechal tak, jak jsou a zkontroloval bych celou ruční brzdu od lanovodu po mechanické části v zadním kole a případné podezřelé součásti bych vyměnil.
Třmen je ok. Je před 5 měsíci měněný(nový ne repas). Pístek se vrací i páka ruční brzdy. Mě jde spíš o to, že teď to táhne při brždění do prava. To před tím nedělalo. Mě spíš příjde, že povrch kotouče je poškozený a teď to kolo míň brzdí.
Tahne, protože je napálený kotouč. Vyměnit pár i s deskama a opravit třmen a hadičky brzd vyměnit taky.
Může při brždění. Přesně na tomto principu funguje ESP systém.
Zaseklý lanko je dost exotika, to se stává spíš voda uvnitř lanovodu a zamrzne.. Musíš zjistit příčinu proč neodbrzdí, dost možná to je i příčina proč míň brzdí... Táhnutí do strany může být i brzdou na druhý nápravě nabo v zavěšení kol.. Nový třmen nic neznamená, vadný může být i tak..
Pokud se vrací ručka i pístek tak hadice čepy třmenu kluzný plochy..
Jestli obě kola brzdí stejně poznáš nejlíp na válcích na STK nebo v servise kde je maj.
Obložení je dost vypálený, ale mělo by si to sednout.. Kotouč bych nestáčel, kromě minimální tloušťky to obvykle vyjde dráž než koupit novej (na novej kotouč automaticky nový i desky), navíc podle fotky to zas tak hrozný neni..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.