Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Signalizace zadních dveří

Od: kejmilos® odpovědí: 15 změna:

Zdravím , prosím o radu pod kterou pojistku v Octavia 2 patří spínač pátých dveří? Díky

doplněno 04.06.23 17:32:

Jakou výjmout pojistku aby zhasla signalizace na palubovce pátých dveří.

Signalizace zadních dveří

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tento vstup jde do ŘJ. Tuším u 02 komfortky. Vytažením pojistky by přestalo fungovat víc věcí.

Opravit!

hodnocení

Díky za odpověď, ale můj dotaz je částečný, páč v autě mám více problému najednou a nevím jestli mají co společného :) Nějenže svítí tato kontrolka,ale nejdou ani stěrače či ostříkovače a po vypnutí motoru asi do 10 min.se spustí ( " bzučet" ) palivové čerpadlo,samovolně se sepne zadní stěrač a ostřikovače světlometu :)

Vadná BSG jednotka. Ovládá stěrače a cyklovač, stropní světlo, uspávání auta a spotřebu proudu, zadní stěrač na zpátečku, signály dveří, ostřikovače světel, výhřev zrcátek, výhřev zadního skla.

Nebo vada jejího napájení.

hodnocení

Jak zjistím vadu jejího napájení?

Trvale připojeným osciloskopem s LOGem nebo spoléhat na její paměť závad.

hodnocení

Díky moc za ochotu,ale to už je na mě moc,nejsem v tom až tak zběhlí...;)

Zkus jemným smirkem 2000 očistit nožky všem pojistkám. Jak v motorové části, tak v interiéru.

Nezapomenout i na sdruženou multipojistku na boxu pojistek z boku na motorové části.

hodnocení

Po vložení pojistky pro ostřk světel se samovolně spustí ostřik světlometu a po vložení pojistky pro zadní stěrač se taky samovolně spustí zadní stěrač. Po vložení pojistky pro zadní stěrač taky zhasne i ona kontrolka zadních dveří. Přední stěrače nefungují.Pojistky v motorové části jsou v pořádku. Relátka v pořádku. Kontakty čisté...

Ještě mě napadá, že je přelomený svazek 5 tách dveří a pouští zkratem drátů ve svazku proud tam, kde být normálně nemá. Omrkni průchod do 5tých dveří, zda tam nejsou polámané dráty.

Zkus ho i nachvilku vypojit ten svazek dveří (konektory u C nebo D (combi) sloupku). Pokud přestane blbnout ostřik světel, tak je to zkrat na svazku. Většinou jak je ten gumový husí krk.

Kolik km má najeto?

asd1
Souhlas taky bych začal kontrolu drátu v pruchodce do kufru. Schade používá nekvalitní kabeláž,křehká izolace popraska,vodiče se lámou příp,jsou kusy bez izolace a různé se to prerusuje/propojuje...
hodnocení

Díky za rady,najeto 190 000kč..

Zajímavý. Tato závada v takovém rozsahu je vzácnost v 190tkm.

hodnocení

0x

dle mě by mělo stačit vyměnit mikrospínač zámku nebo ho prostě jen odpojit

Nevím jak kufr, ale zámky bočních dveří se vačkou obrušují na mikrospínači až je vačka nedokáže zmáčknout a tedy spojit? Zavřené dveře jsou tedy proklemované.

Odpojený konektor = otevřené dveře

Takže odpojit a doplnit klemou, ale co ostatní závady?

Ty mikrospinače sou při sepnutí - zavřený dveře v poloze rozepnuto
Pokud vytahne konektor je to jako zavřený dveře
Ty páty dveře sou na tom stejně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]