Nejste přihlášen/a.
Potom nemá jak zvětrat (m)ethanol natož blednout barviva.
Normální rozkrádačka. Dej si tam fotopast.
Bavil jsem se jednou v práci s majitelem autodopravy a kradli mu naftu hlavně lidi z náklaďáků co měli naftové Ovce a byli staršího data (asi byli zvyklí krást v minulém režimu, kdy kradli všichni). Těm už to ani prý nepřišlo, že je to špatně.
Musíš vědět sám, kdo má k tomu tendence.
Gumidku, obvykle souhlasím a rady beru jako rady odborníka, ale v tomhle případě se nejspíš mýlíš.
Mám přesně stejnou zkušenost jako tazatel, konkrétně s Velvana Glacidet Zimní, které se mi podařilo koupit na jaře za směšnou cenu. Balení zavřeno a zašroubováno originálně, žádné rozlévání a během jednoho léta, kdy na to svítilo sluníčko skrz okno, se ze čtyřech modrých 5ti litrovkek staly 5ti litrovky čiré, jak kdyby v nich byla voda. A vím jistě, že mně nikdo nic neukradl a nenaředil.
Jasně, pořád to nevylučuje, že tazateli někdo krade, ale mně se tohle stalo taky. Zavřená balení, která nikdo neotevřel a prostě ztratila barvu. Kapalině se nestalo nic, nezamrzla ani v zimě, jenom prostě na pohled byla čirá.
Mě na slunci rovněž bledne a vím, že si ji nekradu. A předpokládám, že se nejedná o žádnou degradaci kapaliny, ale jen o blednutí barviva vystaveného slunci.
Máte pak refrakční měřák za pár korun, kterým ji můžete kontrolovat.
A vysvětlil ti kolega, proč to vylil? Nebylo to až po tom, co se dozvěděl o tom zamýšleném měřáku? Pak by to bylo jasné doznání.
Hodím to ještě jako svoji odpověď a trochu to rozvedu, ať to nezapadne..
Mám přesně stejnou zkušenost jako tazatel @tomaszz, konkrétně s Velvana Glacidet Zimní, které se mi podařilo koupit na jaře za směšnou cenu. Balení zavřeno a zašroubováno originálně, žádné rozlévání a během jednoho léta, kdy na to svítilo sluníčko skrz okno, se ze čtyřech modrých 5ti litrovkek staly 5ti litrovky čiré, jak kdyby v nich byla voda. A vím jistě, že mně nikdo nic neukradl a nenaředil.
Jasně, pořád to nevylučuje, že tazateli někdo krade, ale mně se tohle stalo taky. Zavřená balení, která nikdo neotevřel a prostě ztratila barvu. Kapalině se nestalo nic, nezamrzla ani v zimě, jenom prostě na pohled byla čirá.
@tomaszz, alespoň mně to se ale nestalo během jednoho, dvou dnů, tohle čekání v řádu hodin k ničemu nepovede. Jestli jde jenom o čirou barvu kapaliny, která neztratila smrad zimní do ostřikovačů, a nic dalšího nemizí, na fotopast bych se vykašlal.
Je taky možný, že jste koupili nějakou sračku, u podvodníka už naředěnou.
Barva nedělá nezámrznost, tu neřeš, důležitý je to, jestli to zamrzne.
Pokud všechny kanystry mají stejné označení a i datum, tak zkus z toho modrého dát taky vzorek do mrazáku vedle toho bez barvy a porovnej chování.
Já mám odzkoušené, že některé kapaliny opravdu vyblednou. Ať to je kapalina do ostřikovače, tak třeba i na omývání oken, třeba Mr Muscle... Nejjednoduší pro ověření je třeba některé kanystry zablombovat neodlepitelným (ne znovu nalepitelným) štítkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.