Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinná moto helma na moped

Od: pavel125 odpovědí: 13 změna:

Zdravím, chtěl bych zeptat

pro elektrický moped s parametry rychlost do 25 km/h , výkon 250 W:

1) je nutná moto helma pro provoz na pozemních komunikacích?

2) je možné s tímto mopedem jet na cykloztezku, lesní cestu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x
Když už slovickarite tak tohle není moped ale kolo,tj.cyklohlema povinna do 18 let a na cyklostezky to může.
pavel125
hodnocení

Jedna se o model kobra z e-shopu motoe.cz a tam je uvedeno moped + povinna helma takze zadny kolo a v coc listu je uvedeno el. moped se slapadly

hodnocení

0x

Ne hlema není povinná na žádné moto . Na moto dle podmínek je povinná pouze přilba !

A jaký je mezi tím rozdíl? *sok*

k2

@magdon: stejny jako mezi vrtulnikem a helikopterou nebo astronautem a kosmonautem...

@diesel na hlemu se ale nikdo neptal, dotaz byl na helmu ;)
A rozdíl mezi helmou a přilbou (něčím podložený) si rád nechám vysvětlit :)
re4zon
Kdyz je nekdo naprosto dokonaly, tak vyzaduje od vsech vzdy exaktni vyjadrovani. To dava smysl, ne?

A proč je v zákonu přilba a ne helma? Rád bych vysvětlení !

k2

@diesel: Protoze zakonodarce cti jazyk cesky. Prilba je (pra)puvodni ceske slovo, zatimco helma je slovo prejate...

ještě že alůespoň někdo mimo mne toto ví-takže taky jistě víte proč jsem nahoře napsal co jsem napsal!

Prosím, věnujte se dotazu. Děkuji

hodnocení

0x
Zase si hrajete na slovíčkaření, chlapci? *smich* Na tento tazatelem zmiňovaný samojezd není povinná pokrývka hlavy.Ale ve svém vlastním zájmu bych si nějaký škopek vzal i na toto..Kebuli máte jen jednu a nenaroste nová jako ještěrce ocas;)

hodnocení

0x

tam je uvedeno moped + povinna helma

tak tu helmu nasadíte a jedete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]