Dobrý den, tak se nám začali zvedat teploty a já zjistil, že klimatizace mi nefunguje správně. Když nastartuji, trvá asi 5 minut, než to začne foukat studený, což by nevadilo. Problém je, že vždycky to začne chladit překvapivě dobře, ale po chvíli to přestane, jakoby se vypnul kompresor. O chvilku později zase chladí a takhle furt dokola. Nevíte někdo, co s tím? Bude potřeba vyměnit celý klimakompresor, nebo jenom nějaký čidlo apod… Děkuji
To by byla ta nejlepší možnost, ale jak je možné, že to začne chladit až po 5 minutách a pak to občas přestane a zase silně začne? (Moc tomu nerozumim )
Takže díky nedostatku chladiva trvá, než to začne chladit, ale jak je možné, že v jednu chvíli chladí velmi silné a po chvíli vůbec a takhle furt dokola? 007cz tady píše, že to zamrzá, je to možné? Postačilo by vyměnit snímač teploty výparníku a doplnit chladivo? Moc děkuji za další odpovědi.
Takže samotný klimakompresor by mohl být v pořádku? Děkuji za odpověď
007cz
Kompresorem to nebude.
lukypolish1
Jestli je kompresor v pořádku, tak to by bylo super (kupovat kompresor za 12 se mi moc nechce). Kdyby stačila jen doplnit, nebo vyměnit čidlo, bylo by to super…
007cz
S takovým cyklovanim jsem se setkal i při ucpaném kabin. filtru.
@007cz - to je možné. Vzhledem k ucpanemufiltru dojde k razantnímu snížení průtoku vzduchu a tím ke snížení odběru chladu. Následkem toho dojde ke snížení vypařovací teploty chladiva a nízkotlaká- protimrazova ochrana vypne kompresor. Následně dojde ke zvýšení tlaku, kompresor je aktivován a tak dokola.
007cz
ivanhorseman, přesně popsáno, stejné i u vadného snímače teploty výparniku.
O2 má climatic nebo climatronic plně diagnostikovatelný a komunikující po CAN. Včetně pouštění akčních členů serv klapek či dochlazovacích větráku.
lukypolish1
No jestli to je špatný kabinový filtr, tak je to ta nejlepší možnost. Filtr stojí pár kaček a udělám si to sám. Ono samozřejmě nebude ten klimakompresor úplně v ideálním stavu, nicméně pokud není úplně v háji, já budu spokojen . A to že to začne chladit až po 5 minutách může být způsobeno nedostatkem chladiva… Asi… Tak snad to bude tím filtrem, ale výměnou nic nezkazím…
007cz
Neznám škodovku, třeba snímač teploty výparniku je vidět diagnostikou většinou jen u automatických klimatizací s ECU. Pokud jde diagnostikovat u tohoto vozu tak je o to snaží hledat závadu. Akční členy jsou v tomto případě k ničemu.
Manuální klimatizaci měla ze Škodovek jen Felicie.
To co mají třeba Fabie 1 jsou poloautomaty CLIMATIC (servem míchají jen teplotu dle čidel). S LCD a ovládání servem i klapky směru vzduchu jsou Climatronicky.
007cz
To vím. Jen nejsem znalí zde jde u všech škodovce diagnostikovat kompletní climatizaci. Jde?
Tak filtr vyměněn a teda byl to pěkný hnus . Každopádně to chladí lépe, ale přerušení chlazení, nezmizelo. Takže až to bude v servisu, tak jim řeknu, až zkontrolují čidlo výparníku. Pokud problém odezní, doplním chladivo a bude to paráda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.