Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s přívěsným vozíkem bez zapojení elektrické energie

Od: vladimirmarece odpovědí: 19 změna:
Jak můžu převést přívěsný vozík kterému nefunguje elektrické obvody?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

31.05.23 04:15
hodnocení

2x

*alene*

Gumidek by to prostě opravil;) Kus kabelu a zkoušečka a za hodinu opraveno *frajer*
Asi tak *palec*
Nehledě na to že se da za pár peněz koupit cela nová uni kabelaž a oprava pak de skoro sama
O té unikabeláži jsem psal na začátku..Jediné co mě odradilo od koupě bylo, že to asi nemá mlhovku..Alespoň z žádného popisu to nevyplívalo.Ceny od 500kč nahoru..Dobrá věc při poruše..

... aspoň tu unikabeláž se světli.;) Jezdit s vlekem bez blinkrů a brzdových světel je sebevražda v dnešním provozu.

Je to sebevražda a obecné ohrožení..Přesto takových expertů jezdí celkem dost..A to i po dálnici, jak už jsem psal..

Nesedí mi dotaz. Ptá se jak pětileté dítě, přitom každý ví, že převést lze cokoliv jako náklad na něčem jiném (odtahovka, autopřepravník, korba náklaďáku, návěs, atd...

Píše, když nefungují světla, tak asi ví, že když budou fungovat, tak to možné je a není problém.

Buď dotaz píše nějaký ukrajinec nebo umělá demence. To snad už ani není normální.

...

Troll

asd1

Převádět se dá babička přes přechod, vozejk se převáží..

To házení sebevrahama - přes vozejk jdou brzdy auta vidět, minimálně horní třetí, blinkry taky prtože kdo ho chce vzít zleva ten je vlevo od vozejku a blinkr na autě vidí, stejně tak i krajní a horní brzdový světlo. Podobně když jede zprava tak vidí zadek auta z zezadu z boku.. Mraky aut blinkr nedává vůbec a moc se toho neděje. Tak to s tim honem na čarodějnice nepřehánějte, připadá mi to typ lidí co bez dokonale předpisovýho vybavení zahyne.. ;)

PS na vozejku mi světla svítí když jedu za nesvítícím tak s tim fakt problém neni...

Něco jinýho je v noci, obzvlášť plaťák kterýmu nesvítí bíle přední rohy, tam je to vo držku to šedý neni vidět a kraj přesahuje auto, střet s rohem vozejku je čelní..

Všichni nemáme vozejček z OBI za 15000 nebo autopřepravník.

Co valníky s plachtou nebo skříňová carga? Nebylo specifikováno, co je "vozejk".

Co přepravníky koní? A fungují světla na autě? Brzdová málo kdo kontroluje. Max blinkry.

Jízda s přívěsným vozíkem bez zapojení elektrické energie
Jízda s přívěsným vozíkem bez zapojení elektrické energie #2
Jízda s přívěsným vozíkem bez zapojení elektrické energie #3

paveldvorak
hodnocení

2x

Dle mého názoru je to další z řady hloupých provokací...něco podobného se ted děje na motorkářském foru, "umělá inteligence" generuje podobné hloupé otázky a část motorkářů se předhání v tom, kdo napíše rychleji odpověď...

Sorry jako tyto a další podbné stupidity generuje systém a vy to berete smrtelně vážně...

hodnocení

1x
Zrovna minulý týden jsem jel za podobným čunětem po dálnici a vozík mu vůbec nesvítil..čuně jezdilo z pruhu do pruhu a předjíždělo sem tam..brzda sem a tam a to celé bez jakéhokoliv osvětlení..Vozík byl navíc větší než jeho auto..Takže klidně jeďte;) "Vono to ňák dopadne"..Ale jinak se prodávají světla na tyto účely za pár set..Má to magnety na uchycení a dost dlouhý kabel se zásuvkou..Nacvakne se to magnetem nebo eskapáskou a podvlíkne kabel pod vozíkem a dá do zásuvky..pokud jí máte funkční, tak svítíte jako člověk..Jinak loni jsem taky převážel svůj vozík bez funkčních světel 10km z "Horní do Dolní " Jel jsem opatrně brzo ráno bez provozu a nic se nestalo..Záleží opravdu odkud kam pojedete a jaký tam bude provoz..Taky jestli přes vozík budou vidět světla vašeho auta;)
doplněno 31.05.23 00:03: Takže ano...Moralizuju a sám jsem jel bez světel..Jel jsem jako člověk a naštěstí se nic nestalo..Měl jsem sevřené půlky a kdyby mě chytli,tak dostanu flastr..Kdyby byla nehoda, tak si domyslete scénář..Je to o odvaze, náhodě a rozumu...štěstí atd;)

paveldvorak
hodnocení

1x

Sorry jako, přestávám rozumět těmto trapným a hloupým otázkám, podle zákona se vozík převeze jako náklad, náklad znamená, že se naloží na jiný vozík, kterému vše funguje a přepraví se...Nebo v rozporu se zákonem po ose

jsi normální?

krystof
Proč by nebyl normální? On chce jen převést vozík, já bych to taky risknul, než abych nakládal vozík na vozík. Někdy je lepší používat hlavu než zákon.

Nikdo neříká, že je to legální, ale pokud potáhnu vozík 5 km z Horní do Dolní (třeba právě k opravě), určitě nebudu shánět podval. Je mi jasné, že riskuju pokutu a v případě nehody budou problémy, ale že to nastane je nepravděpodobné.

hodnocení

1x

na jiném voziku či nákladním vozidle,traktorové vlečce...nebo dá se i ručně akorát je to víc namáhavé *zed* pokud se s tím pustíte na silnici a pokud se nedejbože něco stane tak máte problém *cert*

krystof
hodnocení

0x
Záleží odkud kam. Asi bych si dával pozor na policajty a při odbočování, víc bych to neřešil.

hodnocení

0x

Není to ideální řešení, ale na pár kilometrů (samozřejmě ne po dálnici) bych na vozík přilepil ceduli s upozorněním "POZOR, NESVÍTÍ". Na druhou stranu tím ovšem upozorním i případné policajty *zmateny*.

asd1
To je stejný jak upadla RZ strcena za voknem-dukaz že jsi o tom věděl a jel tak úmyslně.
Legálně na odtahovce a na pankace pripojis a jedeš,pred vyjetím svitilo.
Vozejk bez světel je vidět často,pokud nejedeš v noci tak se to moc neřeší...

mnd®
hodnocení

0x

Zahákni to na tažný a vem to po D1.Odkud kam to povezeš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]