Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v otačkách, ale má pomalý rozjezd

Od: petr332211® odpovědí: 1 změna:
Ahoj,
Asi před týdnem mi asi proklouzla spojka.
Octavia 3 2 TDI 110 kw 4x4 s
Scaut manuál rv 2016.
Najeto 127 tis. S autem jsem najel jako druhý majitel 5 tis.
Při rozjezdu z křižovatky standartně pouštím spojku,přidávám plyn , ale nic se pořadně nedělo auto se rozjíždělo pomalu i když motor točil 3500 otáček.
Když už auto jelo cca 20 km/h ,tak jsem přeřadil na dvojku a stále to samé až na trojku jelo auto zase normálně.
Od té doby najeto cca dalších 500 km a zàvada se znovu neprojevila.
Jaký je váš názor? A kolik stojí případná výměna spojky v neautorizovaném servise?
Děkuji předem za odpověďi.
S pozdravem Petr

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Jo spojka klouzla, příčina různá, mohlo se zadrhnout vypínání od pedálu po vypínací ložisko, zavzdušnění... Může být mastná lamela a vypálilo se to tak teď drží atd., obvykle se tohle zjistí až po rozebrání a dává se automaticky všechno nový.. V servisu počítej 20k +, neví co za to chtít.. Materiál seženeš ca 10k i s dvouhmotou ložiskem a vopičárnama okolo (nový gufero poloos, olej do převodovky atd.), práce na pár hodin = přiměřená cena s hodinovkou 1000/h je do 15k

Test spojky - nejvyšší kvalt (5 nebo 6) vytočit motor na 3k a pustit spojku, motor musí hned zdechnout, pokud ne tak spojka klouže. Nepouštět úplně prudce kvůli zátěži rozvodů..

Tip na to zadrhnutí ovládání že zůstala vyšláplá / nevrátila se do úplně výchozí polohy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]