Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu asi před měsícem mi bylo odcizeno vozidlo které sem měl pojištené proti krádeži u pojištovny Slavie. Ted k problému malý TP bohužel zůstal ve voze a velky TP sem stratil což sem zjistil až po krádeži. Pojištovnu sem koktaktoval nejdřiv mě poradili že bude stačit čestné prohlášení to když sem sehnal tak zase obrátili. A kopií TP nelze vystavit na odcizené auto. Děkuji za radu. (Omlouvám se všem za své pravopisné chyby v textu)
kopii TP lze vystaviz za odcizený, ztracený nebo poškozený doklad...a na co se to vlastně ptáte? TP vystaví úřad, pojstku řešte s pjišťovnou, odcizení s policií...
Na úřadu sem byl tam mi řekli že na odcizené vozidlo to nelze. A pojištovna trvá va velkém TP.
když nelze, tak nelze, prošvihl jste šanci, registr odcizených vozidel totiž vede policie ČR, která do něj zapisuje statut odcizeno, zpravidla jim to trvá celé týdny, pokud je v registru uveden stav ODCIZENO, musela by policie zípis odblokovat aby šla do něj zapsat nějaké změna...aby jste to pochopil, odcizené auto s v elektronickém registru prostě zablokuje, aby jej nemohl někdo jiný někde jinde na sebe převést..a to včetně zápisu jakékoliv změny, tedy i zápisu poznánky, že z důvodu ztráty byl vydán duplikát technického průkazu s číslem XY 123456.Nikdo také nepočítá s tím, že pokud bude auto 5 let odcizeno, budete chodit na úřad a žádat o změnu barvy, o zápis tažného zařízení nebo o zápis jiných alternatovních kol atd..., když je auto odcizeno...
Pojišťovně tedy bude muset stačit výpis z registru vozidel, který Vám na registru vYdají na požádání...Pro příště si doma udělejte pořádej a technický průkaz uložte bezpečně s dalšími doklady, není to totiž jen cár papíru jak tady tvrdil nedávno jeden nejmenovaný odborník...kdyby to byl jen cár papíru, pojišťovna by striktně netrvala...a pokud jí nebude stačit výpis z registru, máte smůlu a příště si vyberte jinou pojišťovnu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.