Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmena oleja

Od: 123nick123 odpovědí: 20 změna:
Zdravim
Chcem sa spýtať na vaše názory, či podľa Vás bol meneny olej, podľa foto ktoré dávam do prílohy po 24h vraj od jeho výmeny. Za prvé olej bol preliaty a asi po odčerpaní 1L do fľašky, vyzerá presne tak ako je na obrázku.
Ide o vozidlo Mazda 3 1.6 diesel nábeh cca 350 000km

Výmena oleja
Výmena oleja #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
U nafty s timto najezdem nepoznas podle barvy ani prd, cerny jak bota bude po ujeti par km..
007cz
Černý jak bota bude prakticky hned po nastartování:)

kare
hodnocení

1x
Nepůjdu s davem, za mě je černý moc. Po pár kilometrech (20km?) mám u nafťáku ještě náznaky nového oleje i na měrce, (nájezd 200tkm, ale kdo ví *smich*). A co teprve v té flašce... *blee*
Myslím si, že i konzistence napoví.
Jak jsem již psal vyměnit a sám, minimálně se tím nic nepokazí, když nemáte ani jistotu jaký olej tam je.
Zkuste udělat kapkovou zkoušku.
Výmena oleja #3
123nick123
hodnocení

Tiež si myslím že je to moc čierne..ďakujem veľmi pekne skúsim aj tento test

Na tom papíru je to nejlíp poznat.*palec*

asd1
hodnocení

0x

Z fotky toho moc vidět neni..

Pokud bylo přelito, tak nejspíš nevypustil celý a nalil předem odměřený.. Jestli tam byl litr starýho bláta, tak to takhle zčernat může.. Nebo změna oleje a ten nový líp rozpouští karbony, pak to taky zčerná rychle.. Klasika po správný výměně je olej světle žlutohnědý že na měrce skoro neni vidět..

Měň si olej sám, pak máš jistotu a cena je bonus navíc..

123nick123
hodnocení

Mne osobne sa to nezdá, skôr mi príde, že bol len doliaty.. Len sa od jeho výmeny zobrazuje kontrolka mazania po zohriati oleja.. aj keď bol 1L odpustený a je tam cosik pod Max.
Pred výmenou tento problém nebol.
A bohvie aký olej tam dal,ale posielali sme mu foto oleja aký tam ide.. ten mal objednať a vymeniť..
Pár známych som sa pýtal na výmenu oleja, robia si to sami a majú diesle a vraj hentaký čierny olej po výmene nemali.. tak hádam čo spraviť.
Kvôli ten kontrolke mazania.. či to znova.vymenit včetne filtra alebo to nechať tak a hľadať inde problem
kare
Čo spraviť?
Vyměnit olej znova, svépomocí a máte jistotu... *frajer*
123nick123
hodnocení

Však nadtym rozmýšľam.. preto som sem schválne písal, že či môže byť toto normálne tá farba,lebo u benzínu sa mi toto ešte nestalo.. možno tsk po týždni zčernal ale nie 24h po výmene a nájazdu cca 50km..

hodnocení

0x

Já nějak té slovenštině přestávám rozumět.

Klidně mohl být vyměněný, diesel s 350 tisíci bude rozhodně po 10 km černý, že to nepoznáte. Nejspíš i dřív, hned po zahřátí.

Na fotce měrky nic nepoznám, nedokážu určit, kolik ho tam je. Jednak je fotka rozmazaná, jednak nevím, jestli byla předtím pořádně utřená, jestli si o ten olej neškrtla někde cestou, jestli auto stojí rovně a podobně. Samozřejmě nemůžu vyloučit nějakou chybu a přelití ať už z jakéhokoli důvodu.

"Len sa od jeho výmeny zobrazuje kontrolka mazania po zohriati oleja." Tohle může znamenat cokoli. Kontrolka tlaku oleje? Kontrolka množství oleje? Zobrazuje - tím je myšleno rozsvěcí? V jakém režimu? Hned, nebo až po zahřátí? Na volnoběh nebo (i) v otáčkách?

doplněno 29.05.23 20:40:

Vyměnil bych jen olejový filtr, dal bych tam nějaký značkový a ne Starline. Tím bych asi začal, samozřejmě je také možné zkusit vyměnit čidlo tlaku nebo tlak změřit, ale pro jistotu bych asi začal filtrem, je to pár stovek.

asd1

Vidět to trochu je, olej po úzkou stranu toho kužele a barva je vidět na kapesníku.

Takhle černý to po výměně nemám (JTD, měnim po 10kkm a nechávám hodinu vykapat). Černý jsem to míval kdysi po výměně v autorizáku když jsem byl mladej a naivní že jejich ceny jsou zaručená kvalita *smich*

123nick123
hodnocení

Jak sa motor ohreje cca 20km jazdy tak na neutraly začne svietiť kontrolka tlaku oleja.. po pridaní plynu zmizne.. a takto dokola.. Jak som odsal 1l oleja tak sa olej na ryske zobrazil niečo málo pod Max.. otrety pri meraní bol dobre..a meraný bol viackrát..
asd1

Mohli nalít řídkej olej, protejká z ložisek a motor neudrží tlak.. 1. změř tlak oleje pro vyloučení vadnýho čidla tlaku 2. olej vyměň za ten co tam patří - je to černý nemáš jistotu co to je zač, bylo to přelitý o litr takže servis nedělá dobře (gumidovo teorie o mazutu leda kdyby tam byl fakt mazut starej 50kkm a ještě vypuštěnej za studena...)

Nebo ten litr přelití je nafta do oleje, to by vysvětlovalo i nízký tlak.. Mazda s DPF s naftou v oleji problém měla - konstrukční chyba na lidi se vys... a neřešili (nevim jakej motor)

123nick123
hodnocení

Ďakujem pekne. Skúsim vymeniť olej. Z oleja cítiť nafta nie je ale vraj mi tma dával 5w30 Castrol magnatec.. nie je to moc riedke na diesel a tie km? Mám síce opla s 240 000km a dávam 5w30 a tento problém nemám..

hodnocení

0x

Přelitý být nemusí jak si myslíš.

Ten novej olej rozpustí ze stěn bloku starý mazut ze starého oleje, vše pak steče do vany a hladina se zvedne i o 1litr.

Pak je tedy přelito. Nemusí být přelito servisem.

Je potřeba s tímto faktem kalkulovat. Zvláště u lidí, kteří mění za dva roky a po 15000km. a kašlou na to.

123nick123
hodnocení

Sám som si na benzinakoch menil olej sám a nikdy sa mi nestalo aby som prelial čo len o pol dcl.. vždy som išiel podľa rysky..
A pochybujem, že.by sa po stenách motora naškrabalo 1L oleja pri výmene.. to sa mi nezdá.. skôr si myslím že olej vypustili až ho vypustili a naliali olej podľa tabuľky a srali na rysku.. auto sme dali do servisu kvôli časovej tiesni a takto to dopadlo.. inak by som to robil sám..

123nick123
hodnocení

Volal som s mechanikom a vraj 1l oleja na vyše v motore je normálne.. vraj to tak robí stále a zatiaľ problém nebol.. čo si o tom myslíte vy? Lebo začínam mať pocit že som jebnutý...pokiaľ viem na Max hladinu oleja je tam ryska

Ten MAX tam není pro srandu králíkům. Přelitím v extrému může narážet do hladiny oleje klika a spění ho (olej pak i rychle degraduje). Pak to nemaže jak má. Další a horší věc je, že odvětrání klikové skříně (bloku) a hlavy (ventilového víka) má v párách bohatou směs oleje a odchází svíčky, lambdy a katalyzátor hoří a zlikviduje. Všechno jde sáním. Zasere to i EGR, klapku, ventily.

Takže jestli ti to řekl nějakej starej de..., kterej byl zvyklej opravovat Zetory nebo Liazy, tak ho pošli někam. Ničí ti motor.

Bohužel krutá pravda. Taky miluji ty servisáky co místo oleje 0W30 nalejí 10W50 a tvrdí- "Ono to pak nežere olej. Ty týmy techniků ve vývoji jsou idioti a já tomu rozumím víc".

hodnocení

0x
Na ojetém TDI je to černé hned po pár km, to se takto z fotky moc neposouďí. Spíš to člověk cítí, když kapku rozetře mezi palcem a ukazovákem. Nový olej je takový hladší a prsty nezůstanou úplně černè, dají snadno otřít. Po vyjetém oleji zůstanou i po otření černé šmoAle chce to trochu praxe.
Pokud člověk nemá důvěryhodný servis, je lepší si to dělat sám, nic na tom není.
Na ojetém TDI je to černé hned po pár km, to se takto z fotky moc neposouďí. Spíš to člověk cítí, když kapku rozetře mezi palcem a ukazovákem. Nový olej je takový hladší a prsty nezůstanou úplně černè, dají snadno otřít. Po vyjetém oleji zůstanou i po otření černé šmouhy.Tohle minimálně vypadá, že olej nevypustili, ale jen vysáli a zůstalo tam pár deci starého oleje. Ale chce to trochu praxe.
Pokud člověk nemá důvěryhodný servis, je lepší si to dělat sám, nic na tom není. Tohle minimálně vypadá, že olej nevypustili, ale jen vysáli a zůstalo tam pár deci starého oleje. Však si prohlédněte výpustný šroub, poznáte, jestli je nový, nebo aspoň čerstvě povolovaný.
doplněno 30.05.23 00:02: Nějak se mi to kopírováním rozbilo, tady je opravený text:
Na ojetém TDI je to černé hned po pár km, to se takto z fotky moc neposoudí. Spíš to člověk cítí, když kapku rozetře mezi palcem a ukazovákem. Nový olej je takový hladší a prsty nezůstanou úplně černé, dají snadno otřít. Po vyjetém oleji zůstanou i po otření černé šmouhy. Ale chce to trochu praxe.
Pokud člověk nemá důvěryhodný servis, je lepší si to dělat sám, nic na tom není.
Tohle minimálně vypadá, že olej nevypustili, ale jen vysáli a zůstalo tam pár deci starého oleje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]