Dobrý den, nedávno se mi rozsvítila během jízdy kontrolka baterie. Bylo to už téměř při zastavení, při podřazení na dvojku... Po vypnutí motoru a opětovném startu už nesvítila. Auto od té doby najelo asi 200 km a kontrolka nic. Jak se mám příště zachovat, kdyby kontrolka začala během jízdy svítit? Dojet do cíle, šetřit starty? Díky
Vyšlapáváte spojku při zastavení a nebo necháte brzdit dvojkou a až motor téměř zdechá, spojku vyšlápnete? Vyšlapuj ji dříve. Už při rychlosti 30-0km/h.
Nevědomky jste mohla motor udusit zastavením bez rozpojení pohonu (kol od kotoru) a při dobrždění mohli otáčky mít i 500ot/min místo volnoběžných 850ot/min.
Pokud v kabině cítíte, že se motor dusí, tak to už příště hlídejte včasným výšlapem spojky. Jinak v nízkých otáčkách a vysoké kompresi trpí silnými vibracemi rozvod motoru. Tedy pohon kliky na vačku či vačky a může i přeskočit řemen (pokud je a není řetěz).
Vw polo, 2001, benzín, 1,4 16V. Díky, zdá se, že se opravdu mohlo stát to přidušení motoru, pozdě jsem si všimla konce vyfrézování silnice a nechovala jsem se v tu chvíli k autu úplně šetrně. Díky
Ono záleží co je to za auto a jaká je závada. Kontrolka baterky se může rozsvítit taky kvůli přetrženému řemenu příslušenství, a ten u některých motorů pohání i vodní pumpu. Bez té pak motor můžete při pokračování v jízdě uvařit. Pokud pumpu pohání rozvodový řemen/řetěz a tedy to "jen" nedobíjí, tak s dobrou baterkou se dá většinou dojet minimálně desítky kilometrů. Pomoct se tomu dá třeba vypnutím ventilátoru topení a zbytečných spotřebičů. A samozřejmě zbytečně nevypínat motor, aby se nemuselo startovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.