Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou vaše zkušenosti s autohustilkami a jejich těsněním?

Od: postcd® odpovědí: 7 změna:

Velmi často se mi stává, že u ručních hustilek automobilových pneumatik jde špatně nasadit na ventilek aniž by utíkal vzduch a nebo aniž by se při vytvoření tlaku se klips z ventilku uvolnil (neudrží se tam). To se jako tyto hustilky vyhodí a nebo kde najdu náhradní díl (nevím jak se tomu říká), případně jakou solidní hustilku s náhradními díly na ní, doporučujete? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Koncovka hadice na ventilky?

hodnocení

0x

Ty mosazný rychlospojky se závitem a zajišťovacím zubym s páčkou mají jednu vadu. Hadice a její pnutí do krutu, když je blbě smotaná má tendenci zajištěnou koncovku mírně povolit. Proto při nasazování i na pumpách hadici překroutím tak, aby mi naopak vahou a pnutím na smyčce koncovku nasazenou an ventilek pomáhala dotáhnout a né povolit.

To je to, proč to spousta lidí neumí, nedělá nebo na to nemá IQ a neví jak jednoduché věci fungují a co potřebují, aby usnadnili práci.

Dále pak k samotné ruční hustilce. Nechápu, proč někdo tohle ještě někdo používá. Jsou 12V kompresorky a i značkové a kvalitní do 12V CL zásuvky v autě. Lepší auta je mají v povinné výbavě s opravnou sadou.

Díky tomu si ymslím, že není odbyt a tak se do řetězců a maloobchodů nedodávají dražší výrobky a je to zahlceno šmejdy, protože to prostě už dnes nikdo nekupuje a všichni máme 12V kompresorky.

Nemá cenu řešit opravu či zlepšení.

Ta rychlospojka s páčkou není dobrý systém. Samozřejmě, dělám to s tím předepnutím hadice taky tak, ale mělo by to být blbuvzdorné. Nechápu, proč tam není normálně převlečná matice, kterou prsty našroubuješ...

Asi úspora času. I tak, když chytneš někoho, kdo to dělá poprvé, tak je lepší mu to dofoukat sám, než na něj hledět, jak neví a laboruje.

hodnocení

0x

Problém je v tom, že novější ventilky potřebují k přetlačení velmi vysoký tlak. Mám v zásobě staré ventilky s dlouhou pružinou, které se dobře hustí jakoukoli ruční pumpou. Pro novější je potřeba mít koncovku s páčkou, která ventilek otevře a v pumpě zpětný ventil. Takové pumpy mívají i v potravinových řetězcích za cenu do dvou stovek.

hodnocení

0x

Měl jsem stím taky problém. V práci objednávám z hadexu tak jsem na zkoušku vzal toto - hadex.cz/... a paráda. Nastrčím zamáčknu a nic neuchází. Když jsem měl takovou tu obyčejnou tak to ucházelo furt a muselo se to jedině držet pevně rukou. Teď mám klid s tímhle.. :)

hodnocení

Trochu nechápu co myslíte tím nastrčím zamáčknu a čím se liší od té "obyčejné", když to samé (nastrčit a zamáčnout a tu páčku pro zajištění) mají snad všechny hustilky/pumpy na pneu. To je jen reklama na ten e-shop? Nějaké podrobnější vysvětlení by bylo dobré. Ten závit na té vámi odkazované koncovce je tam kvůli výměně té hlavice koncovky za náhradní, nebo k regulaci průměru otvoru pro ventilek? Jinak je ta koncovka zajímavá, protože je to vlastně náhradní díl. Jen najít pumpu s vhodným průměrem hadičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]