Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sazba řízení pod vlivem

Od: kikik odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Mám otázku. Způsobila jsem nehodu, narazila jsem do nárazníku BMW přibližně 2015 rok výroby. Nadýchala jsem zbytkový alkohol do 1 promile. Nikdy jsem neměla pokutu za rychlost apod. Mám plné body. Nikomu se nic nestalo. Chci se zeptat, jestli víte jaká je sazba v roce 2023. Na internetu jsem všude našla 2500 až 20000, a zákaz půl až rok.
Nevím ovšem jestli se to při nehodě neposuzuje jinak.
Máte nějaké informace či zkušenosti? Předem děkuji za cokoliv.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen malá oprava-pokud byste měla "plné body" tak máte vyslovený Zákaz řízení! tedy pokud chápu sppjení plné body=12 bodů!

Body se totiž za bodově ohodnocené přestupky UDĚLUJÍ nikolv odečítají

diesle, dobrá poznámka, ale domnívám se, že snad již neexistuje řidič, který to neví, že správně je mít 0 bodů.

kikik
hodnocení

Dekuju za opravu. Ano mám nula bodů a nikdy žádný záznam v kartě řidiče.

hodnocení

1x

zbytkový alkohol neexistuje, zkrátka řídila pod vlivem.

12bodu.cz/...

jestli chcete vědět, kolik Vám dají, musel bych se kouknout do křišťálové koule.

Ale jinak budou posuzovat někoho na cestě z hospody a jinak po včerejší pařbě. Ale přísné to bude tak či tak.

kare
hodnocení

0x
Zbytkový alkohol a na místě byla PČR aha...
Při takové drobné nehodě Vám stačí sepsat záznam o dopravní nehodě (euroformulář) a pokračovat v jízdě.
Co jste našla je pravda, zákaz řízení a pokuta Vás nemine + veškerá škoda jde na Vás,i když by byla nezaviněná.

hodnocení

0x
To těžko posoudíme. Půl roku nebo víc v čistírně je tutovka, pokuta podle mne pod 10k nepůjde. Záleží taky jestli jsi přiznala chlast před jízdou, nebo šlo o zbytkáč. A ten nárazník může být pár nebo taky vyšší desítky tisíc.
kikik
hodnocení

No, dýchala jsem dvakrát. A alkohol klesal. Sice pomalu ale klesl, takže je jasné, že šlo o zbytkový alkohol. Každopádně mě zajímalo to rozmezí. Je mi jasný že to bude spíš rok bez řízení a pokuta tak 10. Spíš mě zajímalo jestli to rozhraní co jsem našla je i v tomto případě správně.

něco vypiji a po jaké chvilce je to zbytkový alkohol? Děkuji za vyjasnění.

Milane, tak on je to v podstatě vždy zbytkový alkohol, ne? :)

Právě jsem dopil Braník, a od teď mám zbytkáč.

hodnocení

0x

Zbytkový alkohol určite nie je okolo 1 promile, o zbytkovom alkohole sa uvažuje, ak je cca do 0,28 promile a klesá.

Dostanete určite pokutu,zákaz riadenia motorových vozidiel a keďže ste spôsobila nehodu a škodu pod vplyvom alkoholu,tak zaplatíte aj škodu na aute do ktorého ste nabúrala.

hodnocení

0x

Tipuju na Trest odnětí svobody na 1 rok s podmínkou na dva, 15 000 peněžitý trest, dva roky zákaz činnosti (řízení) s tím, že po polovině trestu můžete požádat o prominutí, tím pádem autoškola test+ jízda. Poněvadž to bylo při chlastu, pardon zbytkáči *smich*, tak pojišťovna sice škodu majiteli uhradí z povinného ručení, ale samozřejmě to bude požadovat po vás mimosoudně, případně vás zažalují. Ten nárazník u bavoráka tipuju tak na sto litrů, to jako fakt.

doplněno 29.05.23 10:24:

Jo pardon, jestli ten chlast, pardon zbytkáč nepřekročil 1 promile, tak to není trestný čin, to znamená ten trest odnění svobody v tomto případě neplatí.

Osobní názor: ženská s promile zbytkáče musela večer před tím vypadat tak, že bych ji raději vidět nechtěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]