Ahoj. Potřebuji u Sharana 99 vyndat mechanismus stěračů,zatuhl.Mám vše odstrojené a povolené, ale teď je to Ježek v kleci.Nemá to být náhodou zastavené v poloze "nahoře"? Díky doplněno 28.05.23 09:49: Na netu jsem hledal, ale návod našel jen na Octavii a pod.Celý mechanismus už nedrží žádné šrouby apod. Ale ať s tím hýbe,jakkoliv, tak celé to soustrojí nejde vytáhnout ven. Možná bude nutné vyndat nejdřív motorek stěračů a pak ten zbytek? VW Sharan rok 99 doplněno 30.05.23 21:55: Opraveno bez demontáže..Provrtat a rozhýbat něčím s trubičkou a naprat do děr vazelínu.Demontáž je tím pádem zbytečně moc času a zbytečné práce
Já to na Alfe 156 sundával v poloze stěračů skoro dole(asi v jedny třetině od spodní polohy) , protože se prostě totálně seknul mechanizmus který byl 20let bez údržby. Výrazně doporučuju nafotit přesně polohu v jaký to je teď(dobře nafotit v jaký je to poloze) protože to lze namontovat blbě což zjistíš až při zkoušce stěračů
Díky..Taky mě teď napadlo, že si to ještě zkusím ulehčit..Provrtal bych hliníkové uložení hřídelky stěračů a něco tam stříknul..Když to pomáhá na zarezlé panty, tak by to mohlo pomoct i tady
chtěloby pak po sundání nejen odrezit, ale promazat vodeodolnym tukem. Ale musí to být fakt vodeodolny ať to za rok nemusíš zase řešit nebo řešit nový motorek. Nový motorky jsou buď hrozně drahý nebo levnější nejsou tak kvalitní. Já jsem vyrobil na motorek nový astovy kryt proti dešti, starý platěný byl roztrhly a do motorku tekla voda. Takže jsem rouebiral i motorek a mazal i ten. Motorek Magnetti Marelli, z Itálie, vydržel hodně moc, byla v něm voda, přesto šlape dodnes. Dneska už tahle značka patří rakosnikum z Japonska. Jeden stěrač mi fungoval dobře, druhý byl v jiné poloze, takže si pozná vzájemnou polohu dvou čepů(zachovat vzájemnou polohu pro pravý i levý stěrač)
Třeba u Fabie je na motorku ještě plechová opěrka s gumovou průchodkou a dírou na čep na karoserii a o ten je to vystředěné a zaháklé navolno. Pak dva šrouby.
Ta předchozí demontáž probíhala na autě na ND ze kterého jsem chtěl ten celý funkční mechanismus vzít..Vše bylo povoleno..Pár šroubů utrženo a stejně to nešlo ven..Takže vrtačka byla u mého auta jasná volba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.