Zdravím, s přítelkyni rádi jezdíme po Čechách s osobním autem, ve kterém máme menší vestavbu na spaní. Často ale parkujeme například kus od příjezdové cesty k lesu, nebo u rybníka. Samozřejmě si jsme vědomi toho, že se jedná o cizí pozemek, proto se snažíme chovat maximálně slušně, zajímá nás ale co by za takové přespání v autě mohlo hrozit a zda má cenu to riskovat. (Zatím se nám jeví, že ano:D) Díky
Neměl byste parkovat na trávě. Majitel se dá zjistit v dnešní době snadno. Když to bude státní nebo obecní pozemek, tak je menší šance že bude někdo prudit. Problém může být, když si ten pozemek někdo pronajímá.
Proč to nerisknout, jako že majitel okolí rybníka Vás vyžene?
janek
Ano, presne tak. Samozrejme nemam problem na vyžádání odjet, jen kdyby to byl nekdo kdo chce za každou cenu resit vse s policii, zajima me zda neni mozna napr. nejaka pokuta.
Pokuta nebude, jen Vás vykáže jinam, nebo se domluvíte, že ráno jedete dál.
okas
Jak nebude pokuta, právě na státním a obecním pozemku vás klidně PČR vypokutuje za nedovolený zábor, pokud bude mimo komunikaci. Na rozdíl od privátního pozemku.
V dnešní době je otázka zjištění vlastníka na pár kliknutí mobilu. Obecní, nebo např. LČR, bych neřešil, ale nechápu lidi, co bez dovolení, domluvy, lezou na soukromé pozemky. Není pro to žádná omluva. Je to jako lézt někomu na zahradu, nebo do obýváku. Bydlíme na malinkém městě a funguje to úplně jinak, než si myslí lidé z města, nebo starší osoby, co většinu života prožili za minulého režimu. U nich chápu, že to prostě nechápou a budou to okecávat, svým správným názorem...
Vždy je fajn se na to podívat z druhé strany. Jak by se to líbilo mě, kdyby mi někdo lezl na mou zahradu, do sadu, k soukromému rybníku. Když by se mě zeptal a byl sympatický, tak mu to samozřejmě povolím.
okas
Je třeba rozlišovat o co se jedná, může se také jednat o cestu, komunikaci. ostatně, louku ani les nesmíš oplotit.Pokud je to někde mimo Intravilán obce, tak bych to zas nehrotil.
jarinek*
Nikde o cestě nepíšu. Těžko bude někdo kempovat na cestě. Ale jinak přesně o tomto typu lidí píšu.
okas
Tak si představ třeba nějakou polní cestu někde mezi loukami, kde bude takovýto odstavný místečko, dokážeš si to představit? Tedy kilometry ničeho na všechny strany, tamhle kousek je rybník, a ta cesta je obecní nebo státní, samozřejmě… takových místech v České republice spousta Takovém případě si to naprosto představit umím a ty jako vlastník sousedního OK mě můžeš víš co… vstup na louku mi zakázat nemůžeš, moje auto parkuje na cestě, vstup k soukromému rybníku mě taky zakázat nemůžeš pokud není oplocen… Takže rekapitulace: auto stojí na okraji polní komunikace.Tak aby mohl projet traktor. V tomto případě si myslím, že nemůže s tím mít někdo problém. Nicméně tuším, že např. v Praze, je na příjezdových cestách ve všech směrech cedule zákaz kempování nebo nějaká takováhle cedule, která zakazuje toto dělat na území hlavního města Prahy. Ale pokud má někdo nenápadnou dodávku, která je přidělaná na obytnou, a nebude žalobce…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.