Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozí mi něco?

Od: doutnak® odpovědí: 6 změna:
Ahoj..Dlouho se tu neřešila ČKP..Před dvěma lety jsem koupil starou Feldu od mlaďochů a byla psána na "nějakou paní"..Cena byla nízká, tak jsem to neřešil a podepsal kupní smlouvu na jednoho z mlaďochů.Druhý den jsem "to" pojistil a nějaký čas jezdil..Paní v dokladech jsem ohledně přepisu chtěl kontaktovat,ALE jak? Adresa v TP byl obecní úřad-dle Googlu. Tam jsem volal, ale nesmějí podávat informace,kde se osoba nachází pochopitelně.Jezdil jsem pár měsíců a po vypršení STK jsem "to" daroval sběračům šrotu. Smlouvu jsme sepsali a zrušil jsem PR. A teď po dvou letech mě kontaktoval prodejce,který "to " auto měl taky od bůhví koho a nikdo z lidí předemnou neplatil PR..Já ho platil od prvního do posledního dne mého vlastnění!Prodejce teď po mne chce doklad, kde auto je,protože se rozjelo kolečko vymáhání od ČKP a majitelka řetězově reguje a dluh hází jeden bývalý majitel na druhého..Já nemůžu najít smlouvu, že jsem se "toho " před dvěma lety zbavil darováním.Mám se s prodávajícím vůbec bavit a mám mu něco dokládat? Hrozí mi něco?Díky za každou dobrou radu..Snad jsem situaci popsal srozumitelně..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

6x

A v té pojišťovně kde jsi rušil PR by neměli ofocenou smlouvu - tu jak jsi to daroval? Zkus se zeptat.za to nic nedáš.Na základě něčeho to PR asi rušili ne?

hodnocení

Zrušili to normálně po telefonu..Nic jsem dokládat nemusel..

kare
hodnocení

4x
Hrozí, nepřepsal jste na sebe vozidlo do 10dnů dle § 8 zákona č. 56/2001 Sb. (Pokuta až 50000Kč)
Avšak to ČKP nebude řešit, tu zajímá zákon 168/1999 Sb.
Konkrétně pro Vás pojištění bylo zrušeno na základě § 12 a).
Jednoduše: Smlouvu teď nemáte, ale poskytl jste ji pojišťovně při zrušení pojištění. Odkázejte prodávajícího tam. *frajer*
Pro svůj klid si můžete vytisknout, že během Vašeho vlastnictví bylo placeno pojištění odpovědnosti (povinné ručení) ic.ckp.cz/...
25.05.23 21:11

*palec*

hodnocení

0x

Pokud máš elektronickou občanku, tak přes portál občana se můžeš kouknout na minulost aut.

Státní správa do všeho dobře vidí.

S těma telefonama bych se nebavil a dělal, že o ničem nevím nebo až u soudu.

hodnocení

Ok. Díky.. Já doufám, že k žádnému soudu ani nebudu muset.Psané to na mě nebylo ikdyž jsem měl snahu a pojištění jsem platil..Teď po dvou letech někomu něco dokladovat a dokazovat..no nevím..Navíc klukovi, co to neměl na sebe psaný..Vím, neměl jsem to kupovat.Ale neviděl jsem v tom tenkrát problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]