Nejste přihlášen/a.
Dle
a dle
Tam kde bude DZ B21a tak motocyklistu bez postranního vozíku který pojede mimo obec 70km tak předjet můžu a přtom nemusím dodržet odstup 1.5 m a pokud tam pojede cyklista 20km, tak ho předjet nesmím.
rozumím tomu dobře?
A pokud pojede cyklista zde za tou bílou čárou což tam standartně jezdí
tak se jedná o: míjení a nebo předjíždění?
já se domnívám, že o míjení.
A pokud pojedu za cyklistou mimo obec a např. z důvodu protijedoucích vozidel ho nebudu ho moci předjet a až to bude možné tak budu muset v jeho rychlosti "prudce změnit"směr jízdy abych dodržel odstup 1,5m a potom zrychlovat.
A jak si "změřím"ten 1,5m jesti to není např. jen 1,3m
Musím říct, že jako řidiče a zároveň "od narození cyklistu" mne abnormálně překvapuje kolik řidičů má problém slušně a bezpečně cylistu přejdet.
A nesvádějme to na zákony (ty často nepíše ani cyklista a ani řidič, občas vlastně nevím kdo je píše).
Ano vím.
O 150cm se odmítám bavit z mnoha důvodů.
Tím hlavním důvodem ale je to, že 150cm není jednak řádně definováno a jednak je to v praxi a reálném provozu absolutně nezměřitelná záležitost. A co se v praxi nedá změřit, nelze dost dobře ani vymáhat.
Chovejme se všichni slušně a neřešme hovadiny.
tomkk: Já jsem technik. 150cm je pro mně zcela jasný údaj. Ale jako technik musím přesně vědět, odkud se má začít měřit a kde má měření končit. A krom toho (a v první řadě) pokud vyžaduji nějaké měření, tak to měření musí jít provést. A z toho co popisuji nelze ani jedno, ani druhé.
Se slušným právníkem a slušným technikem se řidič z této "ptákoviny" ve správním řízení musí vysekat zcela vždy.
A opakuji, že toto netvrdím jako řidič auta, ale jako cyklista.
Dobře chlapci.
Zvu vás oba dva a uděláte mi školení, jak se odstup požadovaný zákonem měří. Kolo mám, auto také. A až to změříte, tak mi samozřejmě dokážete, že to co jste naměřili je přesná hodnota (oba se shodnete při nezávislém měření na stejném čísle doufám). A aby byla větší legrace, tak mi oba přednesete (hoďte to raději na papír) odkud a kam to budete měřit a metodiku měření.
Budeme se u toho natáčet a dáme to pak na jůtúb..to bude velká legrace.
A pokud budete chtít, mohu přizvat i chlapce z PČR, mám tam dost známých.
Tomkk, četl jste moje odpovědi panu Slavovi? Jemu jsem napsal něco o hovadinách? Proč nenapíšete, že je dneska krásně, proto buďme na sebe slušnějí, jak jsem to napsal panu Caklovi.
tak ho předjet nesmím. rozumím tomu dobře?***ano, rozumíte dobře.
já se domnívám, že o míjení.***mýlíte se, jde o předjíždění, bez ohledu, že jede po krajnici.
jeho rychlosti "prudce změnit"směr jízdy****určitě to zvládnete, jako všichni ostatní řidiči
A jak si "změřím"ten 1,5m jesti to není např. jen 1,3m***to snad taky zvládnete.
máte ještě nějakou nejasnost?
Nově to není, platí to již delší dobu.
Milane
Můj jízdní pruh je "odkuď kam"
vlevo je od středové čáry a vpravo je po bílou čáru a nebo až tam kde končí asfalt?
K čemu je tam vpravo ta bílá čára? - označuje jen krajnici?
Slavo, to se ptáte vážně? Stále mne překvapujete...
t) jízdní pruh je část vozovky dovolující jízdu vozidel jiných než dvoukolových (motocyklů) v jednom jízdním proudu za sebou,
v) krajnice je část povrchu pozemní komunikace ležící mezi okrajem přilehlého jízdního pruhu a hranou koruny pozemní komunikace,1) skládá se zpravidla ze zpevněné a nezpevněné části,
Koukněte na značky V1a+ V4, pak to bude jasné i Vám.
B21a zakazuje předjíždění motorových vozidel (mimo motocyklu bez pp), s cyklistou nemá nic společného. Předjet ho samozřejmě můžete.
Přes čáru u cyklisty (na rozdíl od motorky) může.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.