Nejste přihlášen/a.
Děje se mi takový případ kdy jsem, bohužel vlastní vinou si nevšimla při podpisu zakázkového listu datum kdy mi mají auto vrátit, auto mám v autoservisu na pojistnou událost kdy mám odřené pravé dveře u spolujezdce. Při podpisu jsem se ptala kdy mi auto vrátí hotové a bylo mi řečeno do týdne, když jsem volala pán mi začal lhát, že nic takového neřekl, a řekl mi že nejdřív možná mi dají auto 31.5., kdyyž jsem se tedy zeptala, že teda když říká "nejdřív", že taky můžu očekávat až třeba za další měsíc mi řekl "třeba". Samozřejmě si pro auto dojedu ve stanovený datum, moje otázky zní když mi nebudou chtít vydat auto můžu zavolat policii a mohu požadovat za každý den co mi nevrátí auto peníze? V zakázkovém listě je napsáno, že mi musí vrátit auto do stanoveného datu na zakázkovém listě, maximálně když překročí musí mě o tom informovat písemně. Jiné výjimky o nevrácení auta tam psány nejsou. Nevím jak z nich případně vymoct mé auto. Když jsem mu řekla do telefonu že si teda přijedu pro auto a nechám si to udělat jinde, řekl mi že mi auto nevydá. Auto docela potřebuju a půjčení auta u nich stojí 900 kč/den, což je dost když si ho člověk vezme na delší dobu (nepůjčila jsem si ho).
Policii sice můžete volat, ale nic se nestane.
že mi musí vrátit auto do stanoveného datu na zakázkovém listě***tak tam jděte ten den a pak to řešte.
Jaké datum je tam uvedeno?
ecko,
napsala jste "a řekl mi že nejdřív možná mi dají auto 31.5"
já se ptal na něco jiného, ale to nevadí..
Dobrý den,
malovat čerta na zeď nechci, jen chci být připravená pro všechny případy, a nevím jak to případně řešit, kdyby se tato věc stala. Ale děkuji, za radu
Domluva "do týdne" a ve smlouvě měsíc (?) = podvodník, jdu jinam. Navíc lže, domluvu zapírá, typický šmejd. Bohužel termín platí ten na papíře, ústní nemá jak prokázat. Za blbost se platí (nepřečíst si co podepisuju). Potřebuješ na něj páky aby se mu vyplatilo rychle to dodělat nebo vrátit jak je. Domluvil se týden, jestli chce lhát a zahájit válku tak mu můžou začít jezdit úřady na kontrolu - finančák, životní prostředí, obchodní inspekce... Tenhle typ lidí má ale hroší kůži, může i zaškodit na autě - přehází díly a těžko mu prokážeš že něco přehodil. Klidně si s tim taky může měsíc jezdit pro svojí potřebu, nebyla by to novinka, jede to i s odřenejma dveřma. A pokud to měsic bude stát na dvoře tak oreznou brzdy že to bude zralý na noý kotouče, to má na háku on to platit nebude..
Zašel bych za právníkem se smlouvou co máš a zjistil bych si možnosti - když za nim přijdeš jako "otravná pipina" tak se ti vysměje, když to bude mít právní úpravu tak znejistí a vysmátí si hodně rozmyslí..
Ano, právě jsem chtěla si pro případ sehnat právníka, abych mu tam napochodovala s něčím aby dostal strach, zároveň pokud vím tak když ho chytí jezdit s mým autem bez techničáku tak bude mít problém (techničák mám u sebe), doufám, že pro servisi není výjimka nenašla jsem, a je to autorizovaný servis (to je jen poznámka). Samozřejmě uznávám, že je moje chyba, že jsem si nevšimla toho data při podpisu, proto jsem se ho i ptala kdy to bude hotový, netrklo mě, že to tam někde je napsaný.
@asd1: Promiň, ale to jsou sra.ky, co píšeš. Domluva určitě nebyla týden, spíše řekl něco v tom smyslu, že "... když se nic nezasekne, tak to může být za týden...". To ale není slib termínu.
Realita je taková, že o zakázce nic nevíš. Jestli prohlídku dělá servis sám nebo čeká na likvidátora, jestli nejsou "odřené dveře" na výměnu, co je to za auto a jak dlouho se případně čeká na dveře, jestli paní dodala včas všechny dokladu k PU atd...
Jaký sr.?
"bylo mi řečeno do týdne"
pokud byla domluva jiná tak by byla jiná i moje odpověď. Pokud se domluví že do týdne to bude a neni to, bez omluvy proč, tak mě logistika servisu nezajímá. Pokud by volal že likvidátor je línej přijet nebo našel další poškození a čeká se na XY, tak je to úplně jiná situace.
Ano, logistika servisu mě jako zákazníka vůbec nemusí zajímat, oni by měli dodat do stanoveného data, pokud ne mělo by to být za mě řešeno jinou cestou, záleží jak to mají psané ve "zakázkovém listu", což v podstatě nemají než jen že o překročení mě musí písemně informovat, v PU jsem dodala vše, auto je celkem nové a co jsem slyšela jako informaci tak už provedení lakování proběhlo, co jsem tak hledala na internetu tak lakování trvá 5-7 dní, nejsem znalá, taky hádám, že kdyby se něco objevilo dalšího likvidátorem tak by mě o tom informovali, což se taky nestalo
asd1... sračky nepíše. Když je auto ve slušným stavu a nějaká častá značka, tak proč by v klidu nepřehodil třeba brzdový kotouče, palivový čerpadlo, zapalovací lištu, váhu vzduchu, lambdasondu, katík a jiné drahé a rychle demontovatelné díly z jiného vozu.
Ženská, která neví, kde je "karburátor" je ideální na takové praktiky.
Naprosto souhlasím se všemi názory v tomto vlákně.
Zkušenost z praxe.
kovis, aby to nebylo poznat je jen práce profíků, což je tak 10% lakýrníků a karosářů!
Právo na vydání auta - třeba i neopraveného - jistě máte, ale servis má zase právo na úhradu vynaložených nákladů. Zvažte dobře, jestli se vám to vyplatí.
Jinak oprava "odřených dveří" skutečně může trvat opodstatněně více než týden, záleží na okolnostech...
No, pak nemá tvrdit že do týdne to určitě bude... Asi tam přišla jako arogantní "prudící pipina", tak jí to schválně dá nejdřív 31... Holt někdy je lepší dělat děsně smutnou a "ukecat ho" nebo dát fflšku za zrychlení..
Osobně bych toto řešil opravou rozpočtem, sehnat dveře z vrakáče a přehodit. Finančně by to vyšlo líp a auto bych měl pořád pojízdný... Předpokládám škrábnutí, jinak se dveře neopravujou ale mění..
Jako arogantní prudící pipina jsem tam opravdu nepřišla ja vy tady píšete, slušně jsem se ho zeptala na stav auta a jestli si mohu pro auto přijet, když říkal že do týdne bude hotové, když mi řekl nejdříve 31.5. tak jsem mu odporovala, že řekl něco jiného než to co řekl minule a zeptala se ho jestli teda kdy bude pevné datum vrácení auta, jelikož auto opravdu potřebuju, z vrakáče nic shánět nebudu a nenechám to nikde opravovat jinde než v autorizovaných servisech jedná se o celkem nové auto, které bych časem ráda prodala v nejlepším stavu, kdybych měla staré auto pravděpodobně bych to řešila cestou koupí dílu z "vrakáče" a ne v autorizovaném servise, Vaše nazývání mé osoby opravdu nebudu komentovat, přišla jsem se slušně zeptat o radu
Jestli jednáš stejně jako tady tak se mu nedivim že tě suše odpálkoval.
Mmch. autorizák až na vyjímky neznamená kvalitu ale spíš naopak. Předražená práce, ale kvalita ceně absolutně neodpovídá.
Ad vrakáč - pokud ti nedávaj nový dveře, tak budeš mít bouchlý vykytovaný přebarvený. Z vrakáče bys měla nepoškozený jen z jinýho auta. Papírově už máš auto bouraný, tak je cena beztak snížená, aspoň z pohledu lidí tvýho typu - při lustrování auta vyskočí pojistná událost. Nebo si změří tloušťku laku a bude vědět že dveře jsou oprava po bouračce, že to bylo jen škráblý už řešit nebude.
Cena auta nijak zásadně po opravě těch dveří neklesne, to zas nepřehánějme. Navíc se dá lehce kupci doložit, co se vlastně opravovalo a měřička laku to potvrdí. Odřeniny jsou naprosto běžné, běžně se lakují a nikoho už v dnešní době nepřekvapí. Klidně si troufám tvrdit, že každé druhé auto bude mít opravu podobného typu, pochopitelně v autorizáku, aby ta barva byla originální co do odstínu, ale i složení a nebylo to poznat.
Opravu na "pojistnou událost" hradí pojištovna a řeší to zpravidla s vybraným smluvním autoservisem na který odkáže poškozeného...podobné vztahy se nikdy neřeší na poradně s neznými lidmi ale v konrétním autoservisu a s konrétní pojištovnoui...Autoservis poskytuje službu a pojišťovna to platí...Zpoždění má zřejmě nějakou příčinu..takže doporučujio řešit přísinu tam a s tím, kde se to řešit dá ...a neřešit následky v poradně...nevím jakou odpověd očekáváte...smaozřejmkě policii klidně volejte servis vám na místě vydá neopravené auto , možná odstrojené před lakováním nebo bez motoru a převodovky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.