Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf 4 1.8t vysoká teplota motoru

Od: golfar odpovědí: 4 změna:
Zdravim mám dotaz, dnes jsem jel cca 15 km z práce a před domovem byla teplota chladici kapaliny na 95 stupňů, když jsem kouknul na nádobku tak tam bylo přes max a po vychladnutí motoru byla v nádobce pulka. Co by to mohlo být? Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nic,fyzika,kapalina se teplem roztahuje,proto tam ta vyrovnávací nádobka je

hodnocení

0x
Asi to bude normální stav přesto po jízdě prověř:
Hadice od chladiče nesmí být tvrdý natlakovaný
Poté opatrně otvírej nádobku voda nesmí jít ven z nádobky a stoupnout by neměla vic jak 2-3 cm
Dále pokud je po jízdě malo vody a po otevření se to vrátí tak je to taky špatně
Pokud na něco z toho narazíš počítej stim že budeš dělat těsnění pod hlavou

Trochu tvrdý budou tím tlakem po ohřátí, ale nesmí být jak kámen nafouknutý a nezmáčknutelný.

Ale raď to někomu, kdo to nikdy neošahával a nemá srovnání...

Těžko říct, zda fyzika či závada.

Každopádně by neškodilo vyměnit celou náplň. Lidi na to kašlou.

Kapalina nejen, že chrání inhibitory koroze, které se časem vyčerpají, ale zvyšuje sama o sobě i bod varu.

gal
hodnocení

0x

95°C je ideální teplota... nebo ne? Zs jízdy by to nemělo nikdy spinat saharu, jen s AC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]