Nejste přihlášen/a.
Nic takového v řidičáku není jako "brýle nutné"!
Pouze harmonizační kódy:
01.01 Brýle
01.02 Kontaktní čočky
01.05 Oční kryt
01.06 Brýle nebo kontaktní čočky
01.07 Specifické optické pomůcky
Při udělení ŘP Vaše doktork(a) tak rozhodl(a) a na základě toho byl udělen harmonizační kód omezení.
Musíte jednat s ní a znovu absolvovat prohlídku.
Nech si změnit kód na 01.01 na 01.06
Policajt nebude zkoumat, zda máš v očích čočky.
Půl dioptrie je u vás polospepý? Probuďte se člověče!
S jeden a půl dioptrií na blízko vidím bez brýlí na půl kilometru na autobusech detaily srovnatelné s některýma testovacíma otázkama z autoškoly ...
gilhad - 1/2 dioptrie je sice hodnota malá, ale oční vada to je a očař to musí do žádosti o řidičák napsat. Kdyby měl tazatel nehodu protože něco přehlédl a zjistilo by se, že je krátkozraký a doktor mu podepsal dokonalý zrak, měl by z toho doktor problém.
Nehledě na to, že Vy píšete o brýlích na blízko, takže na dálku vidíte dobře (jste dalekozraký). Tazatel to sice neuvedl, ale v jeho případě jde zřejmě o krátkozrakost, což je pro účel řízení mnohem větší problém.
proto 01-06 vlk se nažere a koza zůstane celá.
Doktoři píšou" s brýlemi "a inspektorát napíše automaticky 01-01
Pacient musí trvat na kombinaci čoček brýlí. Doktoři jsou v tomto směru ... a neví všechny možnosti a ani je to nezajímá.
Pacient se musí prokousávat sám tou byrokracií. U všeho!
půl dioptrie na dálku je dost na to aby člověk nedokázal odhanout vzdálenost a posoudit situaci...vzhledem k tomu že mám 1 dioptrii a postupným zhoršováním jsem si prošel vím o čem píšu...také jsme myslsl že vidím v pořádku ...jezdím také na velkých motorkách a tam při zrycvhlení na 100 za 3.5 sekundy člověk musí skutečně vidět dostatečně ostře dostatečně daleko...přestal jsEM stíhat partě a neustále přibržďoval až jsem zjisit že na dálku dostatečně dobře nevidím...ale subjektivní dojem byl že vidím...v reálu to bylo rozmazané nerozeznával jsme vzdálenjší značky odtrazy v zrcadle atd...
Takže JSEM PROBUZEN A VÍM O ČEM PÍŠU
@magdon ne, já jsem krátkozraký a nosím brýle na dálku - typicky na řízení, střelbu a podobně. Ale nemít naprosto dokonale perfektní zrak a být poloslepý je od sebe nebetyčně daleko. Ostatně ty brýle nosím proto, že je to s nimi pohodlnější, nikoli že by to bez nich nešlo.
A při různých vyšetřeních mi různí lékaři běžně naměří různé hodnoty, od -1.0 až po -1.75 - takže pokud má tazatel -0.5, tak to s jeho viděním nemusí být nijak špatné a dokonce bych nevylučoval, že by mu jiný lékař mohl naměřit i třeba +0.25 (a nebo 0 - dokonalý zrak a nebo taky -1.25 - kdo ví?)
Jak píše pan Gumidek, v řidičáku se to značí jinak, mezinárodně, páč v Německu by nic nepřečetli.
Okopírujte řidičák, aby byl vidět jen text: ""bryle nutne".
Děkuji.
Chlapi, víte že se snažíte zbytečně? Páč tazatel položil dotaz a už nikdy nepřijde.
I tomu se říká troll?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.