Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení návrhu pojištění

Od: josef60 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rád bych se zde poradil ohledně povinného ručení. Včera jsem byl pořídit v autobazaru vůz, respektive se nejdříve podívat a když by byl dobrý chtěl sem ho vzít. Vůz se mi líbil a tak jsme udělali kupní smlouvu a pán se mě ptal zda mám už uzavřené pojištění. Tak sem řekl, že ne. On, že nevadí a prý spolupracuje s Generali tak mi udělal pojistku já zaplatil a odjel domů.

Dnes sem se o tom bavil se sousedem jak to vše bylo zajištěné a byl u toho i jeho syn. A když sem mu mu říkal, že mám platit ročně za objem 1,6 necelých 4000 kč tak žasl. Vytáhl mobil natukal informace z kupní smlouvy a rázem pojistka o 1500Kč levnější.

Tak jsme pročetli ty podmínky a v bazaru mi tam dali pojištění skel, zvěř a živel. A je tam právě formulace V případě nezaplacení prvního pojistného do 15 kalendářních dnů od data počátku pojištění není pojistitel tímto návrhem pojistné smlouvy vázán a pojištění nevznikne.

Chápu dobře, že pokud bych nezaplatil a sjednal si to jinde tak se nic nestane? Nebude po mě Generali chtít nějaké penále? Omlouvám se za možná hloupý dotaz už jsem v důchodu a vůz mám jen na cestu na chatu, nákupy a lékaře kvůli tomu, že u nás ve vsi jezdí jeden autobus a to jen odpoledne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) připojištění skel a zvěře je užitečné když s autem jezdíte. Já bych vám navrhl i havarijní, nebylo by to o moc draží. A ještě bych se vás zeptal kam a jak často jezdíte, ono platit v zahraničí odtah není žádná legrace a tady to přijde na několik málo stovek..

2) píšete že jste "zaplatil" - tedy zaplatil jste jen auto nebo i pojistku? Pokud jste pojistku neplatil a je na ní uvedeno že je to sjednání zaplacením, tak si toho nemusíte vůbec všímat, návrh po nějaké době vyexpiruje (ale nesmíte z něj plnit...). Novou udělat bleskově, protože nezaplacená pojistka nevznikne a pojištění tedy nepní platné.

Pokud byste tu pojistku na místě zaplatil, tak stále máte možnost výpovědi do dvou měsíců od sjednání, je to ze zákona.

3) mimochodem, vy copak nemáte mezi známými pojišťovacího poradce? Já mám někdy dojem, že každý někoho má. Pojištění není jako housky na krámě i když si to někteří laikové myslí.

josef60
hodnocení

Měl peníze jen čistě na vůz. Pán mi vytiskl zelenou kartu a dal podklady pro zaplacení s tím, že doma si to mám zaplatit nbeo v bance. Takže chápu dobře, že jsem jen s nepojištěným vozem? Jak říkám jsem už v důchodu a do zahraničí nejezdím. Max několik km do města auto mám jen kvůli špatnému spoji autobusu jinak bych už asi ani neřídil.

Ano, až se to zaplatí tak to bude platné od počátku (sjednání). Bez zaplacení ne.

Nevím proč se podceňujete, já jsem také důchodce. Autem (starším) jezdím po půlce Evropy a přivydělávám si jako pojišťovák.

paveldvorak
hodnocení

0x

pokud smlouva vůbec nevznikne, auto nebude 15 dnů pojištěné a ČKP si na někom smlsne

hodnocení

0x

Pojištění neplatit a sjednat jiné. Dělám to tak vždy a nebyl problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]