Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelne čidlo

Od: psenda* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuju radu...mám BMW e36 r.v. 93 s motorem 2.5td 85kw...mám klasický problém a to jsou teplé starty...jakmile se motor nahřeje nad 45°C vypíná se žhavení a točí dlouho...vím že zato může nějáke čerpadlo(tuším že podávací) ale repasy nebo nové jsou drahší než to auto..:D...ale slyšel jsem že stačí odpojit..(nechci kecat ale myslím že právě) tepelné čidlo které je někde u podtlakového čidla a motor bude žhavit pokaždé což by mělo při teplém startu pomoct...prosím vás nevíte kde to přesně je? a máte-li někdo s tím zkušenosti?...mockrát děkuji za odpověď...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

To nebude čerpadlem ,ale už jsou nižší tlaky ve válcích a bez žhavení to prostě déle točí. Misto "origo" žhavícího relé s čidlem na teplotu , namontujte relé které žhaví pokaždém otočení klíčku. Znějakého jiného deiselu. Na čerpadle se může jnom podle teploty měnit předvstřik.

penda
hodnocení

tady tohle je fakt tím čerpadlem...je to klasická bolest těchle motorů...jde o to že už je vychozené a nedává dostatečnou dávku paliva...stačí jen odpojit to čidlo a bude to i tak žhavit při každém otočení...ale kde je? to je problém...:-D

ar*

Nutnost žhavit a "padání" nafty jsou dvě odlišné věci ,ale pokud to vidíte jináč nevadí. Pokud se pamatuji tak ktomuto čerpadlu vadou dva kabely, jeden silný 3kolik ten je tuším na předehřev nafty a pak je tam dvoj konektor tak zkuste odpojit ten. Jestli, ale čerpadlo už je vyběhané a padá nafta žádné žhavení nepomůže.

psenda*
hodnocení

OK...za pokus nic nedám...:)každopádně díky moc za reakci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]