Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju radu...mám BMW e36 r.v. 93 s motorem 2.5td 85kw...mám klasický problém a to jsou teplé starty...jakmile se motor nahřeje nad 45°C vypíná se žhavení a točí dlouho...vím že zato může nějáke čerpadlo(tuším že podávací) ale repasy nebo nové jsou drahší než to auto..:D...ale slyšel jsem že stačí odpojit..(nechci kecat ale myslím že právě) tepelné čidlo které je někde u podtlakového čidla a motor bude žhavit pokaždé což by mělo při teplém startu pomoct...prosím vás nevíte kde to přesně je? a máte-li někdo s tím zkušenosti?...mockrát děkuji za odpověď...
To nebude čerpadlem ,ale už jsou nižší tlaky ve válcích a bez žhavení to prostě déle točí. Misto "origo" žhavícího relé s čidlem na teplotu , namontujte relé které žhaví pokaždém otočení klíčku. Znějakého jiného deiselu. Na čerpadle se může jnom podle teploty měnit předvstřik.
tady tohle je fakt tím čerpadlem...je to klasická bolest těchle motorů...jde o to že už je vychozené a nedává dostatečnou dávku paliva...stačí jen odpojit to čidlo a bude to i tak žhavit při každém otočení...ale kde je? to je problém...
Nutnost žhavit a "padání" nafty jsou dvě odlišné věci ,ale pokud to vidíte jináč nevadí. Pokud se pamatuji tak ktomuto čerpadlu vadou dva kabely, jeden silný 3kolik ten je tuším na předehřev nafty a pak je tam dvoj konektor tak zkuste odpojit ten. Jestli, ale čerpadlo už je vyběhané a padá nafta žádné žhavení nepomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.