Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena vymeny tlumiču Fabia 2

Od: tlumice odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

nechal jsem kvuli časovému vytížení auto mamky v servisu, lupalo kolo, myslel jsem homokinetak, ale nakonec mi volali, že je praskla pruzina a lupe a tlumiče uz jsou skoro KO. Nechal jsem tedy vymenit tlumiče + uložení + nejspíš tedy i pružiny.

Pán volal, že je to za 10800 a mě to příjde nějak moc, jasně, zaplatíme to. Ale fakt mi příjde úchylné, jak si na tech dílech přihazují cenu

příklad. TRW Tlumič autokelly 2500 + pruzina 500 + 500 ulozeni (kdyz to přeženu) - 3500 - 1 sada ; 7000 komplet = víme, že mechanici mají 40% slevu - 4200 dily - 6500 práce za 2 tlumiče? A to nevím, jestli dělal geometrii...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi jako živnostník se daného servisáka trošku zastanu. Zákazníkovi může být docela jedno za kolik já ten díl koupím, ale jemu ho vždy prodám za maloobchodní cenu. Už jen z důvodu, že na sebe přebírám trochu zodpovědnosti ze záruky. Mezi dodavatelem a mnou je B2B obchod, na který dostanu záruku jen 1 rok, ale zákazníkovi musím dát 2 roky. K tomu si přihoďte 1200 hodinovku + DPH a jste na ceně co jste napsal.

V zásadě souhlas. Potíž je jen s tím, že dokopat soukromníka k vyřešení reklamace opravy je často nadlidský úkon, protože práci i díly na opravu své opravy dává "ze svého".

Takže přesně jak píšete "trochu zodpovědnosti ze záruky". *smich*

asd1

Trošku do toho kecá že ty uvedený ceny jsou maloobchodní cena *smich* Jestli myslíš že ten výpočer servisu maloobchodní cena = maloobchodní cena x2 je správnej tak to potom jóoo. Pro mne ale když má na vratech hodinovku 600 ale v reálu účtuje 3000 tak to je ojeb (a to hodinovku uvádí včetně DPH a záruky za práci). Jen se zneužívá toho že většina lidí potřebuje jezdit, sami si to neudělaj a v jiným servisu to je stejný. Další věc je kvalita která je v 90% servisech mizerná.

Ad záruka - v reálu toho moc nevyreklamuješ. Borec natluče ložisko kladivem, to chcípne po 10kkm a dozvíš se že to je silnicema. Blbě seřídí geo, po 1kkm zjistíš že se gumy sjížděj křivě, tak řekne že jsi musel vymést díru a hlo se to tim. Bez znaleckýho posudku a prostředků na dobrýho právníka + několikaletý nejistý vyreklamuješ leda prd.

krtek6

mě jako zákazníkovi není teda určitě jedno za kolik díl koupíš...když vím, že díl stojí např. 1000,- tak mi ho určitě neprodáš za 2500,- ..dám ti za něj max. 1500,- , a to jen z dobré vůle...jestli ti nestačí marže 10% na díle, tak neumíš obchodovat nebo podnikat...a jestli děláš za 1200,-/hod a ještě k tomu DPH, tak buď děláš někde Porsche nebo jsi nenažranej...:) pak se každej řemeslník diví, že jsou lidi na ně furt nasraní...a tady je názorná ukázka jejich "byznysu" ..místo, aby hledali jak snížit svoje náklady tak všechno převádí bez jakékoliv snahy na zákazníka...

Porsche za 1200/hod? V Renaultu stála hodina práce 1000kč v roce 2007..Mechanik garažník,ke kterému občas musím,si kolikrát napočítal 1000kč/hod..Pochopitelně to okecal pohádkami..Byl jsem na*raný,ale nikdo jiný mi to nebylschopný opravit- nastavení rozvodů ..Mohl jsem si to udělat sám..Je to určitá nenažranost,ale tak to je..bohužel..Trochu jim rozumím..dílna a vybavení a topení a výplaty atd..Ale ten můj garažník dělá doma a sám..Kdysi jsem to tu řešil..

Hodinovka na Superbech a Arteonech může bejt i 1400 - 1600kč

hodnocení

0x

Pružina za 500? To je nějaký sra*kový díl, ne? Kor z Kelly, kde je 200% předraženo na díl.

Jak vímě, že mají mechanici 40% slevu? Co je to za blábol. Tak maximálně opět v Kelly, kde se s tím počítá těma maržema.

Normální obchody s dílama mají normální ceny.

Kelly je dobrá jen na sobotní a nedělní urgent.

Jinak tam snad nikdo normální nenakupuje

asd1

Fobie 2 - Losjofors přední 400,- ;) Je fakt že ne z Kelyny...

Tlumič 1050,- Sachs..

atd.

tlumice
hodnocení

Víme, protože servisáky znám a když jsem nutně potřeboval do kelly, nakupoval jsem se slevou na ně.

asd1
hodnocení

0x

To víš rejžuje se a každej chce snadný prachy... Ceny jsi ještě nadsadil, v reálu to je ještě horší např. Sachs, KYB, péra Losjofors, Kilen, uložení Lemforder atd. komplet pro obě strany 4500,- když beru uložení nejen ložisko ale celou opravnou sadu, k tomu i prachovky a dorazy. Práce na dvě hodiny i s kontrolou geo a vykecáváním u kafe, včetně objednávání a přebírání dílů, takže dělali za 3k na hodinu... A dobrej mechanik to má za hodinu... A to ti ještě mohl dát lacinou čínu, nebude sedět výška a uložení/ tlumiče budou hyn za 30kkm... Nebo už jsem viděl i péro spodkem nahoru, drhlo o kastli a servis tvrdil že to je dobře a auto muselo bejt bouraný *zed*

Lepší dělat si to sám a do servisu leda zajít nasadit péro na tlumič (pokud nemáš stahovák pružin nebo se toho bojíš což je rozumné)

Kelly má "normální ceny" neskutečně předražený a i po "super slevě vážíme si zákazníka" to výhodnej obchod neni..

tlumice
hodnocení

No ani se mi s nim nechce snad hádat ... já se snažím právě dělat vše sám ale na tlumiče nemám stahovák a momentálně nestíhám. takže to dopadlo takhle a proste to zaplatíme no.

ale jak píšeš, je to nechutný nadsazování cen a blábolů, že na internetu je to určitě nekvalitní díl.

Představ si, že někomu měníš hard disk v pc, naučtuješ si 1000 za práci a za 3.000 za disk, který realně stoji 1000,-Kč? To už smrdí spíš zlodějnou, jak si ty servisy nahazují na dílech.

mama*

Sám píšeš že nemáš čas, no tak bys to asi taky pro cizího za pětikilo nedělal že?

Ostatně, kdybys měl ostré lokty, tak bys věděl, že tě s cenou neseznámil předem takže nejsi povinen mu to platit :) Můžeš mu klidně říct: tady na papír mi vyčíslí rozpis hodin práce a vedle dolož nákupní cenu dílu. Zaplatím ti to v hodinové sazbě co máš tady na stěně vyvěšenou. Pokud to tam vyvěšení nemá, tak to je rovnou na pokutu od České obchodní inspekce :)

Časový náklady na tu výměnu si snadno zjistíš že značkového servisu škoda anebo přímo z Mladé Boleslavi.

Ono je to často tak, že ti matlá ci prostě to neumějí a místo předepsaných 2 hod. se s tím patlají třeba celý den, ale proč mám já platit zaškolení... Navíc oni asi mají problém tam napsat že chtějí 1500 Kč za hodinu, to by se jim každý vyhnul obloukem

krtek6
hodnocení

0x

Do servisů musíš chodit s tím, že víš co kolik stojí...jinak tě ojebou...to je základ... já jdu v pondělí měnit spojku na F1 a plus nějaký drobnosti běžného rutinního charakteru, které jsou s tím spojené ...a borec se mi snažil vnutit myšlenku, že spojka stojí 4000,- a práce na ní je za 10000,- tak jsem mu to hned vysvětlitl, že takhle jako ne...nakonec z něj vylezlo, že tam počítal s 2 dny práce jako rezervou...no..má na to 1den max, víc jsem říkal, že nezaplatím..podle infa, které mi potvrdily 3 origo servisy je norma na spojku 4-4,5hod...když připočtu "koeficient průseru", tak 6hod max..2hodiny má na ty rutinní věci...

takže prověřovat, prověřovat a prověřovat..nenenechat se...já jim nenechávám za díly víc jak 10% ...kdo na mě zkouší 30% a víc...skončil

mama*

Spojkovou lamelu na F1 mi přede mnou vyměnil borec v garáži asi tak za 1 až 1,5 hodiny..

krtek6

já však netvrdím, že to nejde za 1,5hodiny...dobře mu tak...je to borec...ale nemůže mi někdo tvrdit, že když je něco norma 4-4,5hodiny..že to bude dělat hodin 16...:)

kolo*

Šmudla z garáže ti může nalhat cokoliv.

hodnocení

0x
Při dnešní úrovni servisů a jejich zaměstnanců se spíš modlete, aby vám neupadlo kolo..
kolo*

To se snadno stane, v pneuservisu a já co mi to mlátí a koukám že už jen 2 povoleny šrouby na kole.

kajak
hodnocení

0x

chlapci, nikdy se nepokoušejte podnikat,

hodnocení

0x
Hele delal sem si svou 01 to je podobný
Předek tlumiče péra uložení
Zadek tlumice pera uloženi tlumiču dolu pod pera takový kroužky vymezovací
Pera lejsrfors,tlumiče sachs,uloženi předek sachs zadek kayaba
V dílech cca 7 litrú bral sem to na netu
Takže skoro 11 jen za předek no potěž to sem ušetřil koukam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]