Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Zasekl se mi přední střerač, nehybe se sterač vepředu u řidiče, druhý sterac se hýbe který je u spolujezdce a funguje normálně.
Chtěl bych se prosím zeptat kolik stojí cca oprava?
Fiat Punto 1.2 rok.2003.
Děkuji
A mohu poprosit nějaký odkaz kde koupím ten motor? Nebo jaký je to model? At nekoupím něco spatně?
Děkuji
Proč to dělat jednoduše a levně když to jde složitě a draze... Ten vypadlej kloub je na Puntu 188 klasika, stačí ho nasadit zpátky a zajistit proti vypadnutí, jde to ubastlit nebo na to koupit opravná sada. Na opravu se nemusí sundavat stěrače ani torpedo... Pravděpodobnost že to je ten kloub = 99%, zbylý 1% je protočený na hřídeli, ale to pochybuju tam problém není (pokud to nepojebal pitomec při montáži stěrače nedotažením matky nebo přetažením = stržením závitu..)
Celý tyčoví i s motorem - motora cz levnější asi to půjde sehnat i jinde.. Ovšem Abakus = velká otázka jak dlouho vydrží..
To si asi nevybereš
V odkazu několik řešení a ta "profi sada" je takovej klip co se přes kloub nacvakne... Stačí pilníkem drážku a ta pérová podložka se nasune.. Pak kloub už vypadnout nemůže...
Si koupí tyčoví a za dva dny bude dotaz jak sundat stěrač z čepu a kde ten stahovák koupit (vylomit považuju za prasárnu)
@asd1
sundaval jsem stěrač z čepu pomocí stahováku, nějakej univerzál stahovák na ložiska stahovák stojí 3kilíčka
stahovák jsem už použil i na X jiných věcí kolem dílny nejen na káru
Každý auto má svoje mouchy. A řekl bych že Punto těch much má i míň než přímý konkurent = Fobie Zase třeba nehnije kabeláž a nelámou se dráty v průchodkách, o kvalitě motorů ani nemluvim... HTP a FIRE...
Tahle moucha jde vyřešit za 5 minut pilníčkem a podložkou za korunu.. Nebo proužkem plechu 10x60x2 a třema zdrhovačkama Případně přižvejknutím silonu kolem čepu sikovkama a taky to drží...
Raději budu opravovat kabeláž než shnilej podvozek Puňti .
Fire je super a do Pandy se krásně nastupuje. Akorát ty montory, jak mají uchycenou ECU motoru a přímou souvislost se závadou, to bylo nešťastné řešení.
Podlaha hnila na MK1, MK2 je výrazně lepší.. Fobii hnijou zase prahy za kolama, to si nevybereš... Ale to se bavíme o 15 let starých autech.. Oproti Fávu, Feldě to je nebe a dudy, o starým Tipu nemluvě
Co mi vadí je to, že místo vychytání much a zdokonalení modelu se udělá max. FL ale pak se vyvíjí jiný auto kde nějaký nový mouchy zase vylezou.
Kdy vlastně přestali Italové dělat ty plechový nádrže paliva? U Škodovek s tím přestali Š136. Tam byla naposledy
fabia 1 byla jedno z nejkvalitnějších aut. Ale pohodlí v porovnání s Puntem 2 je mizerný, tvrdší podvozek a hlavně blbý sedačky, blbý středový tunel a to všechno neskutečně sráží dolů nic moc design. Mně vadily ty sedačky a zavázející středový tunel o pravou nohu. Podle mě to snad byl i záměr koncernu s tím středovým tunelem.
Jak někdo radí jen dotáhnout matici ramínka stěrače, mně se to nelíbí. Ať to tazatel vyndá celý mechanizmus , pořádně odrezuje, namaže voděodolným trvanlivým tukem a hotovo, já si v tý příležitosti vyrobil i plastovej dekl na motorek stěrače, původní byl v čudu. Rok 2003 to je dávno,bude to chtít údržbu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.