Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat opotřebení vozidla za 2 roky

Od: vinny odpovědí: 20 změna:
Ahooj, prosím Vas. Jsem vlastník auta. Vše napsané na mě. Před dvěma lety stálo 48 tis. Platilo se to z příjmů přítele. Ale byli jsme spolu ve společné domácnosti a žili spolu.
Auto jsem mu v lednu nechala s tím, že bude jezdit za synem. Ale nejezdi. Chci auto zpátky, ale prý když mu nedám 48 tis, tak mě auto nedá. Jaká má práva? Musím mu něco vyplácet? Dekujiiii

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Ať bývalý přítel zajistí aspoň evidenčku a k přepisu mu dodejte svoji plnou moc na přepis vozidla...
Ale bude to boj,pokuď máte takové vztahy...

mathew
hodnocení

1x
No jelikož auto platil přítel tak to auto není vaše, ale jeho. To, že je psané na vás neznamená, že je vaše. Pokud se nedohodnete tak se o to můžete soudit, ale přítel má v ruce delší konec provazu.
krtek6

no to nemáš pravdu...za delší konec tahá ona...protože je vlastník...

Pokud má papír ,např KS na daný vůz a její jméno,prostě na to, že je auto její pak máš p.Krtku pravdu, ale pokud jen zápis v registrua ORV pak má smůlu. Vlastnictví určuje KS nebo potom , v horším, může rozhodnout soud !

vinny
hodnocení

KS mám samozřejmě ja a je na moje jméno. Akorát jsem si teď všimla, že ji taky podepsal, což nechápu. Ale kupující jsem uvedena jen já. Splacelo se vždy z mého účtu, též na moje jméno. Ex nemel nikdy svůj účet, chodila tam jen jeho vyplata.
mama*

Píšeš: Platilo se to z příjmů přítele

Neměli jste SJM. Tedy co přesně chceš? Přítel zaplatil 48 000 a pokud to auto chceš tak ho od něj musíš koupit za jeho cenu. Anebo ho donutit ať si ho přepíše na sebe.

tvoje argumentace, že dva roky ztratilo na hodnotě je pěkně hloupá, co když ztratili na hodnotě peníze 40% inflace? A mezitím šli ojetiny do ceny? Spravedlivý způsob je ocenit to vozidlo například tak, že to auto vezmeš do bazaru a A, tam ti ho nacení hodně málo a ty mu ty peníze vyplať :))

třeba tvůj přítel bude na to dost hloupí, aby na ten trik přistoupil (Prostě pojedete spolu jakože okolo A, tak se tam stavíte, A vyrazíte z nich nějakou cenu)...0

anoano
hodnocení

0x
…. v této cwnové relaci nijak, pustě to z hlavy.

asd1
hodnocení

0x

Právně je auto tvoje, musí ti ho vydat. Vyplácet mu nemusíš nic, ty snadno doložíš že je tvoje, on ovšem těžko prokáže že jsi mu ho např. darovala.. Taky můžeš chtít půjčovné v obvyklé ceně, tj. ca pětikilo na den, za celou dobu.

Férvé ale je něco mu dát když to platil on, kolik to záleží na tobě.

Snadno mu ho odstavíš když dáš auto do depozitu nebo i jen sundáš RZ, když nemáš auto po ruce tak nahlásíš ztrátu a vyměníš - odstaví ho první hlídka, jízda bez nebo s neplatnou RZ = pokuta + papíry do čistírny.

Příp. ti pomůže policie - neoprávněné užívání, nebo mu to vysvětlí právník, stačí výzva k vydání věci/ návrh žaloby, pokud neni úplně blbej tak ho vydá.

Pokud se rozhodneš aby auto bylo jeho, tak si ohlídej přepis.

mama*
hodnocení

0x

@ASD1 Návrh žaloby, když to auto fakticky platil ten přítel z jeho peněz, no tak ty seš dobrej exot. Už tě vidím jak to ustojíš u soudu, cvrk než si hned při prvním stání (Až ti dojde, že to všechno zaplatíš)

Chápeš že tady holka ho chce vydírat, on ani nechce jezdit za synem, no tak na sebe zkouší různý triky...

Ale já říkám, nejlepší je se dohodnout.

vinny
hodnocení

A když me 44 tisíc na to auto dala moje babička, která mě to dala na ruku, bez jakéhokoli papíru. Akorát by měla ona výběr z účtu. Ale potvrdila by mě to jako darování?
Myslela jsem, že bych mu třeba nabídla polovinu. Když si teď auto vezmu nemá STK není na ni ani připravené a plus přišlo povinné ručení. Takže do něj sama dám dost peněz ted, aby bylo vůbec pojízdné.
vinny
hodnocení

A peníze na cele auto me kdysi pujcoval známý, kdybych za ním zašla. Papír by me napsal.
mathew
Si u soudu říkej co chceš, ale pak tu nebreč, že auto je přítele, ty ten soud platíš a jako bonus máte všichni 3 podmínku za lhaní. Teda pokud se na tebe nevykaslou což by normální člověk udělal, kdyby ho někdo nutil u soudu lhát.
asd1

mama co to meleš? Má KS na svoje jméno, platila to ze svýho účtu, auto je v registru na ní. A teď borec u soudu bude tvrdit že to je jeho a platil to on - tomu opravdu soud uvěří :D

Možná nespravedlivý, ale kdyby to auto kupoval on sobě za svoje, tak by KS byla na něj a i auto v registru, Taky by to platil ze svýho účtu nebo měl doklad o zaplacení. A pokud na svýho syna s., tak si to auto ani nezaslouží, prachy za auto resp. ušetřený mmch. můžou jít synovi.

vinny
hodnocení

Ale tohle všechno je pravda, nikdo by nelhal přece, a ano jasný že by se všichni postavili za me, protože je to proste pravda.
Vážená ale vy lžete-v úvodním dotazu píšete cituji Vás, že " Platilo se to z příjmů přítele!" Dále píšete opět cituji : "Splacelo se vždy z mého účtu !"A ještě píšete toto : me 44 tisíc na to auto dala moje babička Můj názor je ten, že se "příteli chcete pomstít" a zaplétáte se sama do svých nepravd či polopravd?!Kde je skitečná pravda víte jen vy a když chcet řádně poradit, tak ji musíte sdělit a ne mlžit!

hodnocení

0x
Dej mu 30 tisíc a hotovo, pokud se mu to nelíbí, tak mu řekni, že právně je tvoje a bude mít malér. Když té pošle někam, tak pošli písemnou výzvu, ať ti auto vrátí a uveď termín.

hodnocení

0x
Když se podíváte na cenu ojetin tehdy a teď, tak by po vás váš přítel mohl chtít i víc. Inflace byla vyšší, než amortizace starého auta. Bohužel.. :-/

sasa*
hodnocení

0x

Kdo lže: Včera 22.25hod Platilo se to z příjmů přítele. Dnes 10.41hod::A peníze na cele auto me kdysi pujcoval známý, kdybych za ním zašla. Papír by me napsal. No tak do toho zatáhněte dalšího...

vinny
hodnocení

Takze pro ujasneni zde celý příběh.
Byl jeden krásný den, šla jsem za svým zaměstnavatelem, zda mě může půjčit peníze na auto. Půjčil s tím že mu to budu splácet po 2 tisících měsíčně. Dal me je na ruku bez jakéhokoliv papíru.. pracuji tam již dlouho, takže důvěra mezi nama je dobrá. Již se tak stalo posílala jsem mu z meho účtu 2 měsíce po 2 tisících. Poté přišla babička, abych neměla závazek se zaměstnavatelem, protože jsem na mateřské, tak jestli chci, tak me muze půjčit 44 tis, s tím že to budu splácet ji. Posílala jsem ji 2 tisíce každý měsíc z mého účtu. 44 tisíc jsem dala na ruku zaměstnavateli , tím byl u nej dluh zaplacený.
Ted se ex přítel hádá, že je auto vlastně jeho, protože se to posilalo z peněz,co me nechaval na uctu, co jsme měli na živobytí a tak. Moje mateřská padla vždy na bydlení, energie a spoření malému. Výplata ex chodila na můj účet, kde mě vždy nechal třeba 4 tisíce a zbytek šel a vybral si hotovost do kapsy.
Ja jsem z toho zaplatila auto a 2tis mě zbyly třeba malému na veci. On měl se zbytkem za úkol, kupovat jídlo, živit nás. Ale ani to vlastně nedokázal, protože skoro všechno prosazel na Tipsportu, nebo si kupoval nějaký nesmysli do nějakých her. Takze každý měsíc 2-3 tydny před další výplatou ja musela jít za našima aby nám půjčili peníze, které samozřejmě nechtěli nikdy vrátit, protože já za to pak delala nákupy domu. Jeho rodina, nám nikdy nepomohla, ba naopak jeho máma udělala jen dluhy a dělá stále.
Pak už jsem řekla dost, přišel další jeho dluh a musel si půjčit od mého švagra 30 tis. S ním ma na půjčení díky bohu smlouvu, takže to jde mimo mě.
A rozešli jsme se. Já jsem mu auto nechala, aby mohl jezdit za synem. Teď uběhl měsíc. Ani se za ním nepřijel podívat.
Auto není v pořádku musí se dát nejdřív dokupy, potom STk a ted přišlo povinný.
Nechci s ním úplně vymr*at, protože jsem prostě hloupá hodná kráva, ale 48 tis za celý auto, abych mu dávala mě přijde opravdu nesmysl. Byli jsme spolu 5 let a vlastně pořád jsme řešili jen nějaké jeho dluhy, jak už na prvního syna z předešlého vztahu, tak až do teď na sociálním pojištění...
Tak alespoň takhle.
asd1

Pokud to je takhle, tak bych se s nim nemazal. Buď si auto odkoupí nebo ho vrátí. Jednej prokazatelně, když se bude cukat tak policie, vyzve ho k vydání, vlastnictví doložíš techničkem a kupní smlouvou.

Prachy na odkup na 99% nemá, ani na opravu. Takže vrátit a to hned. Tipuju nepojízdný, takže zaplatit odtah aby stálo na tvým pozemku... Pokud auto nevyužiješ tak opravit udělat TK a prodat. Nebo vrakáč, příp. rozprodat na díly stylem "kus za kus" abys pořád měla kompletní vozidlo, pokud na to máš prostory a čas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]