jsem teprv nový mladý řidič, a dneska jsem jel 30-40 na 3 a chtěl jsem podřazovat na 2, v protisměru mi lehce najelo auto a já se ho lek tak jsem hodně prudce pustil spojku, přičemž to docela hodně cuklo a možná i zabouchlo pod kapotou, dojel jsem dalších 200-400 metrů. teď při startování a chcípaní motoru me přijde že to víc vibruje, pak se to ustálí ale ty vibrace jsou cítit i do sedačky a není to úplně hezký. neříkám, že jsem si nějak pokazil převodovku, spojku nebo motor, ale ten motor na něčem stojí pod tou kapotou, tak nemohl jsem si poškodit nějaké takové díly? děkuji
Spíš to vibrovalo i předtím a teď ses na to jen zaměřil.. ale i tak, skubnutim se mohl trhnout silentblok zavěšení motoru,hlavně ten dole na převodovce. Nebo u některých motoru umí při takovým skubnuti skočit rozvod o zub.. případně dvouhmotovy setrvak,taky to rád nemá a poškodit ho to může,těžko ale jedním skubem... pak exotiky ypu že to byla poslední kapka pru zavěšení vejfuku a ma o drzak min atd. Zařadit 2 ve vysoký rychlosti může i "přetočit" motor,ale to bys musel jet výrazně rychleji,ca aspoň 100 a vic
Většinou ne, ale pokud je auto staré a nějaké díly na hraně, tak se stát může. Silenblok motoru, spojka dvouhmota, načatý výfuk se může uvolnit i rozvody můžou přeskočit. Dejte typ auta.
auto je z 2015, 120 tis najeto pri nakupu, 125.7 se mnou, zpocatku co jsem to měl me to parkrat chciplo.. takze to bylo asi jenom furt přidávání do ohně. Z výroby to mělo dvouhmotu, ale je to škoda fabia 3. generace, a z různých internetových fór jsem četl, že v rámci svolávacích akcích se předělávaly na jednohmotu, spojka je asi původní a silentbloky taky..
kotlikovec42
je nutné říct že je asi pravda že jsem na tyhle věci docela hypochondr a paranodidní ale chci být obezřetný
asd1
Tam to myslím nebyla dvouhmota pryč ale slabá spojka s mizernou životnosti za silnější - umirala hodně brzy.. dost tomu napomáhaj dlouhý kvality a motor v nízkých otáčkách úplně chciplej (1,0 tsi),takže zajizdet někam pomalu do kopce je voser musíš to točit s prokluzem a spojka trpi
kotlikovec42
mam snad to nejhorší, 1.4 tdi, zpřevodování je stejné ale počet otáček totálně jiný
asd1
Mno, tenhle motor je taky perla... Zlatá 1,9... SDI sice nejede ale ani nežere a TDI aspoň jede... A osobně za lepší považuju JTD motory, příp. MJTD
Tip na unavený silent zavěšení na převodovce nebo odchází dvouhmota (pokud tam je), neublížil jsi tomu tim jednim škubnutím ale už to tam bylo, jen ses na to teď zaměřil a přijde ti že to začlo teď.. To nevylučuje další možnosti upadlo upevnění vejfuku apod.
kotlikovec42
po škole když jsem to kontroloval, tak při startování to tolik nevibrovalo už, při chcípání možná lehce víc jo :D, ale děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.