Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém při startování Hyundai Matrix

Od: vavlcek® odpovědí: 11 změna:

Cca jedenkrát ze 20 startů dojde k situaci, kdy po naskočení motoru jakoby pastorek startéru se nevrátil do klidového režimu. Ve značkovém servisu během půlroku byl startér vyměněn dvakrát. V poslední době však došlo ke startování už při otočení klíče do polohy ON, takže se lze domnívat, že příčinou je spíše závada v elektroinstalaci. Uvítám radu od každého, kdo má zkušenosti s touto závadou. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ja bych to videl na výměnu elektrické části spínací skříňky

asd1
hodnocení

2x
Na 99% spinacka.. a ten značkový servis by měl vrátit prachy za 2x výměnu bezvadnýho starteru..
Klasika aut.servisu,kravaťák leštění salonu je drahy ale mechanikum platí málo,tak jsou tam lamy po vyučení apod. Ps vyjimka je 007,ale takových je opravdu malo..

hodnocení

Moc děkuji za názory na řešení. Jen pro info - v 12/2022 se měnil původní startér (ten jsem si vyžádal jako nepotřebný náhradní díl) a protože se problém opakoval, v 1/2023 se znovu měnil startér. První oprava stála 6 tis. vč. DPH, druhá byla na základě reklamace, ale podle faktury provedli "kontrolu a proměření el.instalace" za 900 Kč. vč. DPH.

Ještě jednou díky; bohužel u vlastní opravy je přítomnost klienta zakázána, takže co uvedou na faktuře nemohu rozporovat.

007cz
V autorizovaném servisu má zákazník právo vidět na svůj vůz, pokud to není z technický důvodu možné může být během opravy u svého vozu. Je možné, že mechanik vyměnil spálený startér (nic neobvyklého) ale závada spinačky se neprojevila (nejde u funkční spinačky najít závadu). Závada se projeví po nějakém čase, řidič neslyší, že jede se zasunutým startérem a zničí další. Někdy to není tak jednoduché.
k2

@007cz: V autorizovaném servisu má zákazník právo vidět na svůj vůz, pokud to není z technický důvodu možné může být během opravy u svého vozu.
Na zaklade ceho ma to pravo?

007cz
K2 nezvolil jsem nejlepší formulaci, opravuji, " je běžným standardem..."
k2

Pravdou je, ze v mnoha autorizovanych servisech jsem nebyl, ale na dilnu nebylo z "kancelari" videt v zadnem z nich. Pritomnost zakaznika na dilne u sveho vozu musi doslova rajcovat kazdeho skolitele BOZP...

007cz
No vidíš, já neznám servis (a pár jich znám) kde tohle není standardem, včetně toho našeho.
007cz
A jak to vidí zákon...
Jak to vidí zákon: Pavel Kiršner právník z advokátní kanceláře Cikr
Oprava vozidla je svou povahou smlouvou o dílo a jako taková je upravena ustanoveními Občanského zákoníku. Konkrétně v ustanovení § 2587 se říká, že dílem se rozumí také údržba, oprava nebo úprava věci. Předmětem smlouvy je závazek zhotovitele uskutečnit na svůj náklad a nebezpečí dílo, závazkem objednatele je dílo převzít a zaplatit za něj sjednanou cenu. Zhotovitel je povinen dílo vykonat osobně nebo pod svým osobním vedením, proto podle ustanovení § 2593 má objednatel právo kontrolovat provádění díla. Ustanovení zároveň dává objednateli právo požadovat sjednání nápravy, pokud zhotovitel nepostupuje podle smluvních ujednání. Pokud porušování povinností pokračuje, může objednatel od smlouvy o dílo odstoupit

jg®
hodnocení

0x

Měl jsem podobnou závadu. Byla to vadná součást spínací skříňky.

josefdrobena
Problém startování Hyundai i30.
Při startu skočí do vyšších otáček a zhasne.Tak to probíhá i 4x.Bylo zjištěno,že přitéká benzín do mot.oleje,kde mi bylo sděleno,že je vadná vysokotlaká benz.pumpa.
Tak sem zvědav!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]