Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Climatronic Touran - nechladí u řidiče

Od: mikihans® odpovědí: 12 změna:
Ahoj, mám Tourana 1T3 s Climatronicem a řeším problém, že mi nechce chladit strana řidiče. U spolujezdce topí i chladí, u řidiče jen topí nebo jde vzduch o venkovní teplotě, nikdy ne nižší. Přes VCDS jsem dělal základní nastavení klapek, serva chodí do krajních poloh, žádná závada, i táhla hýbou klapkami. Přijde mi, jako by nechladila půlka výparníku, ale netuším, jestli je to vůbec fyzicky možné, když je tam výparník jeden, navíc podle ETKY vypadá, že vstup i výstup jsou na straně řidiče, tak se mi to jeví jako nepravděpodobné, že by zrovna tato strana nechladila.
Netuší někdo, na co se zaměřit? Kdyby to ani netopilo, nebo topilo pořád, tak jdu samozřejmě po klapce, ale takhle?
Auto jsem už takhle koupil, takže netuším, jestli to začalo dělat naráz, nebo se to postupně zhoršovalo.
doplněno 13.05.23 19:12: Ještě přikládám video jako chodí klapka

youtu.be/...

Climatronic Touran - nechladí u řidiče

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

31 myslím, že tam těch táhýlek bude víc a servo tahá jen jedním a druhé třeba prasklo.

hodnocení

31 je kompletní sada všech táhel, na teplotu u řidiče by mělo být pouze servo 5 a jedno táhlo + dvě páky, to tam vše je a chodí, u spolujezdce to je stejné. Další jsou odmrazování skla, centrální klapka a vnitřní/vnější vzduch.

Bejvalej kolega z práce trpěl na angýny a když jsem jel jeho autem na přezutí, tak jsem si připadal jako kdyby to auto jezdilo po Černobylu. Všechny výdechy ventilace zavřený, zaklopený, větrák vypnutý. Tak blbě se mi v autě dělalo jen jako děcku. Jak nefouká z ventilace, tak bleju. On zase angýna. Jinej kamarád zas nesnáší průvan z okénka.

Tím chci říct, zda tam předchozí majitel neudělal nějakou samodomo ucpávku a systém chlazení vyřadil aby na něj netáhla zima, ale na spolujezdce ano.

Třeba neuměl obsluhovat climatronic a bylo to pro něj jednoduší.

Spousta lidí jednu dobu dobastlovala tajný vypínače na čerpadlo paliva, aby nešlo odjet.

Tím chci říct, že pokud se ti klapky hejbou a táhla tam jsou, tak poslední možnost je nějaká nečekaná samodomo úprava. To je vůbec to nejhorší na hledání. Víc mě nenapadá.

Rozdělal bych to. Asi jsem tě nepotěšil *mir*

hodnocení

Nepotěšil, ale nic jinýho mi asi nezbyde *smich* i tak díky za snahu :)

hodnocení

Tak nakonec hlásím výsledek.
Bylo to jen nedostatkem chladiva, chybělo prý nějakých 130 gramů, ale způsobilo to přesně to, že chladila jen pravá půlka výparníku *smich*
Po doplnění chladí vše jak má :)

Asi ne, no, ale uvidíš...

Tak to bych si nemyslel. Každopádně díky za zpětnou vazbu! Budu si to pamatovat.

hodnocení

@genehawkins Co asi ne? Píšu, že to tak je. Není co uvidět, prostě to po doplnění chladí a funguje přesně tak, jak má. To není spekulace, ale informace ;)

Ten Touran má 525 g chladiva. Nevěřím, že chybějící 1/4 chladiva udělala to, co popisuješ. Na to už jsem viděl hodně klimatizací, abych tomu věřil...

hodnocení

Tak mi to řekli v servisu, kde jsem nechával doplnit (a za tolik chladiva jsem zaplatil).
Chladila jen pravá část a to slaběji, a od výparníku bylo slyšet syčení. Po doplnění je ticho a chladí to naprosto normálně.
Asi by si nevymysleli doplnění méně chladiva, když by za víc dostali víc peněz :)

Nejspíš to dělal nějakej jouda, neměl to v rovině a tak. Maj v tom bordel.

hodnocení

Dělal to servis s automatickou plničkou, kde to dělají (i konkrétně tento člověk) dnes a denně, auto stálo na rovině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]