Ahojte Chcem sa spýtať. Dnes som menil zadné strmene na vectre c 1.8 90kw 16v 2003. Po výmene sme brzdy odvzdusnil slapanim. Keď je motor zhasnuty pedál je tvrdý. Keď naštartujem tak je makší. To je ok, ale brzdový pedál mi zaberá o čo si nižšie ako predtým. A ručná brzda zaberá zasa vyššie. Je to normálne? Únik kvapalinu nepozorujem a aj po ďalšom pokuse o odvzdusnenie zadných bŕzd som nevidel cez.hadicku ísť žiaden vzduch. Odvzdusnovali sme len zadné brzdy ktoré sa menili. Zdalo sa mi že aj valčeky na zadných brzdách sú viac vysunuté ako na tých starých.. Brzdový pedál nejde na podlahu ani pri vypnutom ani zapnutom motore. ale zaberá nižšie pri naštartovanom aute..
Odvzdušni dokola celý auto a vem to nekam na šotolinu a dej tomu nářez aby ti vždy spustilo abs vono si to sedne
usajano
Ďakujem za odpoveď, skúsim teda obehnúť celé auto.. odvzdusnovali sme len zadok.. na koľko sa menili strmene len zadné. Čo sa tyka tej ručnej mám ju nejak aj nastaviť? Neviem ešte presný návod ale mám spojenú ručnú s noznou cez jeden strmeň. Malo by sa to samo nastaviť ale žiaľ úplne blokovanie kolies cez ručnú je až úplne hore.. staré strmene boli úplne blokované niekde.v polovici.. Trochu som sa vyplasil keď som zistil že pedál zaberá takmer za polovicou.. Inak holendre som nechal pôvodne aj spodlozkami. Mám aj kúpené nové len jedna stará podložka by sa musela odrezať lebo nešla dole cez závit. S tým som nerátal a nemal k tomu potrebné náradie, tak som dal na nový strmeň pôvodny srob aj podložky a poriadne dotiahol. Auto som ale prebehol brzdil aj prudsie viackrát a neslzi kvapalina cez neho.
Ta ručka se da doladit na lanovodech proste přitahnout
usajano
Tak to skúsim ďakujem pekne. Vectra to má trochu inak ako príklad Octavia kde.je 11mm matka na stelovanie.. tak to skúsim naštudovať. Len pre zaujímavosť by som sa chcel spýtať že čím to je že ten pedál ide nižšie aby sa dosiahol rovnaký brzdný účinok ako predtym?
usajano
Ahoj, tak dnes som bol trošku prudšie prebrzdit auto potom som odvzdusnil a zo zadného ľavého kola išlo pár bubliniek..odvzdusnil som komplet všetky kola o ostatných žiadny problém nebol. Dráha brzdového pedálu sa o niečo zlepsila. Čo sa týka tej ručnej brzdy, aby som sa nerozbehol na nej, musí byť úplne hore až pri opierke. Skúšal som rozobrať aj stredový panel, je tam stlacna pružina a poistka pre automaticke zriadenie ručnej brzdy. To som skúsil podľa návodu spraviť asi 5x a nič sa nezmenilo. Ina možnosť ako tam lanko dostelovat nie je. Doma mám starý stremen a skúšal som ho zatočiť a stahovak som nechal len málo povolený na piestiku. Pri stlačení mechanizmu na ručnú brzdu ide tento mechanizmus príklad 1cm posunúť až kým sa nevymedzi priestor medzi valčekom a tým sťahovakom a potom ten mechanizmus pohnem ledva o pol cm.. musím to ešte odsledovať na aute ako sa ten mechanizmus chová.. našiel som na nete ešte takýto návod, prikladám obrázok.. Čo si o tom myslíš? Uvažujem ešte o kúpe nových zadných doštičiek. Nové majú okolo 17mm tieto pôvodne na aute majú cca 9mm.. myslíš že by sa zmenšil chod pedálu a páky ručnej brzdy? Čoskoro STK tak som z toho na vetvy.. Nebyť seknuteho zadného strmenu tak je to ok Ešte mám otázočku, ako zistím najlepšie že sa v jednom strmeni nachádza ešte nejaký vzduch? Len ma zaskočilo to že po dôkladnom odvzdusnenie som dal na tvoju radu a ešte z toho zadku išli bublinky. Po povolení odvzdusnovaku to len do hadičky splechlo ako keby to bolo natlakovane vyšla kvapalina pár bublín a potom už čistá kvapalina. Odvzdusnene každé kolo asi 10x.. či nemôže ten strmeň nasávať kdesik vzduch. Zavzdusneny brzdový strmeň má tendenciu brzdiť slabšie ako ostatné alebo celkovo sa tá sila rozloží na všetky okruhy? Ďakujem krásne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.