Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace volantu clio 2001

Od: kala1 odpovědí: 4 změna:
Zdravim,
Nevite nekdo co by to mohlo byt, vybruje mi volant pri pomale jizde i kolem 80 mi prijde ze je to stejne. Brzdy to nejsou ty jsem menil nedavno a dela to i kdyz nebrzdim je to clio 2001. Diky moc K.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

vyvážení kol, sbíhavost, čepy,... mnoho možností!

Jen dodám - pneu (boule apod.). Vlastní nepříjemná zkušenost, všechno kromě gum uděláno, vibrace stále. Viditelné poškození pneu žádné. Až po výměně pneu vibrace úplně zmizely. Patrně nějaká vnitřní závada pneu.

olinl
hodnocení

1x

Možnosti: nevyvážené pneu, špatné ložisko náboje kola, čepy jak řízení tak ramene, u brzd může být zaseklý brzdový váleček nebo píst, možná i načatý homokinetický kloub, případně zkroucený brzdový kotouč.

hodnocení

1x

Pokud volant vibruje při pomalé jízdě i při zrychlování na 80km/h, popř. výše, je na 99% vada v kolech. Jsou v podstatě 2 možnosti: Nakopnutý (křivý) některý přední disk nebo vadná pneu (nejspíš boule čili porušená vnitřní konstrukce pneu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]