Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MAHLE Premium line

Od: gumidek® odpovědí: 17 změna:

Ahoj rádci, máte zkušenosti s chladiči od Mahle v obou kvalitách viz odkaz?

Zajímá mě hlavně ty v provedení Premium line.

Je ta kvalita opravdu viditelná už při vybalení a montáži? Jsou třeba voštiny v laku nebo odolnější vůči kamínkům a solím?

Díky za postřehy a zkušenosti. Váhám o koupi. Pokud by byl rozdíl značný, tak jsem rozhodnut pro premium.

mahle-aftermarket.com/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

2x

Montuji, sam mam par dilu od Mahle premium. Jo, dily jsou festovnejsi, pusobi lepe. A taky vydrzi. Zalezi ale co. Na podvozek zasadne Lemforder. Tam uz Mahle nedavam. Ale treba servo pumpy, ktere jsou na fordech na spolecne hrideli s vodni pumpou, protoze rozvod retezem, pouzivam Mahle porad. Tam to fakt funguje. Chladic klidne vem. Ale ze by zebra byla vic odolnejsi kaminkum si nemyslim. To by musely byt tlustsi, tudiz vyssi vaha. Zase to neni chladic do tanku, kde hrozi riziko prustrelu *smich* spis to bude proste lepe zkonstruovane, zpracovane.

petrovic

Mala chyba. Podvozkove dily jsem si spletl Mahle s Meyle HD. Ale i tak, jedine Lemforder.

Ja už meyle nedavam nikam nestoji za nic
bery*
Musím souhlasit, taky jsem před lety, když Meyle byla novinka, za dobrý ceny, hezky vypadající a dobře působící, to začal používat všude. Pak to po vybudování jména zdražilo a kvalita žádná, gumový díly z lisovaný tmy za chvíli zpuchrely, tlumiče "z výroby" přestříkany modrou barvou po roce tekly kolem orezlych pístnic ... prostě když ptáčka lapají ...jenom přebaleny buhvico. To už klidne radši rovnou něco, co netají původ a cena tomu aspoň odpovídá :)
A z ložisek sem byl přímo nas...j a nechtěli to reklamovat

asd1
hodnocení

2x
Mahle je špička v pistech apod.,jak jsou na tom s chladičema nevím.. Ale styl běžná kvalita rozuměj laciná sr. A lepší kvalita rozuměj tohle neojebem se mi nelíbí, dobrý výrobce neojebe nic
Tak bych jim nasr. A vzal něco jiného a do Mahle bych jen poslal vysvětlení proč ne od nich...
hodnocení

V pístech? Myslel jsem, že dělají v kooperaci s BEHR chladiče, kondenzátory, výměníky, atd...

To čumím.

asd1
Dělají všechno možný ale hlavní program jsou válce písty pistni kruhy i čepy,v tom jsou absolutní špička.
Chladiče,nez nejisty recenze od neznamych lidi,tak spis vzít oba vybrat si a druhý vratit.. obecně Mahle je značkový výrobce a ojebany by to být nemělo,ale v dnešní době spousta značek jede na zisk setri a kvalita jde dolů..
k2

@asd1: Ono s tou "znackovosti" uz to neni taky dnes terno. Objednate neco znackoveho, prijde to obalene "hedvabnym papirem" zavrene v papirove krabicce s originalnima prelepkama peceti kvality. Krabicku otevrete a na dilu je samolepka Hella made in China, cemuz odpovida i zpracovani. Funguje tak jak ma, ale zpracovani oproti originalu ponekud zaostava. Jednalo se o svetylko do interieru za asi 150Kc, takze jsem ani nic neocekaval. Jestli to je original Hella, nebo cinska kopie netusim, ale na "sklicku" napis Hella je.

hodnocení

Co jsem koukal na pemu, tak jsem dle fotek našel jen změnu pertlu na přírubách.

A jestli podle reklamního popisu premkové díly jsou na život auta,...?

Každopádně na hodně chladičích mi ten pertl časem zreznul. Že je žlutej ještě asi neznamená, že je to kvalitní pasivace.

Asi to Premium vemu.

autodily-pema.cz/...

MAHLE Premium line
13.05.23 10:12
hodnocení

MAHLE Premium line #2
asd1
K2 však píšu ze spousta značek přechází na zisk a kvalita jde dolů..
Tam muze být silnější stěna lamel,jiný epsi materiál atd,nejen jiný pertl.. obecně premium bude neojebany a levná verze úspora nákladů na výrobu,jak moc to je sračka nejde odhadnout,může být kvalitní nebo taky ne.. a to platí i pro premium,tam může být kvalitnější taky jen cena a pocit že máš něco lepšího :D
hodnocení

Hoši, tak co kupujete. Diskuze je spíše čemu se vyhejbat a to víme.

Co třeba Nissens? To je podle mě poměr cena výkon jako bylo začínající meyle HD.

Nebo se pletu a je to lepší?

Co montujete za chladiče vy?

k2

@asd1: Tak ja bych si obecne netroufl rici, ze Hella jde s kvalitou dolu. V produkci osvetleni vozidel bude porad patrit ke spicce, jen asi sortiment typu vnitrni svetylko do 40let stareho auta neni pro vyrobce stezejni vyrobek, tak jich dela cinan krabici za misku ryze.

@gumidek: Osobne Nissens povazuji za kvalitniho vyrobce v oblasti chlazeni (ale viz vyse ma zkusenost s Hella), ale nejsem automechanik a problemy s chladici se mi vyhybaji. Nissens co jsem kdysi daval na auto jezdi dodnes, ale to by treba nejaky no name jezdil taky...

Zalezi na cene a do ceho to je.

Pri pohledu na ceny chladicu (Fabia 1):

Nejlevnejsi noname (Van Wezel) za 800,- Nissens 1200,- Mahle 1400,- Mahle premium line 3000,- bych se na nejake Premium line ani nevyprdnul, protoze dvojnasobek ceny uz je moc. Byt tam rozdil par stovek, tak proc ne, ale chladit budou stejne a ze by vydrzel 2x dele? Jakou zivotnost vlastne tomu autu "planujete"?

asd1
Nissens takový střed.. Polsko,zpracování zadnej zázrak ale celkem fungujou..
k2

@asd1: Jak jste prisel na to, ze Nissens je PL?

asd1
Až nakej potkáš tak se podívej kde byl vyrobenej.. Fabrika v Poznani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]