Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna počtu náprav přívěsu

Od: mirek77 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo jak postupovat když potřebuji k jednoosému přívěsu přidat druhou nápravu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Státní zkušebna...
Normálně asi nikoliv...

paveldvorsk
hodnocení

2x
Namontovat zvážit s lístkem z váhy vozíkem doklady k nápravě technicaky na STK tam vysvětlit že jde o přestavbu kterou sledují zvýšení povolené hmotnosti atd...STK vystaví protokoly pak se stáhne žádost o schválení přestavěného vozidla z internetu napíše se k tomu stručně povídání - body jsou na druhé straně žádosti a žádost se pida na úřad kterýkoliv kde se změny schvali
Nevím, ale vzhledem k okolnostem,že u normálního auta se nějak normálně nedá změnit a upravit takřka nic, tak mi připadá, že přidat jednu nápravu na vozík bude vcelku úplně neprůchodný.
Mohu se samozřejmě hluboce mýlit.

Jenyku, jen na okraj, pan Pavel je opravdový odborník na tuto problematiku, mohl by klidně i přednášet...

jirib
A celková konstrukce vozíku je dělaná na 2x větší zatížení?
Máte k tomu doklady?
paveldvorak

Vlastnosti přestavěného vozidla bude posuzovat kontrolní technik ( technik typu "K" ) který vystaví protokol , je to v §73 zákona 56/2001 Sb., ...mám vozík s nápravou na 1000kg a potřebuji 1200kg, bo mám těžkou loď, dokoupím ještě jednu nápravu na 1000kg a nechám posoudit a následně schválit na 1250kg...nebo na 1300kg abych měl rezervu ..nemusím mít nutně 2000 kg...tazatel nepíše nic o 2x větším zatížení...a kdyby ano, tak předělá konstrukci, pokud to bude nutné...

a pokud jde o státní zkušebny , ty jsou už dávno zprivatizovány :-P

Prosím, odpusťte si vyplazování jazyka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]