Dobrý den Chci se zeptat. Už čtyři roky mám odchlíplé roh nárazníku. Prošlo to tak dvěma STK. Předtím mě zastavilo tak 10 policajtů. Nikdo neřekl ani slovo a vždy bylo vše v pořádku. Dnes mě zastavil policajt co mě zastavuje pomalu co 2 měsíce a všiml si rohu nárazníku tak mi za to udělil pokutu že vozidlo není spusobyle jízdě. Že má ostrou hranu na vozidle. Myslíte že je to v pořádku? Nikde není udáno co je ostrá hrana. Nejde mi vložit fotka opravdu vyčnívá 3mm nad blatník ,cca 3cm dlouhá spára.. Ale je to na transportéru ze předu to ani není vidět.
Podle všeho to přesně definované není, tedy to bude na posouzení orgána. Pokud jste pokutu zaplatil, už není co řešit, přestupek jste uznal. Takto mi kdysi před cca 25 lety policie vnutila odtah na cca 1km spřátelené odtahovky za tehdy krutých 2500 Kč, když se mi po malém ťukanci trochu do špice nad kolem vyhnul přední blatník na Š120. Tehdy jsem byl vytřepané tele a souhlasil.
jakubhuba
Nic jsem nepodepsal a z ničím jsem nesouhlasil. Dneska si to převzal můj právní zástupce a hned se tomu vysmál.
ostrá hrany jsou obecně závadou jak na STK tak při schvalování vozidel, na zvláštní vozidla používaná primárně v zemědělství se v minulosti udělovala výjimka MDCR, pokud jde o ty hrany...Smysl ustanovení o nepřípustností "ostrých hran" spočívá v tom, že při případném střetu s chodcem by ostrá hrana mohla zpúsobit vážnější zranění než obyčejná "hrana"...za pomačkané a různě trčící plechy po dopravní nehodě polciie na místě odebírá malý techničák s tím že je vrácen až poté, co majitel nechá vozidlo opravit a doloží to protokolem z technické prohlídky
Smysl zákona se ná nastudovat v důvodové zprávě k zákonu kde je vše popsáno
Jednou jsem byl vyhozen z STK poté, co jsem kvůli lakování lady 2105 sundal ozdobné lišty kryjící žlábky na střeše kapoty...prý ostré hrany
Kdo měl na Š120 sundané chromové okapničky na střeše tak ho taky většinou vyhodily. Blbý bylo že jeden čas se takhle kradly takže pokud ste měli smůlu a někdo vám je před STK ukradl tak nezbývalo nic jiného než si je na STK od někoho půjčit a po úspěšném absolvování mu je zas vrátit.
Ano! Dejte fotku! Já dnes například kvůli stk rozebral půl palubní desky na Favoritu, abych natočil nějaké kilometry navíc.Samy už se bohužel nenačítají a vyhodili by mne, že jsem podvodník a mám po dvou letech stejně..Tak jsem tedy stejně podvodník, ale mám "najeto" více a budou spokojeni..Doufám, že všichni budeme spokojeni
lubosnovak
Také nechápu podstatu toho jejich zákona, že musí být natočeno více, než při poslední stk. Stejně se tím těm podvodům nezabrání. A nesmí být natočeno ani stejně, a nikoho nezajímá, že auto třeba celé 2 roky stálo v garáži... PS: také mě to u mého Favorita čeká.
Než to vozYt na vozYku,tak tam raČi přitoČim Ňaky kYlakI...hmm Ale vostrý hrany tam naštěstí nemám,taGže to musí projít ikdyby čert na koze jel
lubosnovak
@re4zon Je vidět, že nevlastníte a nikdy jste nevlastnil Favorita. Opravovat stále dokola věci, které se vymyslely a vyrobily špatně už v Mladé Boleslavi - typicky právě nefunkční počítadlo km nebo hydrokorektor (naklápění světel) fakt není zábava.
Jednou to totiž opravíte a za půl roku je to pokažené zase. A např. ten hydrokorektor stojí přes 1000,-.
asd1
To neni jen Fávo.. mmch. moc nechápu proč je Schade u nás taková modla když to jsou auta jako každý jiný, něco maj dobrý něco s mouchama něco se vyloženě s...ype.
Mmch. ten hydrokorektor šel tušim přebastlit aby byl spolehlivej nebo snad i předělat na mechaniku..
Těžko můžou legálně vyhodit za stejný kilometry jako minule - mohlo přijet/odjet na podvalu a mezitím být uložené v garáži, žádný předpis nenařizuje s vozidlem jezdit. Jako ochrana proti stáčení je to akorát vtipný, kdo chce stáčet tak to stočí před technickou (typicky 4 roky u novýho auta - stočí z 200 kkm na 50), nebo při dovozu z ciziny a STK nic neodhalí.
lubosnovak
@asd Bohužel, mně také vyhodili na STK, protože jsem měl stejné kilometry jako při minulé STK. Vznesl jsem proto dotaz na ministerstvo dopravy, a ti mně sdělili, že je to tak v pořádku, dokonce mně ocitovali nějaký zákon.
asd1
Tipnul bych že takový zákon bude v rozporu s ústavou, nevidim důvod proč by někdo nesměl mít auto v kůlně a jednou za dva roky ho vozit na podvalu na STK..
Ale moje auta maj tacho v pořádku, tak nevim řešit nemusim.
Když už tak závada "tacho nenačítá", ale "stav jako minule" je pitomost.. Kocourkov hadr..
makak
Na jednom autě sem kdysi musel vyměnit budíky za jiné s polovičním nájezdem. Takže to bych neprošel stk?
lubosnovak
@makak Musel bys předložit čestné prohlášení, že šlo pouze o výměnu budíků.
To by mne zajímalo, co by policajt řekl na vozidlo Dacia Sandero..to má ostré hrany úplně všude. Až jsem si říkal, že to nedělala automobilka, ale klempířská dílna a ke všemu špatná. doplněno 09.05.23 19:23: Ale jinak si myslím, že za čtyři roky už jste to mohl nechat opravit..
Já se domnívám, že tam bude uvedeno číslo předpisu, který byl porušen, pokud je opravdu tazatel reálný.
jakubhuba
Ano je tam číslo zákona. Ale vozidlo dvakrát prošlo STK tak jak je. Je to Ňouma ten co mi to dál. Nic jsem nepodepsal a nesouhlasil. Na autě je více jakoby ostrých hran ale chudák si vybral tu nepodstatnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.