Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audi 80 a 5 hodinová jízda

Od: paul odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám Audi 80 B3 a v Pátek mě s ní čeká 5 hodinová jizda. 90% dálnice. Jaký to je s takovým stářím autem? Nemá to dobíjení mobilu takže mobila v něm navigace... a data... tak nevím. Zvládne ta audi? Dnes jsem všechno kontroloval a vše je v pořádku brzdy atd.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
90% dálnice... Juchů!
Kdysi nebyly dálnice, ani navigace. Projeli jsme půl Evropy. Buď se použila papírová mapa, nebo podle ní aspoň výpis, kolik km je do dalšího většího města, bodu odbočení a pod.
.
Na dálnici jsou dopravní značky, takové velké tabule nad vozovkou, nebo vedle u pangejtu, na nich jsou různé obrázky, šipky a písmenka.

Říká se jim Směrová návěst před križovatkou, Dálková návěst se šipkou, se vzdálenostmi, Směrová návěst před odbočením... Jsou umístěny dostatečně daleko od místa odbočení k cíli. Stačí koukat. Také vpravo na ty žluté malé obdélníkové s čísly. Říkají jim Kilometrovnik.

Na sledování cesty po dálnici potom nepotřebuješ navigaci. A těch deset procent cest mimo dálnice musí baterka v mobilu vydržet.
Takže v navigaci DOMA nastudovat, udělat si výpis bodů a km, které musíš po sobě projet, zainteresovat i spolujezdce.
Další možnost je najít v navigaci cestu z místa A do místa B, třeba přes C a D, obrazovku ofotit a uložit foto v mobilu. Jedná fotka cesty po dálnici; druhá, třetí cesta po okreskách. Občasné kouknutí při přestávce v jízdě baterii v mobilu moc nezatíží.
Když ne, tak se cestou po okreskách doptáš...
paul
hodnocení

Ale stačí malá chvilka nepozornosti... a...
Proto jsem napsal:
Občasné kouknutí PŘI PŘESTÁVCE V JÍZDĚ ...
Přestávku uděláš jen občas, podle potřeby. Protáhneš se, narovnáš nohy, zkontroluješ auto zvenku, (případně muži vpravo, ženy vlevo,) cucneš si kafe a v klidu koukneš na plánek další jízdy. Teda bezpečně.
.
Čumět ZA JÍZDY KAŽDOU CHVÍLI na displej navigace, trefovat se přitom třeba prstem do správného tlačítka, zvětšovat, posouvat, zmenšovat obraz, to není JEN MALÁ CHVILKA NEPOZORNOSTI!
I hlasová navigace sem-tam odvádí pozornost od provozu na cestě.

hodnocení

2x

Nemá náhodou ve dveřích popelníky a 12V zásuvky ve kterých je standartně CL zapalovač?

Audi 100 z roku 1986 to normálně má. Bez 12V zásuvky neznám snad žádnou Audinu.

Pokud se o auto nestaráš, tak je to sázka do loterie, zda to zvládne.

Favoritem jsem objel půl rebubliky. Ale měl jsem třeba prvky zapalování v novém a motor dostával kvalitní olej a častěji než by někdo měnil.

Kolik má ta tvoje najeto? Jak je opotřebované palivové čerpadlo a zapalovací soustava?

Nebo stav KE Bosch Jetronicku?

Toť otázka. Zvládne i nezvládne. Dle stavu.

Audi 80 a 5 hodinová jízda

hodnocení

2x
Auto to podle stavu samozřejmě zvládne, na mobil doporučuji powerbanku která stojí pár korun.

hodnocení

2x
Zásuvku na zapalovač už to musí mít standardní..Ikdyž je to vyrobené v 80.letech..Jinak provozuju starší auta..Pokud někdo vlastní takovýto veterán..youngtimer, tak se předpokládá, že tomu rozumí a tím pádem tomu věří;)

kuzicka
hodnocení

1x
Vlastním audi 80 i 100 a obě mají standardní autozasuvky. Jinak s oběma auty jezdím jednou za čas Německo cca 700-800km a uplne na pohodu. 80-1.9tdi 66kw 100-2.6 V6 110kw

hodnocení

0x

Stáří auta nemusí být problém, pokud je v technicky slušném stavu. Co se týče navigace v mobilu - ano, i já jezdím podle Waze, loni mi při opravě mého služebáku půjčili Octávku, kde nefungoval zapalovač, takže nešlo za jízdy nabíjet. No, žádný problém, powerbanka + kabel a jezdilo se vesele

paul
hodnocení

Už jsem dojel. Nebylo to bůhví co ale v pohodě.
12.05.23 20:09

Tak super *palec*

hodnocení

0x

A máš to auto kvalitně pojištěné včetně asistence? U mnoha pojišťoven jde asistenci na auto dokoupit i v rámci cestovního pojištění.

paul
hodnocení

Auto je pojištěné

No tak pokud máš pojištění tak v případě potřeby tě holt odtáhnou domů. Ale 5 hodin není žádná extra jízda, to je tak z Brna do Berlína.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]