Dobrý den, mám Audi 80 B3 a v Pátek mě s ní čeká 5 hodinová jizda. 90% dálnice. Jaký to je s takovým stářím autem? Nemá to dobíjení mobilu takže mobila v něm navigace... a data... tak nevím. Zvládne ta audi? Dnes jsem všechno kontroloval a vše je v pořádku brzdy atd.
90% dálnice... Juchů! Kdysi nebyly dálnice, ani navigace. Projeli jsme půl Evropy. Buď se použila papírová mapa, nebo podle ní aspoň výpis, kolik km je do dalšího většího města, bodu odbočení a pod. . Na dálnici jsou dopravní značky, takové velké tabule nad vozovkou, nebo vedle u pangejtu, na nich jsou různé obrázky, šipky a písmenka.
Říká se jim Směrová návěst před križovatkou, Dálková návěst se šipkou, se vzdálenostmi, Směrová návěst před odbočením... Jsou umístěny dostatečně daleko od místa odbočení k cíli. Stačí koukat. Také vpravo na ty žluté malé obdélníkové s čísly. Říkají jim Kilometrovnik.
Na sledování cesty po dálnici potom nepotřebuješ navigaci. A těch deset procent cest mimo dálnice musí baterka v mobilu vydržet. Takže v navigaci DOMA nastudovat, udělat si výpis bodů a km, které musíš po sobě projet, zainteresovat i spolujezdce. Další možnost je najít v navigaci cestu z místa A do místa B, třeba přes C a D, obrazovku ofotit a uložit foto v mobilu. Jedná fotka cesty po dálnici; druhá, třetí cesta po okreskách. Občasné kouknutí při přestávce v jízdě baterii v mobilu moc nezatíží. Když ne, tak se cestou po okreskách doptáš...
Proto jsem napsal: Občasné kouknutí PŘI PŘESTÁVCE V JÍZDĚ ... Přestávku uděláš jen občas, podle potřeby. Protáhneš se, narovnáš nohy, zkontroluješ auto zvenku, (případně muži vpravo, ženy vlevo,) cucneš si kafe a v klidu koukneš na plánek další jízdy. Teda bezpečně. . Čumět ZA JÍZDY KAŽDOU CHVÍLI na displej navigace, trefovat se přitom třeba prstem do správného tlačítka, zvětšovat, posouvat, zmenšovat obraz, to není JEN MALÁ CHVILKA NEPOZORNOSTI! I hlasová navigace sem-tam odvádí pozornost od provozu na cestě.
Zásuvku na zapalovač už to musí mít standardní..Ikdyž je to vyrobené v 80.letech..Jinak provozuju starší auta..Pokud někdo vlastní takovýto veterán..youngtimer, tak se předpokládá, že tomu rozumí a tím pádem tomu věří
Vlastním audi 80 i 100 a obě mají standardní autozasuvky. Jinak s oběma auty jezdím jednou za čas Německo cca 700-800km a uplne na pohodu. 80-1.9tdi 66kw 100-2.6 V6 110kw
Stáří auta nemusí být problém, pokud je v technicky slušném stavu. Co se týče navigace v mobilu - ano, i já jezdím podle Waze, loni mi při opravě mého služebáku půjčili Octávku, kde nefungoval zapalovač, takže nešlo za jízdy nabíjet. No, žádný problém, powerbanka + kabel a jezdilo se vesele
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.