Nejste přihlášen/a.
Zdravím včera jsem úspěšně vyměnil brzdové deštičky na Renaultu Clio 96 ročník, vše proběhlo v pořádku, ale auto skoro nebrzdí protože pedál je volný, je to zavzdušněné, zkoušel jsem to ovzdušnit ale bez výsledku...Vždycky mi spolupomocník našlapal brzdu, nechal ji zmáčklou a ja povolil šroub a zase přitáhl, nebo jsem to dělal špatně?
Potom mě taky zaráží, že ikdyž jsem měl všechny 4 přední destičky vydělané a zkoušel auto projet, tak že nebrzdilo, brzdilo pouze na ruční brzdu...Znamená to, že tak slabé auto (1.2 40kw) dělali pouze na přední brzdy a zadek na ruční, a nebo je zadek v háji? A nebo brzdí až když brzdí předek?
Děkjuji, rady ocením...
Michale , pokud se jen mění brzové destičky není potřeba brzdy odvzdušňovat. Vyndají se staré destičky , pak ze zatlačí brzdové válečky a nasadí se nové destičky. To že auto nebrzdilo bez předních destiček je v pořádku a je to normální. Bez destiček se nedá jezdit. Takže to pro příště.
Tak a teď jak postupovat. Předpokládám ,že destčiky máte nasazené. Takže dolijte brzdovou kapalinu do nádobky na max. Pak vám pomocník asi tak 3x šlápne na brzdu a podrží ji vyšlápnutou a povolíš odvzdušňovák, vylítnou bublinky nebo kapalina a utáhneš. Pak pomocník teprve pustí pedál a znovu 3x našlape a ty zase povolíš a utáhneš. Tak to opakuj dokud nepůjde čistá kapalina bez bublin. Pak na další kolo a tak dál. Vždy udělěj jen jeden okruh buď přední nebo zadní a pak jdi na druhej.
Po odvzdušnění musí být pedál tvrdý hned na první šlápnutí. Pokud by byl z počátku měký a postupně tvrdnul je v soustavě ještě vzduch. Při tom našlápávání a pak následném povolení odvzd. musí jakoby pomocníkovi propadnout pedál.
Tak ať se daří a bycha na pomocníka ať nepouští pedál brzo musíš mu říct kdy má šlapat a kdy pustit.
doplněno 25.06.10 19:13:Michale odvzdušňováky nejprve povolit 6hraným oříškem jinak je omeleš všechny. Ten odrbaný zkus taky nejprve oříškem třeba zabere. Ten oříšek budeš potřebovat prodloužený do normálního se nevejde hlava odvzdušňováku. Nejlépe je koupit i nové šrouby když už se to dělá. Pokud ten ohlomejzadej nepujde oříškem tak pak jedině sikovky. Bacha ať ho neurveš. Pokud nejdou šrouby povolit tak je dobré na hlavu navařit matku a pak jdou ven jedna báseň. Je jsaný , že musíš dát pak nové.
Dobrý den, odvzdušňovali jste správně ale závažnou chybou bylo že jste neodvzdušnili i zadní brzdy. Další chyba byla jízda bez brzdových destiček. Znova odvzdušnit a začněte na kole které je nejvíce vzdálené od brzdového válce. Hodně trpělivosti a hlídat brzdovku aby jste to znova nezavzdušnili.
Díky za rady, zkoušel jsem to není to pravé slovo, spíše jsem potřeboval dojet z jednoho místa, kde se destičky vysypaly (ne mě), dojet do druhého místa...Jel jsem total bez brzd a brzdil jen ruční, ale večer to pomalou jízdou šlo...
Zkusím to během víkendu takhle udělat, jak jste radili, neovzdušnil jsem totiž zadek...
Ještě jeden zádrhel je ten, že na jednom předním kole je strhlý šroub "ovzdušňovák", tak s tím kolem nevím co budu dělat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.