Nejste přihlášen/a.
1 - tempomat.
Vím, že existuje více druhů - klasický, adaptivní a prediktivní adaptivní
Já mám klasický který udržuje jen rychlost - pokud přijde mírné stoupání tak ještě tu rychlost udrží ale při vyšším už ne.
Ale zajímavé je, když mu přidám plyn a motor to ještě utáhne tak tu rychlost uržím, ale musím mu pomoci.
Proč si nepřidá tolik kolik potřebuje když to motor ještě utáhne?
2 - start stop.
Má sloužit k úspoře paliva v kolonách a nebo na křižovatce a po stisknutí spojky motor naskočí.
Ale už se víckrát stalo, že po zastavení zhasnul motor a když jsem stisknul spojku tak se nic nestalo - musel jsem nastarovat klíčkem - bylo to možná tak 10 minut.
Po uplynutí určitého počtu minut už nefunguje - funguje několik minut po zastavení - je to nějak dané přímo výrobcem vozu?
3 - Vadí pro běžný provoz prasklý nárazník kde nevyčnívají ostré hrany a chybějící jedna odrazka - po nezaviněné nehodě?
Vím, že na technické by byl asi problém - ale s běžnýnm provozem si nejsem jistý. Dá se s tím jezdit do té doby zež servis sežene náhradní díl.
1. Protože je primárně nastaven na udržení otáček motoru. Né rychlosti.
3. pro běžný provoz nevadí ani pomačkané plechy třeba dveří nebo blatníku. Jen ty ostré hrany vadí (že by se něco o tebe rozpáralo).
Tyto dotazy se mi zdá tu už byly od tebe položeny. Neptáš se stále dokola?
Tempomat - no to je jednoduché, když jej nastavíte na udržování rychlosti v situaci, kdy motor točí třeba 1800 ot/min, tak po rovině to ještě pojede, ale do kopce moc ne, ovšem pokud šlápnete na plyn a vytočíte otáčky třeba přes 4000 ot/min, tak z motoru dostanete daleko víc výkonu. To je prostě jen a jen o křívce výkon/otáčky. Tempomat si sám nepřidá, protože je to jen lautr obyčenjné zařízení udržující nastavenou rychlost, což v případě manuálního řazení de facto znamená jen udržování stálých otáček, protože takové auto si samo nepřeřadí.
Start/ stop - je to jen ekokurvítko, které nemá absolutně žádný kladný vliv na cokoliv, jen to mrší starter, motor, baterku atd. Vypnout hned po nastartování, pokud to už nejde natrvalo odpojit.
Prasklina v nárazníku by vadit neměla, ale chybějící odrazku by už bylo možné označit jako nevyhovující technický stav
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.