Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LPG systém a výměna oleje

Od: olejnik odpovědí: 5 změna:
Jak často by ste měnili motorový olej s filtrami když je pohon na benzín s přestavbou na LPG, motor s nepřímým vstřikem.
LPG nedegraduje olejovou náplň tolik jak BA95.
Jezedno převážně město cca 50tis.km/rok

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

Doporučuju 10tkm. LPG a degradace oleje je přesně naopak. Tento mýtus vzniknul tak, že LPG obsahuje menší poměr uhlíku, než benzín, tedy olej je méně "špinavý". Naopak ale LPG hoří při vyšší teplotě, takže ničí olej víc, je potřeba používat odolnější, nebo ho měnit častěji.

Moje zkušenosti i zkušenosti mého mechanika za 25 let ježdění na LPG vaši (a bohužel skoro i obecnou) teorii nepotvrzují. Např. na Dacii MCV 1.6 8V 63kW, montáž LPG do auta ihned po koupi, jsem při doporučených výměnách oleje výrobcem po 30 tis. km najel přes 400 tis. km, pak šla do světa. Během celé té doby jsem mezi výměnami nedolil ani deci oleje (motor ho nežral), výkonově jezdila stále stejně, takže zřejmě degradace nedegradace motor to přežíval naprosto v pohodě. Podobně to probíhalo i s dalšími mnou provozovanými auty na LPG.

hodnocení

0x

I po přestavbě na LPG měním dle doporučení výrobce auta. Nikdy jsem s tím neměl problémy u cca 10 celkem vystřídaných aut. Najeto na nich celkem cca 1,5-2,0 mil. km.

S tou (ne)degradací oleje při používání LPG opatrně!

olejnik
hodnocení

0x
Olej jsem měnil asi před osmi tisíci km a další výměna po celkových 12tkm. Menivat hodlam asi po těch 12 tím.(2,5 měsice)
Používám olej helix 5w40 hx7 Shell, filtr olejový, vzduchový a šroub vany.
LPG systém a výměna oleje
LPG systém a výměna oleje #2

hodnocení

0x

Taky měním dle výrobce,měnit každých 10 000 je nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]