Nejste přihlášen/a.
Tak proč si servisák ABS čidla nezkontroloval diagnostikou, jaké hlásí hodnoty rychlostí při jízdě?
Může být vadný ventil v ABS/ESP kostce. Verze s EDS a ESP umí kola i brzdit elektronicky. Nejen odbržďovat.
Nebo to blbě odvzdušnil a neotevřel diagnostikou okruh na ABS kostce. U VW se to normálně dělá, pokud to není nějakej trouba z garáže na vsi od vedle za flašku.
Já mám zkušenost s přibrzďováním pravého zadního kola u ŠKODA Favorita. Měl jsem možnost dát auto do učňovského střediska v Praze u Anděla, kde auto dali na zvedák a mistr zjistil, že drhne ložisko kola. Když ho rozebrali, tak zjistili, že ložisko nebylo z výroby vůbec namazáno, na lince ve Škodovce tenkrát pracovali totiž vojáci jako brigádníci. Tak učňové ložisko promazali a bylo po drhnutí.
1. Ať diagnostikou vstoupí do jednotky ABS a v bloku hodnot ověří rychlost otáčení kol. Musí být stejné při jízdě rovně, když jsou kola správně nahuštěná.
2. Ať diagnostikou otevře ventil u jednotlivých kol na ABS kostce a i s jednotkou všechny kola odvzdušní. Pokud ESP/ABS jednotka nesepne, tak je tam bypass okruh pro normální funkci brzd a ten okruh s čerpadlem ABS jednotky se bypassem okolo obejde. Takto se neodvzdušní bez diagnostiky ta část s ABS čerpadlem a při prvním přepnutí okruhů na ABS a ESP se tam foukne stará kapalina, co tam zůstala a nebo vzduchová kapsa, pokud zavzdušnil při výměně nádobku (vytekla mu při opravě brzd celá).
...
To jsou prostě fatální neznalosti při opravách brzd s ESP systémem u VW a nejen u něj!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.