Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazar neupozornil,že je auto bourané

Od: bobika* odpovědí: 7 změna:

Potřebuji poradit,koupila jsem před půl rokem auto z autobazaru.Auto bylo na tento autobazar přepsáno a před ním byl jako první majitel leasingovka.Toto auto je prověžené od Škoda Plus.Nyní se vyskytl technický problém a v servisu mi bylo řečeno,že je to možná od toho,že bylo auto bourané.Autobazar mě při koupi vozu o tom,že bylo auto bourané neupozornil a ani to není uvedené v servisní knížce ani ve smlouvě.Jak se mohu bránit.Oprava vyjde na hromadu peněz.Přece mi nemůžou zatajit skutečný stav vozidla.Musí mě autobazar upozornit na to,že auto bylo bourané?Je možné že auto bylo nabourané když byl majitelem leasingovka a autobazaru při prodeji nic neřekli?Předem moc děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

další názorná ukázka skvělého marketingu firem Škoda plus-megagarance stavu,původu atd.citace:"V rámci programu Škoda Plus Vám certifikovaní prodejci ŠKODA AUTO a.s. nabízejí technicky prověřené ojeté vozy se zákaznickými výhodami"-Poučení pro ostatní jak "výhodně"nakoupit...Ale k věci-záleží jakou máte konkrétně sepsanou kup.smlouvu-asi by se to nechalo(s právní asistencí)napadnout jako "vědomě skrytá vada" a od smlouvy odstoupit,anulovat jí(nevím přesně lhůtu pro odstoupení...Nejsem v tomto sběhlý,navštivte nějakého právníka,s kupní smlouvou,a on vám přesně osvětlí vaši situaci-malý výtah z juridie:... pokud však byla smlouva uzavřena písemnou formou, musí se i odstoupení od ní uskutečnit písemnou formou. Vzhledem k lomu, že odstoupení je jednostranným právním úkonem, není k němu zapotřebí souhlasu nebo součinnosti druhé smluvní strany. Odstoupení od smlouvy však musí být oznámeno druhé smluvní straně, a to tak, aby se dostalo do její tzv. dispoziční sféry, tj. aby měla možnost se o odstoupení v odpovídajícím čase dozvědět. Následkem odstoupení od smlouvy je zrušení smlouvy ex lunc, tj. "od počátku", pokud-nestanoví právní předpis nebo smlouva jinak. Jestliže dosud nebylo ze smlouvy plněno, závazek sjednaný smlouvou zaniká. Jestliže již ze smlouvy bylo plněno, vypořádají se vzájemné nároky z titulu bezdůvodného obohacení. Odstoupením od smlouvy není dotčen případný nárok na náhradu Škody. (§48,49, 56,57,65,155,497, 517, 657,642,679, 716, 759, 852 obč. zák.)

8976*
hodnocení

0x

No co po púl roce je to podle mne v ha...bude Vás to stát dost peněz a nervů a výsledek nezaručen , smlouvu a hupky za právníkem ...no a pak napište co to stálo...nepochopila jste základní princip zbohatnutí a proč právě na Vás, no možná to chtělo jít sem před nákupem, takových neštastníků s kterými bylo kejvnuto je tady v archívu dost...co už včil? No jedině právníka a soudit se...

hodnocení

0x

bobíko, čtu dobře?

"servisu mi bylo řečeno,že je to možná od toho,že bylo auto bourané." bylo či nebylo bourané?

Je to slušnost upozornit, že auto je bourané, pokud to ale ví.

bobika*
hodnocení

V autoservisu mi řekli,že auto bylo bourané a že je možné že z toho důvodu vnikl technický problém.

tesyk*

Ještě jde o to, jestli to tan autobazar věděl, že bylo auto bourané a hlavně jestli mu dokážete, že to věděl. Protože Vám klidně můžou tvrdit, že je na to předchozí majitel neupozornil.

erikch*

v tom případě je ale prohlídka vozu od Škoda plus,resp.certifikovaným technikem na úrovni prohlídky 80letou sousedkou-když nepozná,že auto bylo zbouraný,že...?a co hůře,pozná,ale kvůli zisku zatají...Je jasný,že stěží bude kdo určovat kdy k bouračce došlo,byť přibližně to lze...Prostě tohle je názorným varováním z praxe pro všechny,že nějaké certifikáty,garance jsou jen marketingovým trikem jak prodat ojetinu a těžko s tím takhle s odstupem něco dělat...A potažmo další utvrzení v názoru,že se vyplatí kupovat jetá auta na západ od nás-tam tohle z 90% nehrozí,Němci(a jiní )si tohle prostě nedovolí...Mohli by být jednoduše stíhaní pro podvod a za to jim to prostě nestojí...(narozdíl od nás,kde se nic neděje a dít nebude)

bobika*
hodnocení

Tak s autobazarem jednáme,zatím mají vstřícný přístup.Chtějí nafotit ty části,které nejsou originál a máme jim to poslat.Opravu provedl nějaký patlal v garáži.Dokonce použil i montážní pěnu.

Bez ohledu na to,že jsme v deskách kde je serviska,manuál,...našly ofocený protokol o záznamu o nehodě.Tato nehoda se stala předchozímu majiteli.

Volala jsem na ochranu spotřebitelů a tam mi řekli,že je to problém autobazaru.Že oni ručí za to,co prodávají a je jejich povinost si skutečný stav prodávané věci ověřit a skontrolovat.Pokud v tom má prsty Škoda plus,tak si to s nima musí vyřídit autobazar.Mě to nezajímá,jestli o tom věděli nebo ne.

Budu požadovat odstoupení od smlouvy a navrácení peněz a seženu si někde jinde opravdu spolehlivé auto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]