Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám Hondu cb 550 r.v.1977 najeto asi 70tis km, olej 10w40 přidávají se nějáká aditiva do oleje?, je nějaká do dobrá kvalítní nebo specialní značka? a palivo 100oktan jestli se taky do něj něco přidává?
Jo, klidne Vervu 100. Cistou! Zadne aditiva. Neobsahuje lih, netahne tak vodu. Pri delsim odstaveni nezakvetaji karburatory. Olej to same, mokra spojka, takze zadne dalsi aditiva. Klidne dej od Motulu 7100 20W50. Ano, 20W50. Pokud nejezdis v zime, nicemu to nevadi. Motor uz ma neco najeto, je to 550 4 valec, vzduchem chlazeny motor. Tam to jen prospeje.
Čistá Verva 100 se aditivovat nemusí protože VIF tam je už z výroby Místo lihu tam je ETBE.
Pokud je motor stavěný na 95 oktanů, tak BA 95 bez biosložky (často Čepro) + VIF udělá v běžným provozu prakticky stejnou službu. Ale chápu to, dobrý pocit "leju tam Vervu" a hlavně před kámošema je víc borec...
Olej aditivovat nepotřebuje, důležitější je měnit včas a musí mít specifikaci požadovanou pro daný motor.
Absolutně s Motulem 7100 neuděláš chybu. Problém u vzducháče je, že dochází k velkému výkyvu teplot. Motor je nějak prohřátý, jedeš, je ve stínu, lesní cesta... chládeček... motor se jakoby podchladí. Přijedeš do města, betonová rozpálená džungle. Popojíždíš ucpaným městem, teplota okamžitě narůstá, zvyšuje se požadavek na mazivost oleje v řidším stavu. Když jsem v létě na jihu, mám opačný problém. Čím je motor ohřátější, začíná cvakat a vydávat všelijaké zvuky. Za studena to je tichošlápek. Prostě vzducháč, ale má své kouzlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.