Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie - hodnoty

Od: innnnn odpovědí: 6 změna:

Zdravim, jelikož jsem zjistil, že se mi sjíždí na předních kolech vnitřní strany pneumatik, nechal jsem seřídit geometrii. Levé zadní kolo ale podle mechanika prý lépe seřídit nejde, prý možná kvůli "kopnuté nápravě", přitom ale zadni pneumatiky jsou sjeté po celé ploše stejně a nevykazují známky kopnuté nápravy. Vy znalí problematiky, jak byste hodnotili seřízené hodnoty a jaký muže byt problém u toho zadního kola? Díky. Jedna se o vozidlo OIII 2.0tdi (5E3) a 3D geometrie.

Geometrie - hodnoty

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ten zadek je prd. To na pneu skoro nepoznáš.

Musela by se vyměnit celá náprava. Náboji to nebude. Je to dost stejnoměrné vůči sobě LaP a s malou chybou.

Na předku ty odklony v minutách taky nic není. To udělá i vadný silenblok nebo mírně deformované rameno.

Neřeš. V rámci možností normální u starého auta.

innnnn
hodnocení

Jakoze mam považovat za staré auto rok 2018 100tis nájezd? Jinak díky za odpověď :)

@innnnn ano, 5 let už je starší auto a s takovým nájezdem se dá počítat, že už je za polovinou "životnosti" a je jen otázka času, než začně přicházet dražší servis.

Ano, už je to ojetina a zmíněná odchylka geo je normální u 100 000. Stát se může i nemusí. Ty odklony udělá i vytlučené horní uložení tlumiče

asd1
hodnocení

1x

To sjíždění bylo na 90% rozbíhavostí předku, teď by mělo být OK. Vliv může mít i odklon asi zanedbatelný.

Zadní náprava vypadá celá natočená = upevnění, silentbloky mezi nápravou a kastlí.. Změř vzdálenost středů kol P-Z jestli je L a P strana stejná, podle mne nebude.. P strana bude mít větší rozteč středů než L...
Ta zadní náprava natáčí zadek do strany, Ponecháno tak - aby byl volant rovně a auto jelo rovně s aktuálním nastavením tak by se musela upravit geo na předku, aktuálně by auto mělo s volantem rovně zatáčet doleva - jde o vzájemnou polohu obou náprav. Záleží ovšem jestli to je měřeno k ráfkům každá náprava samostatně nebo k podélné ose vozidla..

Po zkorigování bude volant rovně auto pojede rovně, ale trochu šejdrem - předek pojede víc vlevo než zadek...

innnnn
hodnocení

No, auto mělo volant rovne po první geometrii v 30tis km až do ted. Volant je rovne i nyní. Zkusim to změřit, díky za info. Při pusteni volantu na rovině jede auto rovne, a od novoty jelo, i kdyz byl volant nakrivo. Nikdy jsem nezažil, ze kdyz pustím volant tak auto táhne na nějakou stranu, a ani při prudkém brzdění. Ted jsem přezouval kola, na starých mam najeto asi 60 tis a zadky jsou sjeté stejnoměrně, až posledních 20 tis se sjíždí předky vnitrni, jak tak pocitam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]