Dobrý den, mám jednoduchou otázku - poraďte mi, jestli když mám na osobák dvě sady gum na discích (letní zimní), na obou dohromady najeto 13 tisíc km, jezdím na nich od zimy 2021 od koupě vozu. Jak často je potřeba nechat je vyvážit? Doteď jsem si je měnil sám. Mám je už nechat vyvážit nebo ještě není potřeba, když auto za jízdy vůbec nijak nevibruje, ani do volantu ve vyšší rychlosti. Kola jsou 14ky plecháče (Toyota Aygo). Děkuji za rady.
Když je necháte vyvážit tak tím nic nezkazíte (teda snad). Já mám taky 2 sady a vyvažují je akorát, když tam dávám nové gumy, kdybych chtěl jezdit každého půl roku do servisu tak si nekupuji 2 sady kol...
Vyvažoval jsem až po nějakých čtyřech pěti letech a nějaký výrazný rozdíl v osazení závaží rozhodně nebyl. Najeto jsem tehdy měl nějakých 10-15tisíc na sadu. Myslím, že máš ještě čas. Až pak budeš přezouvat, zajeď s těmi sundanými koly na vyvážení, nebudeš platit zbytečně za sundání/nasazení kol.
Jelikož mám vlastní vyvažovačku, tak kola před montáží dofouknu a vždy převážím. Stává se, že 1-2 kola ukážou 0, někdy jen 5gramů. Někdy stačí staré závaží "posunout" o několik cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.