Nejste přihlášen/a.
Jak poznám výrobní výkon motoru Felicie 1.3 bmm?
Já vím:
- technický průkaz. Jasně.
- zadní páté dveře, kde musí být nápis Lxi nebo GLXi. To písmeno "i" označuje model 50kw. Jenomže dveře mohou být po tak dlouhé době vyměněné.
-někde ze zadní strany na řídící jednotce ECU. Tu se mi ale odmontovávat nechce.
- vyražená čísla na pravém boku motoru. Přidávám fotografie těchto čísel a ptám se, co tato čísla přesně znamenají?
- VIN na karoserii? To si nejsem jist, zda je v tom zakódován výkon motoru?
Dík.
Podle toho vyrazeneho typu motoru. Vidim dobre 781.136M? Tedy MPi 50kW.
No prave z toho kodu:
135=karburator (nikdy nebyl pro CZ/EU trh)
135B= 40kW BMM
136B= 50kW BMM
To same jen s M na konci jsou vykonove varianty MPi.
Další možnost je průměr díry klpaky vstřikovací jednotky, rezonátor před filtrboxem, ECU a její BOSCH číslo, VAG a načtení jednotky motoru, písty po demontáži hlavy rovné místo s prohlubní, sací svody a číslo dílu,...atd
k2... měl jsem rok 91 jako 135 43kW karbec. Druhý majitel, výroba AZNP mladá boleslav dle VIN žádný vývoz nebo bastl. Normálně byl i pro CZ trhy.
zdenek2... zašpiň číslo šmírem z motoru a bude čitelnější.
@gumidek: Zde se ale resi motory na Felicii. Ta opravdu nebyla s karburatorem nikdy homologovana na CZ/EU trh (ac se pro jine trhy opravdu vyrabela). Rok 91 byl jeste Favorit, tam je situace jina.
Mezitím jsem už pochopil, že číslo na motoru je jeho výrobní typ. Na obrázku je 781.136B
Potom má portál skoda club neúplné informace.
Tam píšou, že motor 781.136 v provedení M čili multivstřik, neexistuje a multivstřik motor je označen 791.136
Čili, že existovaly jenom motory 781.136, 781.136X a 781.136B
Opravdu existoval motor 781.136M?
781 jsou bloky motorů s klikou 32mm a vačkou na normálních ložiskách a ještě s nálitkem vačky na pohon plaivového čerpadla JIKOV na karbec. Monotronic SPi motory B už toto nepoužívají, ale blok a vačku mají stejnou s karbecem, tak jen mají tu díru po palivové pumpě zakrytou plechovou krytkou na tři šrouby.
Prostě doběh dílů
791 je upravený blok na MPi. Vačka má větší ložisková uložení, nemá nálitek na palivovou pumpu na akrbec a blok už na ni nemá ani výstupek s dírou u olejového filtru. Klika je na 30mm u řemenice.
Sranda je, že první MPi 97 mělo ještě neupravené bloky z SPi monotronicků.
Od 98-2001 už jsou všechny 791.***M
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.