Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorový olej ELF - typy

Od: karelo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

na autě ford fusion jsem kupoval jsem poslední 2 výměny motorový olej ELF evolution 900 DID 5w-30.

Prý tento olej má nové značení ELF Evollution FULL-TECH DID.

V prodejně však mají jen jiné typy např.evolution full tech RC3 / RN17, evolution ful, full tech MSX, tech fe c4 atd.

Mohu použít jiný typ nebo bych měl shánět přesně ten co jsem tam měl?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x
Stačí když splnuje specifikaci požadovanou pro daný motor.. tj prakticky jakýkoliv 5w30..
karelo
hodnocení

A je opravdu jedno který ten tip vybrat? Jen pouze 5w-30? Proč jich je pak tolik druhů?

asd1
Abys měl z čeho vybírat... viskozita je jen jeden z parametrů...

hodnocení

1x

Nekupuj dle evolution něco ale dle norem API , ACEA , ON a jako poslední teprve dle viskózní klasifikace !

Jinak po dosazení svého auta můžeš vybrat typ oleje přímo zde : totalenergies.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]