Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stočené km prodejcem

Od: tomkk® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, sháním ojeté auto a než jsem se jel na jedno podívat, zkontroloval jsem si VIN. Vyjelo mi toto. Chápu to dobře, že prodejce je padlý na hlavu a místo toho, aby prvně stočil tachometr, tak prvně udělal dovozovou TK, pak ho stočil a ještě ten den tam zajel znova a udělal registračku? Nebo jak jinak to lze vysvětlit?

1. Já myslel, že se stočeným tachometrem ho na TK vyřadí z provozu. Jak to, že to takto vůbec dovolil systém bez následků zapsat?

2. Co se stane kupci, až za dva roky dojede s nižším stavem km, než byl na dovozové STK?

3. Není takovýto doklad o stočenýcj km a kontaktem na prodejce vlastně dokladem o spáchání trestného činu?

doplněno 29.04.23 12:05: Doplním info, že prodejce se živí dovážením aut a u všech aut má mezi oběma kontrolami pár najetých km. Předpokládám, že tam má známého. který napíše, co se po něm chce a chybička se vloudila. Všechna prodávaná auta prodejce mají "najeto" 200..230 tis km.

Stočené km prodejcem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

6x

Vzhledem k tomu, o kolik je to mene je nejpravdepodobnejsi to, ze se nekde nekdo upsal. S tim souvisi i dalsi otazky. Na zaklade slendrianstvi/preklepu nelze vyradit z provozu zadne auto a ani to neni dokladem o spachani TC.

Chce to se mene upinat na "cisla" v nejakych databazich, ktere maji podle uredniku a politiku spasit svet...

hodnocení

6x
Při dovozu musí před TK i na ME, takže měření určitě bylo dřív. Někde tedy spíš napsali km o 100 tisíc špatně (a protože došlo k navýšení, tak systém neprotestoval).

hodnocení

3x

Chyba v upsání při překlepu by byla jedna číslice, ne tři. Evidentní záměrný podvod. Dneska je to jednodušší v tom, že se nemusí na bowden tachometru připínat vrtačka na zpětný chod.

No jak si to lze vysvětlit? Tak, že pro hejla je důležitý údaj na odometru, víc ho nezajímá.

Já to vidím takhle. Po dovozu jel dovozce na jednu stanici, tam udělal dovozovou TK s 300+tis na tachometru. Pak ještě ten den jel na jinou STK se stočeným a tam udělal ME. Protože nějak nemůžu uvěřit tomu, že by ve stejný den na jedné stanici bylo číslo protokolu řádově úplně někde jinde...

Hmm, nebo jel na měření emisí, tam mu napsali správný údaj, potom jel na dva kilometry vzdálenou STK, kde se překlepli v první číslici?
Nebo naopak, na ME se překlepli a na STK napsali správně. Každopádně bylo dřív ME a potom STK, nájezd se zvýšil, takže systém údaj přijal.
Čísla protokolů mám úplně jiná i když jsem dělal ME i TK v jednom areálu, stačí když má (jako u nás) ME jiného majitele, je to jiná firma, ale sídlí dohromady. A dřívější záznam se ukazuje níž.
Tady máš údaje u jiného dovezeného auta, vypadá to úplně stejně, s tím rozdílem, že v případě tazatele auto ujelo mezi ME a TK dva kilometry, a sekli se v první číslici.
Stočené km prodejcem #2
re4zon
Pochopitelne. Hlavne ze nehejl vsechno vi, vsude byl dvakrat a od vseho ma klice. Ale v jakem poradi se zobrazuji zaznamy nevi. Ten smejd to proste stocil o 100k nahoru *smich*

Nehejl neví. Akorát, že tam není překlep v první číslici, ale i v těch dvou posledních. Třikrát se překlepnout, tak to fakt nevím... Aledejmě tomu, že je to nájezd. Překlepu o sto tisíc nějak uvěřit nemůžu.

re4zon
Kristova noho, preklep je jen v prvni. Ze ujel mezi me a tk 2km neni nic divnyho, staci aby si zajel na obed.. Fakt by me zajimalo, kdo tenhle nesmysl boduje.

hodnocení

1x

Jen překlepnutí, v pondělí Vám to vysvětlí. Jak jste správně uvedl, prodejce není padlý na hlavu, aby toto udělal.

hodnocení

0x

Jaký je aktuální stav tachometru? Taky bych to viděl na chybu při přepisu z papíru/ fotky do databáze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]