Nejste přihlášen/a.
Po kratší pauze mám nyní vážný problém. Při dnešní ranní jízdě do práce jsem jel cca 5 minut a vše v pořádku, nikde jsem nepředjížděl ani nevytáčel motor.
Po jízdě na volnoběh z kopce jsem následně zařadil pětku a sešlápl plyn a nic se nedělo, dal jsem čtyřku a auto začalo zpomalovat jen svou kompresí, začal se valit bílý kouř z výfuku a auto hned chcíplo. Voda měla cca 70°C. Zkusil jsem jednou nastartovat, točí se ale chytne a hned chcípne. Na víčku oleje je trošku bílý povlak, ale nic velkého, protože auto hned chcíplo.
Myslíte si, že je prasklé těsnění pod hlavou a nebo spíše větší díra v hlavě motoru?
O víkendu zkusíme změřit tlaky ve válcích. Díky za rady
Před 14 dny měněno turbo za repasované, byla zatuhlá regulace.
Nechápu, že ani nenastartuje, jen točí. O víkendu zkusím změřit tlaky a ještě diagnostiku, ale to asi nic nenapíše, protože to chcíplo z ničeho nic.
Pred 14ti dny menene repas turbo. Repas fungujou tak 3 z 10. Tady bych zacal. Nejake mereni tlaku bych vubec ted neresil. Pokud lehlo repas turbo, coz neni nic vyjimecneho i tak by to melo jit nastartovat. Zameril bych se spise na vstriky. Ten kour spise znaci bud nespalenou naftu, nebo si to paplo oleje. Taky mohl ukapavat vstrik a propalil pist. Vodni okruh bych ted vubec neresil.
Taky bych se přikláněl k nepovedené repasi turba. Navíc výměným způsobem ti dají klidně ještě větší šrot, kde vymění vrtulku a hotovo. To je jak repase alternátorů. Vymění ložiska kladivem a vystříkají stříbrný sprej i na vinutí statoru a řemenicu a řeknou máš to repasované nové ![]()
Byla utržená podtlaková baňka škrtící klapky co je na sání. Takže motor vlastně chcípal a já jak jsem zařadil, tak to kouřilo bíle, protože to mělo naftu, ale už ne vzduch. Takže super
Díky moc za pomoc.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.