Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezidentní parkování

Od: jaja28* odpovědí: 3 změna:
Zdravím, můj dotaz zní, když mám vyřízené parkování jako rezident za roční poplatek, platím ještě nějaké peníze za parkovné v zóně kde bydlím? Je to zóna C. Nikde jsem se to nedočetla, nikam se nemůžu dovolat a na stránkách parkování v Brně tento dotaz vůbec není. Jsem z toho úplný jelen. Díky za rady a odpovědi.Jaja

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za registraci zaplatíš ročně 200 Kč a to tě opravňuje bez dalšího placení parkovat ve tvém trvalém bydlišti a v sousedních (přilehlých) oblastech. PO roce si to musíš obnovit. Doporučuji obnovu objednat cca dva měsíce předem, jsou to byrokrati a na tento úkon mají podle jakéhosi zákona měsíc i když skutečná doba práce je méně jak minuta.

Na své konto můžeš nechat parkovat někoho z přátel v limitu 100 hodin ročně (bezplatně), počítají se pouze hodiny ve všední den mezi 17:00 a 08:00. A máš možnost jednou ročně změnit dočasně SPZ na auto které dostaneš zapůjčené od servisu (to je k smíchu, běžný servis se ti nebude moct věnovat dříve jak za 14 dnů).

hodnocení

2x

Máte-li na mysli "modrou zónu", tak můžete bez jakéhokoliv dalšího polpatku parkovat i v placené "fialové" zóně v příslušné oblasti (vyznačené příslušnou značkou a tlustou přerušovanou čárou). V této zóně musí platit "nerezidenti", většinou jen v pracovních dnech a v určitém čase.

Modrá zóna je jen pro registrovanou RZ a žádný limit zdarma pro přátele tam není.

doplněno 26.04.23 15:57:

Platí pro Prahu, jestli je to jinde jinak netuším. *nevi*

paveldvorak
hodnocení

2x

sorry jako nerozumím otázce, ma webu městra Brna je to vše napsáno, to je takový problém otevřít www.brno.cz a přečíst si jednoduchá pravidla?

Nechápu, jak si nic nechápající člověk může nejdřéve vyřídit parkování a dodatečně se vyptávat, co si vlastně vyřídil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]