Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zeptat rodičů jestli by mi mohli pojistit auto

Od: lukass odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,
Mám otázku jak nejlepším způsobem zeptat rodičů jestli by mi pojistili auto. Auto mám již vyhlédnuté i domluvenou cenu ale mám problém s tím že jenom povinné ručení by mně stálo 13 000 a tak potřebuju poradit jak se jich na to mám zeptat. Samozřejmě hned konstatuji že bych si to pojištění platil sám je bych potřeboval aby byl někdo napsán jako pojistný místo mně. Hlavně je mi 19 takže jsem nějak tak počítal s tím že to pojištění bude drahé ale při prvních hledaných pojištěních mi vyskočili cenovky od 5 do 9 tisíc ročně a když jsem to hledal teď tak najednou jsem měl pojistky za 12 tisíc.
Děkuji za váš čas.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Být Vašim rodičem, nešel bych do toho. Bez urážky, mladý nevyježděný pilot, někde to zboříte a sejmete rodičům bonusy. Pro začátek si sežeňte káru s malým obsahem a s pojišťovnou uhádejte co nejlepší cenu...

Ono je to asi o důvěře. Auto mám psané na otce už od začátku. Což je nyní skoro 5 let a bez problému. Ví že umím řídit.. Ono to není úplně o věku spíše o rozumu. Najezdil jsem něco a naštěstí vždy bez problému.. Když jsem šel pojistit motorku na sebe tak za obsah 535 vypláznout 4500 je taky raketa.. Co teprve za auto.. :)

jaj*
hodnocení

2x
Ahoj tatínku, po večeři můžu umýt nádobí a víš jak mám auto a musím je mít pojištěný od doby kdy je na mě psaný? No tak na mě je pojištění za 12 tisíc, to je takový na nic, ono je možný kdyby s souhlasil že by se pojistka udělala na tebe a bylo by to levnější protože seš starší a geronti z pojišťovny to berou tak že starší řidič je lepší řidič, tak by to stálo jen 5, to bych platil, pak by se ti přičítaly body a vždy bys mohl na výročí vypovědět starou pojistku na svoje a nechat si přepočítat povinné ručení třeba na epojisteni a oni dají slevu. Akorát nevím jak je to s majitelem auta v techničáku a pojistníkem, a asi pojištění který má vhodnou výši výplaty pojistného, jen vím že musí být dobrý technický stav vozidla a technická aby pojištění platilo v případě nehody, taky kdo je v autonehodě a nemá technickou nebo má špatný stav tak jde větší část viny za ním a pojištění neplatí. A musí být správný gumy na autě, a vzorek, a správně otočený.

asd1
hodnocení

1x

Máš hubu tak se normálně zeptej - hele fotr, vyhledávače mi nabízej od 12k vejš, nechceš to pojistit ty, bude to levnější. A až mi bude aspoň 25 tak už i bez bonusů budu v nižší sazbě, tak to hodim na sebe a začnu si vyjíždět bonusy.

Když nebude souhlasit tak s pojišťovnama se dá vyjednávat a sundat to o dost níž..

nebo i slušněji a pokorněji.

can
hodnocení

1x

Porid si slaby maly auto, tam te pojisteni vyjde na zlomek...

Zřejmé tvoje silna kara a nulovy skill generuje vysokou cenu, takze sis mel pojistit nejaky slaboucky auto uz vloni, abys na nem nachytal bonusy...

copak sis to vyhledl za káru, s jakým motorem a výkonem?

Nemusí být vůbec pravda. I obyčejná Octavia 2 s 1,9tdi pojištěná na Praze 1 vyjde na 10k od Slavie a 17k od Kooperativy v jeho věku.

Slabým autem jistě nemyslel objem 1,9, nemyslíte? Je dost velký rozdíl v ručení za toto a za nějaku haťapku.
asd1

Jo třeba Aixam, to bude na naučení i pojistku nejlepší volba *smich*

Malý slabý auto - ano i ne. Na naučení jak pracovat s motorem OK, ale zase malý lehký = mizerná pasivní bezpečnost a i blbá HTP44kW jde rozjet na 170 a omotat o strom... I ten Aixam jde odomezit a jede z kopce kilo a vylítne ze zatáčky.. Pravda silný auto k rychlý jízdě svádí, pak to někde trochu klouzne a borec neví co s tim = průs..švih.. Takže něco jako Focus v 1,4 nebo Tipo taky v 1,4 atmo.. Příp. nějakou 1,0 TSI Fobii (za mne ale předražený tuctový auto a motor... použitelný ale jsou i lepší, nebo 1,0 MPI což jede chcíple jak stará Schade a bezpečnsot ujde)

Záleží jaký je rozpočet a tím i výběr... A holt opička chce i banány, ale zase sponzorovat pojišťovnu víc než je nutné moc banány nejsou..

Hezký jak tady svým dětem věří natolik že na sebe pojistku neudělaj (= nevěří že nevychovali kreténa kterej auto rozstřelí a sebere jim bonusy...)

can

Chapejte ze POV = pojisteni vasi neschopnosti...

Tedy s malym lehkym autem o objemu nejlepe do 1.1 (fakt ne 1.9 to je SILNY TEZKY AUTO) toho mnoho neposkodite kdyz do neceho najedete a proto dostanete pojisteni i za 2400,- a od GeneraliCeskr jako ja kdyz jsem letos poprve pojistil auto s nulovym bonusem, ale 1.0 objem! Hahaha.

Autem asi ani nikdy jezdit nebudu a ani nema technickou :)

Auto 1.9 by me vyslo na 8.000 ale na jinyho ho mam pojisteny za 3.500 ... Druhy nebo tretfi rok uz dostanu ne 8.000 ale 3.500 taky... Podobne tak tazatel...

Proste MYSLET HLAVOU LIDI :) Nebo si zjistit jak to funguje:) Ty ceny co uvadim jsou extremni. Jsou totiz extremni rozdily na trhu a take ve zprostredkovatelich.

HOWGH

Cus CanBus

hodnocení

1x

Osobně bych si toto dělal sám. důvod-dnes je Vám 19 a na Vaše auto budete platit 13 000 kč za PR. Ok ale berte to tak že to bude na tátu a budete platit jen 5000kč , ale budete stále bez bonusů, tzn za třeba deset roků Vám táta řekne a dost jezdi si na své a ejhle-místo abyste měl vyjeté bonus a platil PR jen 4000kč budete platit třeba 2x víc tzn10 000 nebo jen 8000kč .

Je to sice bráno jako přirovnání ale stejně uvažujte o tom co by mohlo být lepší. Já to vidím jak jsem psal a taky ne svoji zkušenost ale kamarádovo syna-měl nehodu a najednou táta přišel o nějaké bonusy a synek pak měl taky vyšší než pokud by jel hned na sebe

hodnocení

1x
Pokud je to možné a máte v rodině nějaké malé (obsahem) auto bez havarijka tak se s rodiči domluv ať si prohodíte pojištění.
Já to udělal takto: Na sebe jsem si nechal pojistit mámy starší auto kde mě povinné vyšlo na 5tis a na mámu jsem napsal moje auto kde jsem ušetřil něco přes 10tis (bylo v tom i havarijko). Nechali, jsme to po dobu 5ti let kdy se měnili obě auta a to už se pojistilo normálně každý na sebe s minimálním zdražením. Druhá věc je samozřejmě ta že tak nějak nemůžeš zavinit nehodu kvůli bonusům druhé osoby.
Pokud takovou možnost nemáš tak prostě napsat jen na sebe povinné (o havarijku nebude asi řeč), protože stejně tě to pak dožene i kdyby jsi nechtěl. Když bys to oddaloval tak stejně pak můžeš platit i přes 20tis (s havarijkem) jen kvůli tomu že nebudeš mít bonusy.
Jinak souhlasím že rizikový věk (do 26?) je opravdu nesmyslná přirážka zvyšující cenu u některých klidně i o 100%

hodnocení

1x
Svému synovi bych řekl, ať si vybere takovou motorizaci, na jejíž povinné ručení (a třeba i servis) má. Ona u staré vrány je pořizovací cena často tou nejnižší položkou.

hodnocení

1x

Vždyť je to 13k za rok. Předtím ti to našlo 5-9, tak to je přinejhorším 4k rozdíl. Když máš na opici, tak musíš mít i na banány. A navíc tuším, že pojistka na rodiče už není tak výhodná, jako bývala dřív, zavedla se přirážka za rozdílného pojistníka a provozovatele. Jedna rada tu je: nekupuj si třílitr. Ale abych odpověděl na dotaz - zeptej se rodičů úplně normálně, slušně a česky. ;)

hodnocení

0x

V19 letech se ptáte cizích lidí, jak jednat s rodiči, když od nich něco chcete: Jak máte pojištěnou Felicii?

Tak si u večeře s rodiči promluvte, že chete pomoci s pojištěním, ale ne s penězo. Ale aby to pojištění bylo napsáno na tatínka, kvůli ceně.

Co to je za auto?

krtek6
hodnocení

0x

za 12tis musíš mít pojištěný auto za 3/4milionu na 80% věcí

Počítám, že nebudu jediný kdo nechápe, co jste s tím myslel. Jakých 80% věcí?

krupobití, střet se zvířetem, vandalismus, čelní okno..už chápete?

Aha! Tak to poté ano.

Nenapadlo mě, že se tyto věcí řeší i v povinném ručení a na havarijní pojištění by to pro auto za 750tis. bylo podezřele levné...

prevíte, včera jsem kamarádovi hledal pojištění na dovezené auto, tak jsem mu ukazoval, co ji vše lze připojistit k zákonnému pojištění.

Některé pojištovny tam toho mají...třeba dovoz rezervy.

hodnocení

0x

Podle toho co píšeše sis asi vyhlídl nějaký kočkolap. Tak se zkus trochu přizemnit, vyhlídnout si menší pohodlné auto které když zrušíš tak to nebude problém, a hlavně to nebude žádná stíhačka. Vyplatí se ti naučit se jezdit normální rychlostí, na to žádný dvoulitr bavoráka nepotřebuješ (to píšu ze zkušenosti protože už jsem dělal dost návrhů na pojištění takových aut).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]