Nejste přihlášen/a.
Být Vašim rodičem, nešel bych do toho. Bez urážky, mladý nevyježděný pilot, někde to zboříte a sejmete rodičům bonusy. Pro začátek si sežeňte káru s malým obsahem a s pojišťovnou uhádejte co nejlepší cenu...
Ono je to asi o důvěře. Auto mám psané na otce už od začátku. Což je nyní skoro 5 let a bez problému. Ví že umím řídit.. Ono to není úplně o věku spíše o rozumu. Najezdil jsem něco a naštěstí vždy bez problému.. Když jsem šel pojistit motorku na sebe tak za obsah 535 vypláznout 4500 je taky raketa.. Co teprve za auto..
Máš hubu tak se normálně zeptej - hele fotr, vyhledávače mi nabízej od 12k vejš, nechceš to pojistit ty, bude to levnější. A až mi bude aspoň 25 tak už i bez bonusů budu v nižší sazbě, tak to hodim na sebe a začnu si vyjíždět bonusy.
Když nebude souhlasit tak s pojišťovnama se dá vyjednávat a sundat to o dost níž..
Porid si slaby maly auto, tam te pojisteni vyjde na zlomek...
Zřejmé tvoje silna kara a nulovy skill generuje vysokou cenu, takze sis mel pojistit nejaky slaboucky auto uz vloni, abys na nem nachytal bonusy...
copak sis to vyhledl za káru, s jakým motorem a výkonem?
Nemusí být vůbec pravda. I obyčejná Octavia 2 s 1,9tdi pojištěná na Praze 1 vyjde na 10k od Slavie a 17k od Kooperativy v jeho věku.
Jo třeba Aixam, to bude na naučení i pojistku nejlepší volba
Malý slabý auto - ano i ne. Na naučení jak pracovat s motorem OK, ale zase malý lehký = mizerná pasivní bezpečnost a i blbá HTP44kW jde rozjet na 170 a omotat o strom... I ten Aixam jde odomezit a jede z kopce kilo a vylítne ze zatáčky.. Pravda silný auto k rychlý jízdě svádí, pak to někde trochu klouzne a borec neví co s tim = průs..švih.. Takže něco jako Focus v 1,4 nebo Tipo taky v 1,4 atmo.. Příp. nějakou 1,0 TSI Fobii (za mne ale předražený tuctový auto a motor... použitelný ale jsou i lepší, nebo 1,0 MPI což jede chcíple jak stará Schade a bezpečnsot ujde)
Záleží jaký je rozpočet a tím i výběr... A holt opička chce i banány, ale zase sponzorovat pojišťovnu víc než je nutné moc banány nejsou..
Hezký jak tady svým dětem věří natolik že na sebe pojistku neudělaj (= nevěří že nevychovali kreténa kterej auto rozstřelí a sebere jim bonusy...)
Chapejte ze POV = pojisteni vasi neschopnosti...
Tedy s malym lehkym autem o objemu nejlepe do 1.1 (fakt ne 1.9 to je SILNY TEZKY AUTO) toho mnoho neposkodite kdyz do neceho najedete a proto dostanete pojisteni i za 2400,- a od GeneraliCeskr jako ja kdyz jsem letos poprve pojistil auto s nulovym bonusem, ale 1.0 objem! Hahaha.
Autem asi ani nikdy jezdit nebudu a ani nema technickou
Auto 1.9 by me vyslo na 8.000 ale na jinyho ho mam pojisteny za 3.500 ... Druhy nebo tretfi rok uz dostanu ne 8.000 ale 3.500 taky... Podobne tak tazatel...
Proste MYSLET HLAVOU LIDI Nebo si zjistit jak to funguje
Ty ceny co uvadim jsou extremni. Jsou totiz extremni rozdily na trhu a take ve zprostredkovatelich.
HOWGH
Cus CanBus
Osobně bych si toto dělal sám. důvod-dnes je Vám 19 a na Vaše auto budete platit 13 000 kč za PR. Ok ale berte to tak že to bude na tátu a budete platit jen 5000kč , ale budete stále bez bonusů, tzn za třeba deset roků Vám táta řekne a dost jezdi si na své a ejhle-místo abyste měl vyjeté bonus a platil PR jen 4000kč budete platit třeba 2x víc tzn10 000 nebo jen 8000kč .
Je to sice bráno jako přirovnání ale stejně uvažujte o tom co by mohlo být lepší. Já to vidím jak jsem psal a taky ne svoji zkušenost ale kamarádovo syna-měl nehodu a najednou táta přišel o nějaké bonusy a synek pak měl taky vyšší než pokud by jel hned na sebe
Vždyť je to 13k za rok. Předtím ti to našlo 5-9, tak to je přinejhorším 4k rozdíl. Když máš na opici, tak musíš mít i na banány. A navíc tuším, že pojistka na rodiče už není tak výhodná, jako bývala dřív, zavedla se přirážka za rozdílného pojistníka a provozovatele. Jedna rada tu je: nekupuj si třílitr. Ale abych odpověděl na dotaz - zeptej se rodičů úplně normálně, slušně a česky.
Aha! Tak to poté ano.
Nenapadlo mě, že se tyto věcí řeší i v povinném ručení a na havarijní pojištění by to pro auto za 750tis. bylo podezřele levné...
Podle toho co píšeše sis asi vyhlídl nějaký kočkolap. Tak se zkus trochu přizemnit, vyhlídnout si menší pohodlné auto které když zrušíš tak to nebude problém, a hlavně to nebude žádná stíhačka. Vyplatí se ti naučit se jezdit normální rychlostí, na to žádný dvoulitr bavoráka nepotřebuješ (to píšu ze zkušenosti protože už jsem dělal dost návrhů na pojištění takových aut).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.