Dobrý den, koupil jsem ojeté auto za 150 000kč v hotovosti. Nejprve vše projel technik, seznámil mě s menšími vady (např. Že brzdové kotouče vydrží tolik a tolik km atp.) Nicméně motor a vše pod ním bylo naprosto v pořádku. Vůz jsem koupil, odjel domů, cesta trvala 2 hodiny. Vypl jsem auto, vrátil se a již nejde nastartovat, svítí kontrolka motoru - je možné že se po cestě poškodila např. Lamda sonda? A jde se nějak bránit popřípadě vůz reklamovat? (Závěr - vůz za 150 000 mám jeden den a po 200km už nejede - nestartuje)
Co znamená najde nastartovat? Startér točí a nechytá? Nebo ani netočí? Napíchnout na diagnostiku a zjistit problém, hádat takhle přes internet čím by to mohlo být, hlavně když ani nenapíšete o jaké auto a motorizaci jde, je fakt k ničemu.
anon
Mitsubishi Lancer 1.8i 105kw - nájezd 147000 km - ověřeno. Po otočení klíčku se točí ale nechytá+ lze slyšet chvilkové cvakání v oblasti motoru .. Vím, že příčin může být mnoho.. ideálně tedy diagnostika že?
Pokud sis nezaplatil servis zdarma... reklamovat můžeš na lamparne. Diagnostika napoví a modlí se aby to nebylo při chcipnuti skoceny rozvod.. možnosti je hodně.
Mmch pro reklamaci je správný postup reklamovat skrytou vadu u prodávajícího. Tj odtah k němu a on to posoudí.. no a řekne ti že skrytá vada to není jen běžné opotřebení... a můžeš si to zase odtahnout pryc. Jak do toho hrabnes ty sam nebo tvůj servis tak uz nevyreklamujes nic.
Mitsubishi Lancer 1.8i 105kw - nájezd 147000 km - ověřeno. Po otočení klíčku se točí ale nechytá+ lze slyšet chvilkové cvakání v oblastí motor.. Vím, že příčin může být mnoho.. ideálně tedy diagnostika že?
Je třeba bu´d reklamovat a žádat o radu prodejce,. nebo napíchnout na diagnostiku a zjistit, co se stalo, pak se domluvit s prodejcem, co dále.
Osobně mám zkušenost, že jsem vezl auto z Olomouce, asi 15 km před domovem vozidlo zhaslo a nenastartovalo. Odtáhli jsme ho domů, zavolal do bazaru. Natočili jsme EKG auta a chtělo to novou svíčku, bazar pak poslal peníze za opravu.
Ano Milane, když baterie není úplně vyždímaná, ale je to hranici nastartování, tak se to chová takto. Taky jsem to řešil už několikrát dokonce a stačilo baterii dobít a následně i vyměnit za novou.
Jj pokles napětí při startu kdy startér točí ale RJ už kolabuje.. Benzín nejlíp změřit tlak paliva při startu. Výpadek čidla nezbytného pro chod.. Immo. Nebo ten skocenej rozvod : D
Že s ho koupil v hotovosti je pěkné (jsi vatař), ale neuvedli jsi, jestli jsi ho koupil od firmy, tedy se zárukou, anebo od soukromého prodejce, tedy bez záruky.
anon
Pravděpodobně neteče, zvuk je jako kdyby auto nemělo vůbec snahu naskočit (z důvodu možná nepřítomnosti benzínu, avšak nádrž mám plnou) a řeším možnosti, nicméně vůz byl koupen od firmy. Dnes jestli někoho seženu dám to na diagnostiku, popřípadě zítra.. jsem rád za každý komentář i radu, vážím si toho.
Ještě info z minulého týdne, synek dorazil na víkend. v neděli před odjezdem taky nenaskočilo auto. Pak se zjistilo, že v klíčku se "uvolnil" imobilizér, stačilo zapájet a auto jelo.
Diagnostikovat by se to dalo buďto čuchem z výfuku, jestli ucítíš benzín na výfuku, tak benzín teče ale nezapaluje.
Anebo oddělat hadici paliva a podívat se jestli něco kape, jestli podávací čerpadlo funguje aspoň. potom svíčky, tyhle věci můžeš udělat i bez diagnostiky a expera na danou značku.
Pokud by byl problém s imobilizérem, tak by to mělo něco svítit na panelu přístrojů, ne?
Reklamovat to můžete, ale druhá strana vás může klidně poslat do háje a pokud sem s tím dotazem přijde tak jí to bude dokonce i doporučeno. Pak to ještě můžete zkusit reklamovat u toho neschopného mechanika, ale nejspíš dopadnete ještě hůř než u prodejce
Vzhledem k tomu co je to za auto a motor bych řekl, že to nebude žádný vážný problém.
Také se přikláním ke k.o. baterce. Chovalo se mi to stejně. Má to sílu na roztočení startéru, ale je to pomalé a slabé na nastartování. Je to pro vás nové auto, možná jste něco zapomněl omylem zapnuté. V mém případě to bylo ztlumené rádio, bohužel jsem s vozem pár dní nikam nejel, a tak to těch pár dní tiše v kuse hrálo...
anon
Bylo to tak že jsem přijel, vypl auto, šel si domů pro věci (otázka 30 min), vrátil jsem se a nešlo nastartovat ale je možné že baterie.. sehnal jsem diagnostiku a mrknu hned i na baterii, děkuji za rady.
Kdyby se "rozbila" lambda, tak auto bude normalne jezdit, ale neprojdete emisema. Me se to totiz stalo. Nellevnejsi lambda stoji 900 Kc, a nejdrazsi pres 2 tisice. Nasroubovat ji muze kazdy sam.
K2 ono záleží na přístupu k ní a hlavně na nástroji!
Měnil jsem ji kde byl relativně dobrý přístup a nešlě ani za zlaté prase. Pořídil jsem speciál přípravek a šla ven jako horký nůž do másla! A to bez nahřátí švajcem nebo letlampou či pb hořákem. Za studena.
Žel u mne výměna ničemu nepomohla, tedy mimo odlehčení peněženky o cca1500kč.
Začal bych úplně jednoduše kontrola baterie startuju měřim napětí na baterii jak padne pod 9V neni to dobrý Dobít baterii zkusit start přez kabely nebo jiná baterie Dále kontrola veškerých pojistek ty pokud by byly zoxidovaný očistit Samozřejmě očistit i kontakty a svorky baterie
Kdyz prijel z delsi cesty a vse vypnul a za 30 minut neslo nastartovat, tak to neni moc pravdepodobny, navic by bylo slyset kvileni nedostatecny otacky starteru
Vypadá to, že škodí baterie, ačkoliv byla nabitá, stačilo odpojit baterii a nechat cca 2 hodiny, připojil jsem, auto naskočilo ale nemělo celý den žádný výkon... Druhý den ráno jelo úplně normálně jako při koupi a bez potíží... Zítra beru do servisu abych měl jistotu v čem tkví problém. Moc děkuju všem za pomoc a rady!
Ověř dobíjení a baterku (orientačně stačí změřit pokles napětí při startu jestli nepadá pod 10V) Mohlo to chvíli stát v bazaru bez dobíjení - vhodný projet chytrou nabíječkou aspoň Lidlovkou (dobít do plna, desulfatace)
Dost možná tam bude jiný problém a to elektronika - přechoďáky v konektorech studený spoje apod. Reaguje na tepelnou dilataci proto se to chová pokaždý jinak.. Jedna z možností.. Aspoň víš proč se to prodávalo :D
Milane baterkou to být mohlo. Odpojení = reset ŘJ, pak startuje s default parametrama a adaptace vytvořený hokejem kvůli nízkýmu napětí se neuplatní...
Koupil si nejaky nalesteny vrak. Drzel motor teplotu okolo 90 stupnu? Vetsinou se praskla hlava zamaskuje aby to nejakou dobu vydrzelo jezdit a treba to i par mesicu kratke trasy jezdi. asi nikdo nepocital ze s tim hned pojedes 200km. Priprav si tak dalsich 50 tisic a mesic auto mit nebudes. Ja koupila trema lety octavku za 10 tisic kc a uz to jezdi ty tri roky. Liju tam jen naftu. Ani olej nemenim (auto jsem koupila na mesic misto shaneni auta z pujcovny ze pak pujde sesrotovat) a ono to furt jezdi. I stk to dalo na podzim. Nizka cena proto, ze ma najete 780 000km a kazdy se toho lekl. No, mesic jsem si rikala, ze to jezdit bude a divej se. Otocis klickem a jedes. Kup priste skodovku nejakou octavku za pade v tdi a budes v klidu jako ja.
praskla hlava zamaskuje aby to nejakou dobu vydrzelo jezdit Jak, respektive cim se zamaskuje praskla hlava? Zbytek Vaseho blabolu radeji komentovat nebudu.
Co takhle odpojit lambda sondu, aby auto jezdilo na nějakou střední hodnotu? Může to být kombinace víc faktorů špatné dobíjení a zároveň velmi špatná lambda nebo její polámaný dráty k řídící jednotce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.